-
Who's Online (See full list)
There are no registered users currently online
-
Najnowsze posty
-
By yiliyane · Posted
Wydaje mi się, że to jest nie tyle kwestia samego koloru oczu i włosów, co kwestia genów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. U mnie w rodzinie wygląda to tak, że i ja, i mama wyglądamy dużo, dużo młodziej, przy czym ja jestem co prawda niebieskooką blondynką, ale moja mama ma piwne oczy i brązowe włosy. Azjatki starzeją się nierównomiernie. 40-latki potrafią wyglądać na 20 lat, ale po menopauzie spora część z nich wygląda starzej niż w rzeczywistości. Poniższy obrazek jest może nieco przesadzony, ale z grubsza oddaje ten proces. Dodam też, że na młodość u Azjatek przed menopauzą wpływają nie tylko geny czy dbanie o skórę, ale też dieta. -
By Kerosine · Posted
Pieniążki, oczywiście - do końca lutego mam otrzymać drugi przelew i jak zwykle z niecierpliwością przebieram kopytkami, bo wydatków niestety nigdy nie brakuje [z pierwszymi ratami za leczenie kota na początek]. -
By Kerosine · Posted
Patrząc wyłącznie na skład - nie sięgnęłabym [i de facto nie sięgam] po żadne. To po prostu nie jest producent, który oferuje wystarczająco zdrowe i zadowalające pod tym względem produkty... nawet jeśli zwęszywszy swego czasu łatwy szmal opatruje część ich opakowań wielkim napisem "Fit". Kupuję droższe płatki [w zasadzie müsli], ale przynajmniej mam pewność ich jakości. Natomiast kierując się wyłącznie smakiem [i będąc z jakiegoś powodu zmuszona do konsumpcji takiego syfku] wybrałabym zapewne Cini Minis i Chocapic. -
By Kerosine · Posted
Kofeina z całą pewnością podkręca metabolizm [kiedyś gdzieś natrafiłam nawet na wzmiankę mówiącą o tym, że jako jedyna z substancji czynnych umieszczanych w różnego rodzaju środkach wspomagających odchudzanie może poszczycić się wymiernym działaniem]. Ponadto hamuje apetyt, a dostarczany przez nią energetyczny kick pomaga zmobilizować się do aktywności fizycznej (; Na tyle, na ile mi wiadomo faktycznie znacznie więcej kofeiny zawiera kawa sypana [mielona] - obok formy tego produktu ważny jest jednak również m. in. jego skład gatunkowy i stąd jeśli zależy nam przede wszystkim właśnie na pobudzająco-odchudzających właściwościach rzeczonego napoju warto rozglądać się nie za czystą arabicą [maksymalna zawartość kofeiny w której to 1.5%], ale jej mieszankami z robustą [maksymalna zawartość kofeiny 2.8%]. Oczywiście niezmiernie ważny jest także sposób parzenia - najwięcej kofeiny ma bezapelacyjnie espresso [ok. 200 mg / 100 ml, niemniej warto mieć na uwadze, że tradycyjnie pije się je w filiżankach o znacznie mniejszej pojemności ok. 30 ml]. Znaczenie ma mieć także rodzaj i jakość urządzenia / naczynia wykorzystywanego do przygotowania kawy [ekspres przelewowy góruje nad ciśnieniowym ze względu na dłuższy czas trwania całego procesu] oraz stopień wypalenia ziaren [te jaśniejsze jako mniej przetworzone zawierać będą więcej kofeiny]. -
By Kerosine · Posted
Dawaj, będzie idealna przeciwwaga
-
-
Recent Status Updates
-
Kerosine
Z okazji dzisiejszego święta - ku przypomnieniu, że pokochanie drugiego człowieka [przynajmniej tym zdrowym rodzajem miłości] jest niemożliwe bez uprzedniego przynajmniej zaakceptowania i uszanowania samego siebie, a każdy z nas już na starcie jest kompletną całością, nie zaś czyjąkolwiek połówką· 0 replies
-
-
-
-
-
-
Popular Contributors
-
1yiliyane
3 -
2Kerosine
1 -