-
Who's Online (See full list)
- Lina_Evi
- Gloria
-
Najnowsze posty
-
By Kerosine · Posted
Pieniążki, oczywiście - do końca lutego mam otrzymać drugi przelew i jak zwykle z niecierpliwością przebieram kopytkami, bo wydatków niestety nigdy nie brakuje [z pierwszymi ratami za leczenie kota na początek]. -
By Kerosine · Posted
Patrząc wyłącznie na skład - nie sięgnęłabym [i de facto nie sięgam] po żadne. To po prostu nie jest producent, który oferuje wystarczająco zdrowe i zadowalające pod tym względem produkty... nawet jeśli zwęszywszy swego czasu łatwy szmal opatruje część ich opakowań wielkim napisem "Fit". Kupuję droższe płatki [w zasadzie müsli], ale przynajmniej mam pewność ich jakości. Natomiast kierując się wyłącznie smakiem [i będąc z jakiegoś powodu zmuszona do konsumpcji takiego syfku] wybrałabym zapewne Cini Minis i Chocapic. -
By Kerosine · Posted
Kofeina z całą pewnością podkręca metabolizm [kiedyś gdzieś natrafiłam nawet na wzmiankę mówiącą o tym, że jako jedyna z substancji czynnych umieszczanych w różnego rodzaju środkach wspomagających odchudzanie może poszczycić się wymiernym działaniem]. Ponadto hamuje apetyt, a dostarczany przez nią energetyczny kick pomaga zmobilizować się do aktywności fizycznej (; Na tyle, na ile mi wiadomo faktycznie znacznie więcej kofeiny zawiera kawa sypana [mielona] - obok formy tego produktu ważny jest jednak również m. in. jego skład gatunkowy i stąd jeśli zależy nam przede wszystkim właśnie na pobudzająco-odchudzających właściwościach rzeczonego napoju warto rozglądać się nie za czystą arabicą [maksymalna zawartość kofeiny w której to 1.5%], ale jej mieszankami z robustą [maksymalna zawartość kofeiny 2.8%]. Oczywiście niezmiernie ważny jest także sposób parzenia - najwięcej kofeiny ma bezapelacyjnie espresso [ok. 200 mg / 100 ml, niemniej warto mieć na uwadze, że tradycyjnie pije się je w filiżankach o znacznie mniejszej pojemności ok. 30 ml]. Znaczenie ma mieć także rodzaj i jakość urządzenia / naczynia wykorzystywanego do przygotowania kawy [ekspres przelewowy góruje nad ciśnieniowym ze względu na dłuższy czas trwania całego procesu] oraz stopień wypalenia ziaren [te jaśniejsze jako mniej przetworzone zawierać będą więcej kofeiny]. -
By Kerosine · Posted
Dawaj, będzie idealna przeciwwaga -
By yiliyane · Posted
Aż mnie kusi, żeby założyć temat odwrotny - "czuję się za młody/-a na...", miałabym tam większe pole do popisu No dobrze, a więc na co yiliyane jest za stara? Przede wszystkim na odwiedzenie Hulakula. Niestety, choćbym nie wiem jak kombinowała, na dwunastolatkę wyglądać nie będę. Nawet jeżeli, paradoksalnie, od 12 r.ż. nie urosłam już ani centymetra, a do tego jeszcze schudłam. Niestety metryka jest nieubłagana Poza tym jestem już za stara, żeby nic mnie nie bolało (od paru dni kręgosłup, obydwa kolana i na zmianę jedna kostka albo druga) xD I jestem też już za stara, żeby rodzice wymienili mnie na wielbłądy u jakiegoś Araba xD
-
-
Recent Status Updates
-
Kerosine
Z okazji dzisiejszego święta - ku przypomnieniu, że pokochanie drugiego człowieka [przynajmniej tym zdrowym rodzajem miłości] jest niemożliwe bez uprzedniego przynajmniej zaakceptowania i uszanowania samego siebie, a każdy z nas już na starcie jest kompletną całością, nie zaś czyjąkolwiek połówką· 0 replies
-
-
-
-
-
-
Popular Contributors
-
1yiliyane
3 -
2Wulf
2 -