pan xy Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Nie wiedziałem gdzie mam umieścić ten temat więc podciągam to tutaj.xDKto kocha/lubi swoje miasto/wieś, a za co go nie nawidzi? Co jest w nim najlesze, a co do doopy? Link to comment
ketoprom Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 kocham swoje miasto za anonimowość jaką mi zapewnia.za możliwości jakie daje, bo jednak daje w porównaniu z innymi miastami w Polsce.czasami moje miasto potrafi być piękne. szczególnie nocą.ale często anonimowość jest przekleństwem. z możliwosci nie są wystarczajace. i często nie jest piękne, tylko brzydkie, brudne, szare. Link to comment
Ludożerka Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Ja swoje kocham za wszystkie piękne miejsca skąpane w zieleni.Za pobliskie jeziora.Za stadion.Za mnóstwo różnych skrótów.Za to, że jest otoczone lasami.Nie podoba mi się postawienie wielkiej hali w miejscu lasu, z którym byłam bardzo związana... Link to comment
pan xy Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Ale nie kocha się 'za coś', tylko 'pomimo wszytko'. Link to comment
Ludożerka Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Ale nie kocha się 'za coś', tylko 'pomimo wszytko'.No to kocham je pomimo tego, że wycieli 'mój' las....;)p.s.Nie lepszy byłby dział 'na poważnie'? Link to comment
Olcia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Teraz kiedywiem że za dwa miesiące się wyprowadzam w pełni doceniam tą .. wioche .. Bo to jest wiochaAle wiocha ktora kocham, gdzie spedziłam najlepsze lata swpjego życia Link to comment
djmloody27 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 moja miescowosc to duza wiocha;];];] zadupie na maxa...... i robie co moge zeby jak najmniej tu przebywac....najchetniej bym sie z tad wyprowadzil:( Link to comment
Iluvia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Lubię moje miasto za wieczny bałagan, który w nim panuje. Za to, że nic do siebie nie pasuje i nie przestrzega siętu żadnych reguł jeśli chodzi o architekturę i wszystko inne. Za to, że chodnikami maszerują codziennie tysiące ludzie, którzy też na swój sposób nie pasują do całej scenerii na tle jakiej ich widzę.Nie lubię go za to, że przez swoją wielkość nadaje każdemu nieznośną anonimowość. Za to, że jest zakorkowane. Za to, że odebrało mi granatowe niebo nocą, często i same gwiazdy mi odbiera przez wszędobylskie latarnie. Link to comment
shoah Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 a ja za to, że chociaz tu prezydent i ogolnie polityka jest w gdansku do dupy, to za to jest zatoka, są lasy, są WDZYDZE:) a najbardziej kocham moją okolice. ni to centrum gdanska, a mam wielki ogrod, las wielki obok i stawki :P ale i tak w przyszlosci mozliwe, że się wyprowadze do Link to comment
Kibol Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Kochom Katowice bo jest Niebieskie :D a nienawidze bo dużo cy(G)anów z bukowej 1 jest :twisted: ale sie to kiedyś zmieni :!: hehehe :D Link to comment
Weronika Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 gorzej jak sie ma 2 miasta :P o rodzinnym nie ma co pisać-kocham za wszystko: rodzina, przyjaciele, wspomnienia...a Kraków? co tu dużo pisać-każdy kto był to wie-że to bardzo urokliwe miasto... ale mnie jeszcze nie oczarowało... Link to comment
NoVi Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 A ja nie przepadam za swoim miastem (niby) nie ma żadnych ciekawych sklepów w pobliżu, nie ma fajnych lasek ale lubie bo:można tutaj wino za 1,85zł dostaćbo nieznajomi dostaja wpie** cho cho mogło być gorzej :P Link to comment
acooto Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Kocham, uwielbiam !Moje miasto ; KrakÓw. Jest piękne,zwłaszcza nocą... RyneK,czy bulwary wiślane... ahh ! Mnóstwo miejsc...mnóstwo znajomych..niby duże miasto,a każdy każdego zna... jest cudowne. nie widze minusów i osobiście uważam ,że to najlepsze miasto w Polsce :D . (ah ta skromność :p ) Link to comment
mystery Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 kocham swoje miasto za anonimowość jaką mi zapewnia.za możliwości jakie daje, bo jednak daje w porównaniu z innymi miastami w Polsce.czasami moje miasto potrafi być piękne. szczególnie nocą.ale często anonimowość jest przekleństwem. z możliwosci nie są wystarczajace. i często nie jest piękne, tylko brzydkie, brudne, szare.podpisuje sie pod tym.mimo ze jest jakie jest. nie chciałabym chyba zyc nigdzie indziej Link to comment
Sansiro Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 kocham swoje miasto za anonimowość jaką mi zapewnia.za możliwości jakie daje, bo jednak daje w porównaniu z innymi miastami w Polsce.czasami moje miasto potrafi być piękne. szczególnie nocą.ale często anonimowość jest przekleństwem. z możliwosci nie są wystarczajace. i często nie jest piękne, tylko brzydkie, brudne, szare.podpisuje sie pod tym.mimo ze jest jakie jest. nie chciałabym chyba zyc nigdzie indziejA ja chciałbym se żyć w raju 8) Dokładnie to pod dużym drzewem trawa na 10-13cm falująca... Niebieskie Niebo z lekkimi chmurami... I tylko my dwoje... Nie liczy się nic poza tym :) Link to comment
pan xy Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 A ja swoje kocham za Pietrynę, Księzy Młyn, pofabrykancka architekturę unikatową w skali Europy, a na pewno kraju, Manufakturę.Kocham to miasto, pomimo tego, że wiele osób je poprostu gnoi. :( Link to comment
mamba Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Kocham moje miasto za ludzi, ktorzy w nim zyja:) nienawidze rowniez za ludzi. Roznie bywa. Pozdrawiam:) Link to comment
noir Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Jako, ze mieszkam pod Poznaniem opisze moja miescine. Lubie ja za to, ze mam wszystko, co niezbedne na codzien mam pod reka. Poza tym mam swietne tereny rekreacyjne - lasy, jeziora, wiec latem nie dusze sie jak w duzym miescie.Minusy. Po pierwsze fatalna komunikacja z Poznaniem! Istny horror i na ten temat moge rzucac bluzgami godzinami. Ponadto srodowisko, ktore tu przewaza jest... hm... malo przyjazne ;-) W kazdym razie na pewno nie jest miescina, gdzie mozna spokojnie w nocy po parku spacerowac.Ale i tak zamierzam zamienic to w przyszlosci na Poznan. Link to comment
sudolineczka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ja kocham swoje miasto ;)ludzi, miejsca, zajecia, imprezy , i te wszystkie osiedla..itp wszystko ;)a w szczegolnosci mecze i lokalny klub sportowy ;)nie wiem czy jest coś za co moglabym je nienawidzieć..moze tylko lokalna policja;] i chamstwo duzej ilosci ekip.. i to ze jest to miasto bojowe [ nikt nie traci okazji zeby komuś nie wpierdolic ;] ] Link to comment
MC-arcin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Lubie swoje miasto za to ze na ulicy spotykam wielu znajomy co wiaze sie z tym ze czuje sie w moim miescie dobrze i bezpiecznie, po za tym jest gdzie wyjsc po spacerowac tez mozna ;) Minusy tego miasta sa takie zE:To miasto a w zasadzie miasteczko nie jest duze :P Jest troche drogo i ciezko kupic tu cos fajnego... :/ Pozatym nie ma jakiegos konkretnego miejsca gdzie mozna by bylo sobie pojezdzic na rolkach :/ Link to comment
Matthew Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Moje miasto nie jest najgorsze, nie jest duże, ale też nie jest małe, nawet dobra organizacja, od czasu do czasu naprawią ulice, chodniki itp, jakieś imprezy są organizowane, nie ma jako takich problemów z pracą, blisko do większych miast np. Katowice, Gliwice, Zabrze, Bytom, Rybnik. Ciemną stroną mojego miasta jest to iż nie wiesz kiedy dostaniesz wpierdal od znajomego znajomego, w niektórych rejonach ponuro wręcz wygląd marsa, ciężko coś kupić na miejscu i na pewno nie chcę mieszkać w tym mieście do końca życia, mam w planach po skończeniu szkoły przeprowadzić się do innego miasta, zdala od rodziców, aby usamodzielnić się. Link to comment
mcPeter Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ja kocham moje miasto za to, że daje mi poczucie wolności, za szarość codziennego dnia, za te rozsypane tramwaje, za ten smród spalin na ulicach, za hałas za okenm, który często nie daje mi spać, za możliwości rowzoju, za tajemniczość. Najfajniesze jest to, że idziesz ulicą widzisz ludzi i już więcej ich nigdy nie zobaczysz. Uwielbiam duże miasta, mase ludzi na ulichach, pędząych nie wiadomo gdzie i po co, czekających na przystankach i uśmiechniętych. Link to comment
pan xy Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Uwielbiam duże miasta, mase ludzi na ulichach, pędząych nie wiadomo gdzie i po co, czekających na przystankach i uśmiechniętych.I ten charakterystyczny szum w nocy. Kocham to! Link to comment
ROMC Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Kocham swoje miasto za:-lasy w około-dużo sklepów gdzie można jakieś ciekawe sztuki spotkać :P-to że jest dość małe i znam wielu znajomych-wspomnienia-to że poznałem tu kogoś z kim chcę spędzić resztę życia :oops: -duże możliwości jeśli chodzi o rozwój (dobre położenie)Nie lubię go za:-ludzi którzy potrafią być chamscy-dziury w asfalcie-"łabędzia" :P -małą ilość zieleni w samym mieście Link to comment
Recommended Posts