Pabloxx Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Co sądzicie o grach planszowych?Czy jest to według was przeżytek czy też lubicie sobie czasem pograć ze znajomymi na przykład w Monopoly? Link to comment
Weronika Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 przenosze do działu gry ;) Link to comment
noir Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Raczej przezytek. Czasami zdarzy mi sie jeszcze zagrac w jakas karcianke (M:tG), ale to chyba juz nie do tego tematu... Link to comment
MC-arcin Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Ja juz nie gram w gry planszowe... Czasami w Eurobiznes ale to z nudow... wole sobie zagrac w karty (Uno, tysiac) ;) Link to comment
Hilka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Przeżytek. Teraz wszyscy grają na komputerach :D Link to comment
miluutkaaa Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Ja lubie czasem pograc w karty :D Link to comment
Mateusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Heh od komputera się oczy psują!Ja tam lubię czasami sobie pograć w warcaby albo Chińczyka z kumplami...Jest niezły odjazd :razz: Link to comment
Enigm@ Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 No ja lubię na przykład Scrabble :D Ale Monopoly tez fajna gierka jest :D Link to comment
Enkizeev Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Eh...Co tydzień robimy ze znajomymi sesje RPG (zainteresowani niech szukają w internecie :)). To naprawdę rozwija wyobraźnię, a nie jak siekaniny na monitorze - zaburza psychikę (nie mówię o wszystkich :)) Link to comment
Vartt Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 W warcaby i szachy reszta to na kompie ;) Link to comment
sinek Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 bleeeeeeeeeeeeeee juz dddddaaaaaawwwwwwwwwwwwnoooooonie gralem w planszówki i chyba nie bede za bardzo Link to comment
drizztdourden Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 hehe ja już kupe lat nie grałem w planszówki, a z chęcią bym sobie zagrał ze znajomymi jak za dawnych dobrych czasów - a nie tam tylko komp - ble Link to comment
Oleck Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Jedyna planszówka, która tak naprawdę mi się podobała nazywa się 'Magia i Miecz'. Niestety w sklepach już się jej nie spotka chyba. Bardzo stara. Może na allegro da się znaleźć. Będzie trzeba poszukać ;) Link to comment
Olcia Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Dosć często gram z przyjaciolke w grę cashflow, ulepszona wersja eurobiznesu, pasywa, aktywa, wyścig szczurow, polecam tylko ze w sklepach 360 złotych :/ Link to comment
drizztdourden Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Jedyna planszówka, która tak naprawdę mi się podobała nazywa się 'Magia i Miecz'. Niestety w sklepach już się jej nie spotka chyba. Bardzo stara. Może na allegro da się znaleźć. Będzie trzeba poszukać ;)wydaje mi się że mam w domu grę planszową magiczny miecz - zajebiście fajna - ale nie wiem czy to ta sama o którą Ci chodzi Link to comment
merci Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 gry planszowe ojj to juz przezytek. Nie pamietam kiedy ostatni raz gralam w monopoly tudziez chunczyka :) chyba jak bylam mala ;) Link to comment
szaloonaa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Monopoly to legenda. Uwielbiałam w to grać<3 I szczerze mówiąc, gdybym tylko miała w domu jeszcze jakieś gry planszowe to z chęcią bym pograła. Np. chińczyk, takie grzybki do zbierania (nie pamiętam nazwy) itp:P Link to comment
Liszka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Co sądzicie o grach planszowych?Czy jest to według was przeżytek czy też lubicie sobie czasem pograć ze znajomymi na przykład w Monopoly? Żaden przezytek, w domu mam koło 30 gier planszowych różnego rodzaju i przyznam szczerze, że uwielbiam siadać z bratem, czy rodziną i po prostu pograć. Znajomi tez iwedzą, że jestem skarbnicą gier i zdarza mi się od czasu do czasu pakowac kilka gier i gdzieś z nimi iść. Link to comment
Eirene Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Gry planszowe - bardzo fajna forma spędzania wolnego czasu. Ostatnio coraz częściej zdarza mi się w nie grywać. Zarówno moi rodzice, jak i chłopak, również preferują taki sposób spędzania wolnego czasu, co mnie niezwykle cieszy. Ostatnio często gramy w Beczułki i Eurobiznes. Link to comment
Nike Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Niektóre gry planszowe są lepsze od tych komputerowych. W domu mam około dziesięciu gier, w które gram z rodziną (na przykład w nudną niedzielę, gdy za oknem brzydka pogoda - taka jak dzisiaj) czy nawet ze znajomymi. Zawsze gdy u kogoś nocuję, punktem obowiązkowym są gry planszowe.Moje ulubione? Oczywiście Monopoly, zaraz potem Chińczyk i Scrabble. Nie lubię za to szachów, może dlatego, że nie umiem w nie grać, ale chciałabym się nauczyć, kto wie - może mi się spodobają. Link to comment
Guest Anonymous Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Jestem maniakiem gier planszowych, uważam je za wiele atrakcyjniejsze od gier komputerowych. Bardziej integrują, mniej się nudzą, bardziej rozwijają no i można w nie grać kiedy wysiądą korki. Zbieram głównie polskie gry z lat `80 i `90, mam chyba z 50 w swojej kolekcji.Jedyna planszówka, która tak naprawdę mi się podobała nazywa się 'Magia i Miecz'. Niestety w sklepach już się jej nie spotka chyba. Bardzo stara. Może na allegro da się znaleźć. Będzie trzeba poszukać wydaje mi się że mam w domu grę planszową magiczny miecz - zajebiście fajna - ale nie wiem czy to ta sama o którą Ci chodziTo nie ta sama gra. "Magiczny miecz" to polska kopia angielskiej gry "Talisman" (czyli "Magii i miecz"). Obie gry w Polsce wydało wydawnictwo SFERA. Link to comment
mixer Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Oczywiście, że planszowe są lepsze niż komputerowe i to o wiele, nie niszczą wzroku i bardzo rozwijają osobowość i strategiczne myślenie. Wadą są koszty, porównywalne do kosztów gry komputerowej. Np w to co ja teraz gram czyli Runebound wraz z czterema dodatkami czyli: - Korona Starszych Królów- Awatarowie Kelnova- Kult Runów- Berło KyrosaKosztowało mnie około 400 zł, ale gra jest super grywalna i wciągająca zachęcam wszystkich serdecznie !!! Link to comment
Vuldart Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Uwielbiam Eurobiznes, oraz Prehisto. Świetne gry planszowe... Link to comment
Recommended Posts