Isabella_ Posted August 21, 2022 Posted August 21, 2022 Od jakiegoś czasu zaczęłam spotykać się z pewnym chłopakiem, poznaliśmy się miesiąc temu i co jakiś czas wychodzimy na długie spacery, rozmawiamy wygłupiamy sie, lubi mi się droczyć ale jest również troskliwy, nie mówi o sobie dużo, tak jakby starał się wszystko powiedzieć w swoim czasie.. Z mojej perspektywy mamy bardzo dobry kontakt, tematy nam się nigdy nie kończą kiedy już się spotykamy. Ale męczy mnie pewna rzecz.. nie piszemy ze sobą w ogóle... Jeśli już to wymieniany ze sobą informacje o której godzinie mamy się spotkać gdzie i kiedy, czasem odpisze coś na moją relacje na Instagramie czy coś podobnego, ale tak to w ogóle ze sobą nie piszemy.. dręczy mnie to ponieważ jestem typem osoby która ma potrzebę takiego kontaktu a on nie wydaje się tego potrzebować, mam wrażenie przez to że wychodzi ze mną tylko po to aby czas szybciej mu zleciał.. ktoś zna może ten typ osoby? 1 Link to comment
Popular Post yiliyane Posted August 22, 2022 Popular Post Posted August 22, 2022 On nie przywiązuje wagi do relacji internetowej. Dla niego liczy się prawdziwy świat - i to jest zdrowe podejście. Martwiłabym się tylko, gdyby okazało się, że z innymi pisze godzinami przez internet, a z Tobą nie. Jeżeli tak nie jest, to nie jest to nic złego. To raczej Ty powinnaś popracować nad tym jak wartościujesz relacje - utrzymywane w cztery oczy vs. utrzymywane przez internet. Zastanowiłabym się też nad tym ile czasu chciałabyś, żeby druga osoba Ci poświęcała. Niedosyt jest równie zły jak przesyt. Na tym etapie relacji - miesiąc znajomości - nie stawiałabym chłopakowi żadnych żądań. Wasza znajomość jest za mało zaawansowana, żeby oczekiwać, że on będzie Ci poświęcał nie wiadomo ile czasu. Skupiłabym się na tym, żeby wasze spotkania w cztery oczy były satysfakcjonujące i regularne - powiedzmy, raz na tydzień czy dwa, zależnie od tego ile oboje macie obowiązków zawodowych. Pisanie przez internet nie powinno być substytutem spotkań, pomijając oczywiste sytuacje jak choroba, wyjazd z miejsca zamieszkania itp. A odrobina tęsknoty za sobą dobrze wam zrobi, obojgu Na usychanie z tęsknoty jest proste rozwiązanie - utrzymywanie relacji z innymi znajomymi czy poświęcanie się własnym hobby. Czas szybciej i ciekawiej Ci zleci, a przy okazji będziesz miała o czym opowiadać na następnym spotkaniu z chłopakiem. 3 Link to comment
Recommended Posts