mastaofdizasta

Chcę samodzielnie zrobić sushi - warto czy nie?

2 posty w tym temacie

Jakieś porady odnośnie samodzielnego zrobienia sushi? Czy jest to proces długotrwały? Jakie składniki są potrzebne? Wychodzi taniej niż w restauracji?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mega się opłaca, poza tym zrobienie sushi zajmuje naprawdę chwilę.

Moja rada: kup od razu dużą ilość ryżu, nori, octu ryżowego - wyjdzie taniej.

Jak już masz w co zwinąć, ryż, to dodatki idzie szybko dokupić - wystarczy surimi, mango, rzepa, ogórek i już można z tego zrobić coś dobrego. 

Maty do zwijania też nie musisz koniecznie mieć.  Naprawdę idzie wszystko dobrze zawinąć bez niej - chociaż jest trudniej. 

Jak masz dojścia do dobrych ryb/owoców morza to już w ogóle możesz w domu zrobić sushi lepsze, niż w knajpach - możesz po swojemu dobrać proporcje i zrobić naprawdę spora ilość.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Podobna zawartość

    • Łatwe obiady dla samotnego faceta
      Przez mastaofdizasta
      Wyprowadziłem się z rodzinnego domu, gdzie pyszne obiady same wjeżdżały na stół. No, może nie same, bo mama je robiła, ale fakty są takie, że teraz nie mam co jeść. I jestem otwarty na ewentualną naukę gotowania, ale myślę, że początkowo to musiałyby być jakieś skrajnie proste rzeczy, bo nie wiem czy ogarnę coś ambitniejszego Co proponujecie? Jak się żywić? Co gotować? Pomocy