yiliyane Posted December 31, 2019 Posted December 31, 2019 Było już zwykłe podsumowanie roku, więc czas na podsumowanie w ujęciu kulturalnym Niżej można rozwinąć szablon odpowiedzi, który wystarczy jedynie skopiować i uzupełnić: Spoiler 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: Najczęściej czytany gatunek literacki: Najczęściej czytany autor: Najlepsza książka: Najsłabsza książka: 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: Obejrzane seriale: Najczęściej oglądany gatunek filmowy: Najlepszy film: Najlepszy serial: Najsłabszy film: Najsłabszy serial: 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: Najczęściej słuchany wykonawca: Najczęściej słuchany utwór: Najczęściej słuchany album: Odkrycie roku - wykonawca: Odkrycie roku - utwór: Odkrycie roku - album: W moim przypadku podsumowanie dla 2019 roku wygląda następująco: 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: 53 Najczęściej czytany gatunek literacki: Fantastyka Najczęściej czytany autor: Jacek Piekara Najlepsza książka: Peter V. Brett - Pustynna Włócznia: Księga II Najsłabsza książka: Marcin Podlewski - Księga Zepsucia t.1 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: 37 Obejrzane seriale: 4 Najczęściej oglądany gatunek filmowy: Dramat Najlepszy film: Kapitan Najlepszy serial: Czarnobyl Najsłabszy film: Kac Vegas w Bangkoku Najsłabszy serial: Supergirl 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: Rock/metal Najczęściej słuchany wykonawca: Within Temptation Najczęściej słuchany utwór: Lorde - Everybody Wants To Rule The World Najczęściej słuchany album: Within Temptation - Resist Odkrycie roku - wykonawca: Lindsey Stirling Odkrycie roku - utwór: Lindsey Stirling feat. Lzzy Hale - Shatter Me Odkrycie roku - album: Trees Of Eternity - Hour Of The Nightingale 2 Link to comment
Guest Posted December 31, 2019 Posted December 31, 2019 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: Nie liczyłem, myślę, że 15-20. Najczęściej czytany gatunek literacki: Obyczajowe Najczęściej czytany autor: Piotr C. Najlepsza książka: # to o nas Najsłabsza książka: Brud 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: Nie mam pojęcia Obejrzane seriale: Mnóstwo Najczęściej oglądany gatunek filmowy: Thriller Najlepszy film: Kurier Najlepszy serial: Przyjaciele Najsłabszy film: Kobiety Mafii 2/Polityka Najsłabszy serial: Dark 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: Hip-hop/trap Najczęściej słuchany wykonawca: Bedoes Najczęściej słuchany utwór: Jesteś ładniejsza niż na zdjęciach Najczęściej słuchany album: Młody Książę - White 2115 Odkrycie roku - wykonawca: PLK Odkrycie roku - utwór: PLK - Problèmes Odkrycie roku - album: Deux frères - PNL Link to comment
yiliyane Posted January 2, 2021 Author Posted January 2, 2021 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: 38 Najczęściej czytany gatunek literacki: fantastyka Najczęściej czytany autor: Timothy Zahn Najlepsza książka: Bernard Cornwell - Ostatnie królestwo Najsłabsza książka: - 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: 90 Obejrzane seriale: 2 Najczęściej oglądany gatunek filmowy: dramat Najlepszy film: Zapach kobiety Najlepszy serial: Unorthodox Najsłabszy film: Święci z Bostonu Najsłabszy serial: - 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: pop Najczęściej słuchany wykonawca: The Tech Thieves Najczęściej słuchany utwór: Beth Crowley - Empire Najczęściej słuchany album: The Tech Thieves - The Red Odkrycie roku - wykonawca: Faouzia Odkrycie roku - utwór: Faouzia - Tears of Gold Odkrycie roku - album: - Muszę przyznać, że jestem zawiedziona ilością przeczytanych przeze mnie książek w zeszłym roku. Spadek o 28% względem roku poprzedniego, co za wstyd Cieszy mnie za to, że wreszcie nadrobiłam filmy, nigdy w życiu nie obejrzałam tylu filmów co w 2020r. Link to comment
michaelowax3 Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 1) Książkowe podsumowanie roku Brak przeczytanych książek. 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: 102 Obejrzane seriale: 7 Najczęściej oglądany gatunek filmowy: Dramat Najlepszy film: Spotlight Najlepszy serial: Dom z papieru. Najsłabszy film: American psycho Najsłabszy serial: Nie widziałam słabego serialu bo ja słabych nie oglądam 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: Pop. Najczęściej słuchany wykonawca: Bajm. Najczęściej słuchany utwór: Just another day - Jon Secada. Najczęściej słuchany album: Ostr - życie po śmieci. Odkrycie roku - wykonawca: Kortez. Odkrycie roku - utwór: Jason Derulo - take you dancing. Odkrycie roku - album: Bon Jovi - 2020. 1 Link to comment
Vertigos Posted January 12, 2021 Posted January 12, 2021 2020: 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: ~15 Najczęściej czytany gatunek literacki: non-fiction (głównie o wojnie) / sci-fi Najczęściej czytany autor: Najczęściej wracałem do Philipa K. Dicka Najlepsza książka: Sinclair McKay - The Fire and the Darkness: The Bombing of Dresden Najsłabsza książka: Nie oceniam jeśli nie przeczytam całości, a słabych za zwyczaj nie kończę ;p 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: ~150-200 Obejrzane seriale: ~10-15 Najczęściej oglądany gatunek filmowy: No idea, na pewno nie komedia romantyczna Najlepszy film: Tenet albo Mank (ale ogólnie był to słaby rok dla filmów) / ze wcześniejszych które obejrzałem w tym roku - La Jetee Najlepszy serial: The Queen's Gambit Najsłabszy film: Wszyscy moi przyjaciele nie żyją Najsłabszy serial: Space force / Snowpiercer 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: bardzo szeroko rozumiany rock, chyba Najczęściej słuchany wykonawca: Leonard Cohen Najczęściej słuchany utwór: wg spotify: Cream - White Room Najczęściej słuchany album: Cohen - Various Positions / AC/DC - Back in Black Link to comment
Ylx Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: mniej więcej około 20 (wiem, mało) Najczęściej czytany gatunek literacki: poradniki dla rodziców XD Najczęściej czytany autor: Juul Jesper Najlepsza książka: - Najsłabsza książka: - 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: 30 Obejrzane seriale: 33 Najczęściej oglądany gatunek filmowy: dramat (no, jak zwykle) Najlepszy film: Wolfwalkers Najlepszy serial: Breaking Bad Najsłabszy film: Erotica 2022 Najsłabszy serial: Devs 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: electronic Najczęściej słuchany wykonawca: Moderat Najczęściej słuchany utwór: Moderat - A New Error Najczęściej słuchany album: Moderat - Moderat Link to comment
yiliyane Posted January 2, 2022 Author Posted January 2, 2022 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: 45 Najczęściej czytany gatunek literacki: powieść historyczna Najczęściej czytany autor: Brandon Sanderson Najlepsza książka: Diane Setterfield - Trzynasta opowieść Najsłabsza książka: John Steinbeck - Na wschód od Edenu 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: 29 Obejrzane seriale: 2 Najczęściej oglądany gatunek filmowy: dramat Najlepszy film: Green Book Najlepszy serial: Kalifat Najsłabszy film: Żywot Briana Najsłabszy serial: - 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: pop Najczęściej słuchany wykonawca: Faouzia Najczęściej słuchany utwór: Faouzia - My Heart's Grave Najczęściej słuchany album: Within Temptation - The Unforgiving Odkrycie roku - wykonawca: Daneliya Tuleshova Odkrycie roku - utwór: Birdy - Loneliness Odkrycie roku - album: The Tech Thieves - The Red EP Link to comment
yiliyane Posted December 29, 2022 Author Posted December 29, 2022 1) Książkowe podsumowanie roku Przeczytane książki: 34 Najczęściej czytany gatunek literacki: powieść historyczna Najczęściej czytany autor: Robert Harris Najlepsza książka: Stanisław Lem - Niezwyciężony Najsłabsza książka: Magdalena Kozak - Łzy Diabła 2) Filmowe/serialowe podsumowanie roku Obejrzane filmy: 7 Obejrzane seriale: 4 Najczęściej oglądany gatunek filmowy: dramat Najlepszy film: Poufne lekcje perskiego Najlepszy serial: Andor Najsłabszy film: Drive My Car Najsłabszy serial: Księga Boby Fetta 3) Muzyczne podsumowanie roku Najczęściej słuchany gatunek muzyczny: pop Najczęściej słuchany wykonawca: Faouzia Najczęściej słuchany utwór: Haley Reinhart - Don’t Speak (No Doubt cover) Najczęściej słuchany album: Stela Cole - Woman of the Hour Odkrycie roku - wykonawca: Stela Cole Odkrycie roku - utwór: Haley Reinhart - Don’t Speak (No Doubt cover) Odkrycie roku - album: - Link to comment
Recommended Posts