gypsyqueen

Użytkownicy
  • Ilość dodanej zawartości

    26
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O gypsyqueen

  • Ranga
    Nowy
  • Urodziny 13.01.1996

Informacje

  • Płeć Kobieta

Ostatnie wizyty

77 wyświetleń profilu
  1. Praca - czyli wasze doświadczenia i spostrzeżenia

    1) Studiuję i pracuję 2) Na razie nie wiążę się z żadnym miejscem, bo po studiach (albo pod ich koniec) i tak zamierzam otworzyć własną firmę, a na razie praca to zbieranie dodatkowego doświadczenia i sposób, by żyć na jakimkolwiek poziomie. Chwilowo pracuję w sklepie ze zdrową żywnością 3) Tyle, że mogę sobie pozwolić na dobre żarcie, koncerty i inne zachcianki.  4) Taak, na razie wszystko jest w porządku. Pracuję sama, mogę pogadać z ludźmi na temat, w którym trochę już siedzę. 5) 21 6) Jeśli w pracy dzieje się coś, co sprawia, że coraz niechętnie do niej idziesz - zmień ją czym prędzej. W sumie nie rozumiem ludzi, którzy uparcie trzymają się jednej pracy, chociaż stawka jest beznadziejna i wszystko tam się sypie, zamiast poszukać czegoś nowego i nie męczyć się więcej...
  2. Gdzie trzymacie pieniądze podczas wakacji?

    Raczej wszystko mam na karcie + drugą kartę z awaryjną kasą mam gdzieś skitraną. Nienawidzę gotówki. 
  3. Są tu jacyś miłośnicy gór?

    Uwielbiam góry i miałam okazję mieszkać w górach przez pewien czas. Świetnie było. Na spacer z psem wchodziłam sobie po prostu na okoliczne szczyty
  4. najbardziej chciałbym zwiedzić ....

    Japonię, Izrael, w ogóle całą Azję, chociaż kilka miejsc w Ameryce, Islandię, Norwegię, Finlandię, Meksyk...chyba tylko do Australii jakoś mnie nie ciągnie
  5. Jakie sporty uprawiacie?

    Kiedyś trenowałam pływanie. Teraz głównie Pole Dance i bieganie
  6. Najgorsze piwo, czyli kiedy kryzys zajrzal mi w oczy ;-)

    Jak już piję piwo, to dobre. Wolę pójść do knajpy, gdzie mają kilkanaście dobrych piw z kija, zapłacić więcej, ale żeby to smakowało, więc ostatnio tragedią było dla mnie picie Lecha xd
  7. Chcę samodzielnie zrobić sushi - warto czy nie?

    Mega się opłaca, poza tym zrobienie sushi zajmuje naprawdę chwilę. Moja rada: kup od razu dużą ilość ryżu, nori, octu ryżowego - wyjdzie taniej. Jak już masz w co zwinąć, ryż, to dodatki idzie szybko dokupić - wystarczy surimi, mango, rzepa, ogórek i już można z tego zrobić coś dobrego.  Maty do zwijania też nie musisz koniecznie mieć.  Naprawdę idzie wszystko dobrze zawinąć bez niej - chociaż jest trudniej.  Jak masz dojścia do dobrych ryb/owoców morza to już w ogóle możesz w domu zrobić sushi lepsze, niż w knajpach - możesz po swojemu dobrać proporcje i zrobić naprawdę spora ilość.
  8. Sami w kuchni

    Żyję tak od ponad dwóch lat i nie miałam żadnych problemów. Czasami jak mma lenia, to żyję na kanapkach/pizzy/zapiekankach czy czymś takim, a potem znów wszystko wraca do ładu i chce mi się kombinować w kuchni
  9. Kawę jakiej firmy najbardziej lubicie?

    dallaymar, lavazza
  10. Co z Twoją dietą ?

    Przeszłam na weganizm i przestałam się bawić w "diety". Po prostu staram się nie jeść za dużo produktów mącznych i przetworzonych - sporo siedzę w kuchni, bo keczup i inne tego typu rzeczy też robię sama, ale przynajmniej nie ładuję już w siebie aż tyle chemii i cukru. 
  11. Co ostatnio sami ugotowaliście/usmażyliście/upiekliście?

    Krem z dyni i w końcu zrobiłam ser z ziemniaka i domowe płatki drożdżowe. 
  12. Zrobić coś z niczego, czyli koło ratunkowe dla łasucha

    Najprostsze to może być dla mnie (poza górą owoców) to babeczka z mikrofalówki.  Trochę mąki, cukru, kako, mleka (opcjonalnie oliwy/jajka/proszku do pieczenia) dodatków, które akurat mamy w domu, 3 minuty w mikrofalówce i gotowe   Albo owoce pod kruszonką!  
  13. Uzależnienia

    Kiedyś miałam problem z czekoladą, teraz jakoś mi przeszło i nawet jak o niej pomyślę, to mi się nie chce. Ale zdecydowanie jestem uzależniona od borówek i ananasa No i dobrej kawy i żelków  
  14. owoce i warzywa

    Borówki, z warzyw wszystko co strączkowe. W ogóle kocham wszystkie owoce i warzywa i głównie nimi się żywię
  15. Co macie(mieliście) dzisiaj na obiad ?

    Makaron szpinakowy z serem z ziemniaka i brokułami