Lenoczka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Witam Chciałabym się poradzić Was, jaki taniec pasuje do utoworu Cohena - Dance me to the end of love. Czy krokiem walca pasuje zatańczyć do tego utworu? Moze bardziej tango ? Jeżeli moglibyscie podeslac jakas gotowa choreografie, link, ktora by pasowala pod ten utwor, bylabym wdzieczna. Za pomoc dziękuje Link to comment
Pizzaro Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 http://www.planowaniewesela.pl/warto_wi ... ec-weselnyTylko to znalazłem i gdzieś tam na dole w spisie jest ta piosenka. Może coś Ci podpowie. Link to comment
Lenoczka Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Dzięki Pizza, na ta stronke tez trafilam juz jakis czas temu w moim szalenstwie poszukiwan, aczkolwiek ten utwór nie jest w sumie przypisany do żadnego konkretnego tańca z prezentowanych na tej stronie Link to comment
Ludożerka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 => tutaj na samym początku idą raczej w stronę walca... (tak, wiem że to takie "doklejane" ale na moje oko w miarę psuje i może Cię jakoś naprowadzi )Tango raczej nie, bo jak do tego rytmu "tupać" rytm tanga? Wolne może i by pasowały, ale te krótkie kroki to kompletnie poza rytmem wejdą. Chyba, że ja już zapomniałam jak to tam się szło. ;pChyba, żeby pomieszać figury tanga trochę z krokiem walca, ale to już nie mam takiej wyobraźni i pomysłowości żeby coś doradzić... Link to comment
Lenoczka Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Na ten filmik tez juz natrafilam , ale masz rację, raczej bliżej walca. Link to comment
rozczochrany Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Ja stawiałbym na tango, tu masz kilka propozycji: Link to comment
Lenoczka Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Czocher, o! a tego akurat nie widzialam, dzięki Podoba mi sie kilka figur z pierwszego linku, ale chyba jednak jezeli wybierzemy ten utwor to pojdziemy bardziej w strone walca. Link to comment
Recommended Posts