Krisss_007 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 jak w temacie. Dajecie w punktach propozycje) i uzasadnienia Moja trójka:1. Yngwie Malmsteen - za harmonie jaka wprowadzil do muzyki. Jimi Hendrix - za caloksztalt. Joe Satriani - za to ze nauczal wielu wspanialych gitarzystow i za wspaniale legato i tapping. Kirk Hammett - za to ze jest 2. Flea - za niesamowitą umiejętność improwizacji i melodyjność jego gry.3. Joey Jordison - za wspaniale solowki i za to ze gra w moim ukochanym zespole Link to comment
IgreKowiCz Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Gitara1.Zakk Wylde - Black Label Society, Ozzy Osbourne2.Toni Iommi - Black Sabbath3. Abbath Doom Occulta - Immortal, I0Bas1. Orion - Behemoth2.Rob Trujillo - Black Label Society, Ozzy Osbourne, Metallica3.Steve Harris - Iron MaidenPerkusja1. Lars Ulrich - Metallica2. Dave Lombardo - Slayer3. Inferno - Behemoth Link to comment
3eeze_93 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 niestety dam tylko gitare bo nie jestem zbyt ''wtajemniczony'' w perkusistow i basistówwięc mój Top 3 to:1.Micheal angelo batio2. Buckethead3. Slash Link to comment
nikt Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Gitara - John Frusciante, za ogromne umiejętności, multiinstrumentalizm i za różnorodność stylu muzyki, którą tworzy. gitarzysta red hot chilli peppers, ale z ogromnym i wspaniałym dorobkiem solowym.Bass - Flea. imrpowizacja i melodyjność, jak to ktoś wspomniał. Link to comment
Kruspe Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 - Richard Kruspe - gitara,- Oliver Riedel - bas,- Christoph Schneider - perkusja. Link to comment
Deilakai Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Bas - John Myung, Flea.Gitara - John Petrucci, Dave Murray, Adrian SmithPerkusja - nie znam się na bębnach, ale powiedzmy, że Lars Ulrich :mrgreen: Link to comment
Psycho Krusher Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Gitara - Dave Gilmour i Mark KnopflerBas - FleaPerkusja- Joey Jordison ze Slipknota Link to comment
Krisss_007 Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 Gitara - Dave Gilmour i Mark Knopflero tak swietny gitarzysta Link to comment
non_expression. Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Gitara:hide - X JapanSyu - GalneryusMiyavi - ex. Dué le quartzDie/Kaoru - Dir en GreyAoi/Uruha - The GazettEBas:Toshiya - Dir en Greymura - L'epricaReita - The GazettEJ - LUNA SEAPerkusja:Yoshiki - X JapanShinya - Dir en GreyKai - The GazettE Link to comment
Sheep Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Gitara:Angus Young :jupi: Slash Bas:chyba będzie to Flea, ale dorzucę jeszcze Jah Wobble :mrgreen: Perkusja:Joey JordisonLars Ulrich Link to comment
Rebellious Quean Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 jak w temacie. Dajecie w punktach propozycje) i uzasadnienia Moja trójka:1. Yngwie Malmsteen - za harmonie jaka wprowadzil do muzyki. Jimi Hendrix - za caloksztalt. Joe Satriani - za to ze nauczal wielu wspanialych gitarzystow i za wspaniale legato i tapping. Kirk Hammett - za to ze jest 2. Flea - za niesamowitą umiejętność improwizacji i melodyjność jego gry.3. Joey Jordison - za wspaniale solowki i za to ze gra w moim ukochanym zespole się zgadzam, ale tylko w 99 %, bo nie dodałabym Yngwiego Malmsteenaa, a do perkusistów dopisałabym Larsa Urlicha - za poświęcenie sportu dla muzyki Link to comment
Krisss_007 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 jak w temacie. Dajecie w punktach propozycje) i uzasadnienia Moja trójka:1. Yngwie Malmsteen - za harmonie jaka wprowadzil do muzyki. Jimi Hendrix - za caloksztalt. Joe Satriani - za to ze nauczal wielu wspanialych gitarzystow i za wspaniale legato i tapping. Kirk Hammett - za to ze jest 2. Flea - za niesamowitą umiejętność improwizacji i melodyjność jego gry.3. Joey Jordison - za wspaniale solowki i za to ze gra w moim ukochanym zespole się zgadzam, ale tylko w 99 %, bo nie dodałabym Yngwiego Malmsteenaa, a do perkusistów dopisałabym Larsa Urlicha - za poświęcenie sportu dla muzyki a dlaczego nie Malmsteena? mysle ze jest jednym z tych ktorzy zasluzyli sie w muzyce chociazby za wspaniale Arpeggios from Hell Link to comment
Światłocień Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Gitara: Z żyjących to albo Hamett (Metallica) albo Slash (Guns N' Roses). Obaj są nieziemscy.Basista: Cliff Burton(Metallica). Człowiek o niespotykanym wręcz talencie kompozytorskim. Żeby dopełnić swojej wielkości musiał umrzeć młodo i stać się ikoną. Czasami się zastanawiam jakby dzisiaj wyglądała Metallica gdyby żył.Perkusista: Inferno (Behemoth). Człowiek który pod satanistycznym strojem chowa chyba dodatkową parę rąk i ze dwie pary nóg xD Link to comment
Morgoth Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Gitara:Carlos Santana wspaniały gitarzysta i Slash (Guns N' Roses)Perkusista:Frost (Satyricon) naprawdę wyjątkowy perkusista.Jego szybka gra nie raz już mnie pozytywnie zaskoczyła. Link to comment
nasgaroth Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Tak naprawdę wychodzi że za nic nie macie pojęcia o muzykach...nie padło tu nazwisko Van Halen (tak, to on spopularyzował tapping), nie ma tutaj Lesa Claypool'a (wirtuoz basu, gra na basie z aktywnym mostkiem) no i najważniejszego! Gdzie jest Jimi Hendrix?!?!. Sorry, ale wymienianie perkusistów black/death metalowych tutaj mija się z celem, bo tam liczy się tylko stricte rytmiczne granie i nawalnie na "podwójnej stopie". Zero improwizacji (no może mógłbym wskazać na Vitka z Decapitated bo gość wplatał lekkie motywy solowe na perkusji). A tak to stawiam na perkusistów jazzowych (Buddy Rich np.)Kirk Hammett - za to ze jestCo z tego, że jest? Jest teraz ogrom gitarzystów, którzy wciągają Hammetta nosem....Posłuchajcie troche G3 to będziecie wiedzieć jeszcze o takich gitarzystach jak John Petrucci, Steve Vai czy Paul Gilbert... Link to comment
Krisss_007 Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 nasgaroth, nie wydaje mi sie zeby Metallica byla bez Kirka taka sama... a Hendrixa wymienilem oczywiscie Johna Petrucci, Steve Vaia czy Paula Gilberta nie slucham, bo jakos ich muzyka nie przekonala mnie do nich. Zapomnialem wymienic Erica Johnsona Link to comment
foxx Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 nasgaroth, zwróć uwagę na to co jest napisane w temacie, szczególnie na "najlepszy wg was". Nie wytrząsaj się, bo tu chodzi o opinie ludzi, a wyznaczników pojęcia "najlepszy" jest cała masa.Co z tego, że jest? Jest teraz ogrom gitarzystów, którzy wciągają Hammetta nosem.... Posłuchajcie troche G3 to będziecie wiedzieć jeszcze o takich gitarzystach jak John Petrucci, Steve Vai czy Paul Gilbert...Pod względem technicznym może tak, choć to że ktoś potrafi zajebiście szybko przebierać palcami wcale nic nie znaczy. Poza tym to trochę inna liga. Owszem, wymienieni wyżej trzej panowie grają bardzo melodyjnie, z feelingiem, jednak z dużą pewnością nie byliby w stanie skonstruować tak niesamowitych, mocnych riffów jak Hammet. Link to comment
Krisss_007 Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 foxx, w pelni sie z toba zgadzam Link to comment
Nineku Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 gitarzysta;Dave Murray (Iron Maiden)basista;Cliff Burton (Metallica)perkusista; John "Bonzo" Bonham (Led Zeppelin), Link to comment
foxx Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 To ja może dodam od siebie, bo poprzedni mój post odbiegł nieco od tematu.Gitarzyści:James Hetfield (za świetne riffy)Joe Satriani (za feeling)David Gilmour i Mark Knopfler (za klimat)Ritchie Blackmore (za Rainbow)Adam Jones (Tool)Basiści:Cliff BurtonFleaPerkusiści:Keith Moon (The Who)Danny Carey (Tool) Link to comment
ogi19 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Gitarzysta-John Meyer(za wstęp do "Beat it "Fall out Boys'ów) Link to comment
IgreKowiCz Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Gitarzysta-John Meyer(za wstęp do "Beat it "Fall out Boys'ów)najlepszy gitarzysta, koleś który zrobił intro do kawałka :devil: Link to comment
nasgaroth Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 mocnych riffów jak HammetWskaż mi jakiś mocny riff w jego wykonaniu... nasgaroth, zwróć uwagę na to co jest napisane w temacie, szczególnie na "najlepszy wg was". Nie wytrząsaj się, bo tu chodzi o opinie ludzi, a wyznaczników pojęcia "najlepszy" jest cała masa.To nieistotne czy wg nas, was czy myszki miki... z tego wszystkiego wychodzi na to, że najlepsi są Ci, którzy są popularni. Link to comment
Recommended Posts