Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1209605 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Trądzik.

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez maalinka17 » 27 Sie 2010, 15:25

Od 4 lat zmagam się z trądzikiem. Byłam u kilku dermatologów, każdy przepisał mi inną maść, ale żadna na mnie nie działa. Więc zaczełam szukać w google. Znalzłam maseczke z pasty do zębów, z drożdży, z aspiryny, przemywanie twarzy sokiem z cytryny.. ale nic z tych rzeczy na mnie nie działa :(( co ja mam zrobić żeby nie wyglądać az tak okropnie? Mam całą czerwoną buzie od tych krost:( Pomóżcie:(

maalinka17

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez phayss » 27 Sie 2010, 16:57

to z pastą do zębów to fake, tylko sobie twarz wysuszysz i plam narobisz. tak samo cytryna - przecież to rozjaśnia włosy, a skóra zbudowana jest z tego samego... ja dziś sobie kupiłam vizaxinum, takie tabletki. 20 zł kosztują :P podobno mają pomóc, a jeszcze słyszałam o CeraNova - jest o nich wątek na forum, poszukaj ;)
Gdy nikt cię nie rozumie, są dwie opcje - albo jesteś tak genialny... albo jesteś totalnym idiotą ; )

Awatar użytkownika
phayss

• Pochwały:1

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 27 Sie 2010, 16:57

Awatar użytkownika
mgirl

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez blondkate » 27 Sie 2010, 17:25

Proponowałabym odłożyć wszystkie eksperymenty internetowe - bo moga jeszcze bardziej nasilić Twój problem. Może spróbuj kolejnego dermatologa, zanieś mu listę tego co stosowałaś i spróbuj wymóc na nim czegoś konkretnego, żeby Cię nie zbył kolejną maścią.
Jeśli chodzi o tabletki to słyszałam ze drożdżowe są dobre, ale nie wiem. Zresztą na każdego działa co innego. Ja mimo wszystko spróbowałabym do jeszcze jednego lekarza.
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
Żyje się po to, żeby być szczęśliwym

Awatar użytkownika
blondkate

• Miejscowość:O.
  • Pochwały:5

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez Wala » 27 Sie 2010, 17:28

maalinka17, trądzik jest o tyle kijowy, że nie znika po miesięcznej kuracji. Leczenie musi trochę trwać, aby dało jakiekolwiek efekty.
Najlepiej byłoby zadziałać na cerę z kilku frontów.
Po pierwsze od wewnątrz - kup sobie tabletki, ponoć te są dobre: http://www.domzdrowia.pl/78855,laktocer ... letek.html lub http://www.domzdrowia.pl/42875,acno-30-tabletek.html
Po drugie zakładając, że jeszcze tego nie zrobiłaś, powinnaś zmienić swoje nawyki żywieniowe. Przede wszystkim należy omijać rzeczy z konserwantami, choć w dzisiejszych czasach jest to dość trudne. Aby oczyszczać ciało z toksyn dobrze jest pić dużą ilość wody mineralnej (okolo 1,5-2 litra dziennie).
Do tego wszystkiego trzeba dołożyć także działanie z zewnątrz, bezpośrednio na zmienione trądzikiem miejsca. Jeśli chodzi o żel do mycia, krem, tonik to warto zainwestować więcej pieniędzy i iść po to do apteki. Przedstaw farmaceucie swój problem, a na pewno doradzi ci jakieś kosmetyki.
Wstań nim pogrzebią cię razem z wolnością,
niedogodnością jest myśleć w tych czasach,
więc myśl zamiast wierzyć w to co pisze prasa.
Wstań nim pogrzebią cię razem z godnością,
jeżeli masz ją - to wstań i pomyśl.
System jest odzwierciedleniem sodomy.

Awatar użytkownika
Wala

• Pochwały:29

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez maalinka17 » 27 Sie 2010, 17:29

Już byłam u wszystkich dermatologów w moim miasteczku.. i żaden mi nie pomógł. W aptece też pytałam pani co może mi pomóc ale także to na nic..:((

maalinka17

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez Wala » 27 Sie 2010, 17:41

maalinka17, a jak długo stosowałaś poszczególne kuracje?

Awatar użytkownika
Wala

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 27 Sie 2010, 17:41

Awatar użytkownika
mgirl

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez maalinka17 » 27 Sie 2010, 18:30

Stosowałam przez dłuższy czas ale jak nie widziałam rezultatów to po prostu przerywałam. Np pisało w internecie że aspiryna pomaga już za 1 razem, a ja zrobilam ze 4 i dalej nic.. Te maści stosowałam tyle ile kazał mi dermatolog, a również nie bylo zadnej poprawy

maalinka17

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez Wala » 27 Sie 2010, 18:41

maalinka17, przez dłuższy czas to znaczy miesiąc czy pół roku?
Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że ty liczysz na to, że jedna "cudowna" maseczka da efekt, nałożysz ją, a na drugi dzień syfów nie będzie. Tak się niestety nie da...

Awatar użytkownika
Wala

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez maalinka17 » 27 Sie 2010, 18:54

Nie nie licze na to że jedna pomoże. Stosowałam ponad pół roku jeden środek. A dalej mi wyskakiwały nowe pryszcze.. i wcale nie było ich mniej.
Później miałam jakieś maści.. też stosowałam kilka miesiecy i wcale nie było ich mniej a wręcz przeciwnie zaczęły się robić też na policzkach i na brodzie :( chociaz ze smarowałam cała buzie

maalinka17

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez Koniu » 27 Sie 2010, 21:27

phayss, visaxiunm nie pomaga jeżeli chodzi o trądzik. Ale szybciej znikają pryszcze. Używam go nadal. Używałem benzacne, kin-dacin, jeszcze jakieś 2 maście ale nic nie pomaga. Jedyne co pomaga to dobra dieta. Ja zauważyłem że przyszcze wychodzą mi od: chipsów, jajek, mleka, śmietany, kefiru, czekolady. Unikam tego. Dopóki jest dużo pomidorów jem je na ciągle. Jeszcze wezmę sobie kawałek pieczywa ale bez masła. I jest ok. ;)) Kilka mi wyjdzie, ale nie są duże. Na brodzie każdemu wychodzą! Więc się nie przejmuj! A policzki to już jest trochę cięzej. Stosuj dietę ;)) Pozdrawiam
RHCP <3

Awatar użytkownika
Koniu

• Miejscowość:Byczyna/Kluczbork
  • Pochwały:8

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez Wala » 27 Sie 2010, 21:30

maalinka17 napisał:chociaz ze smarowałam cała buzie

Przy smarowaniu też trzeba uważać, żeby przypadkiem nie roznieść sobie bakterii na całą twarz. Najlepiej nakładać maści punktowo. ;)

Awatar użytkownika
Wala

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez maalinka17 » 28 Sie 2010, 09:37

Dziś rano się obudziłam i miałąm dodatkowo kilka na czole i jedną na wardze !! ja już nie wytrzymuje z tymi pryszczami. Mam diete.. nie jem słodyczy, pije zieloną herbatę, same warzywa i wgl. Już od zimy mam tą diete, a pryszcze nadal są i wcale nie jest ich mniej.

maalinka17

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez xPaolkax » 28 Sie 2010, 10:25

Trądziku nie leczy się samymi maściami. Bo leczysz tylko zewnętrzny problem, a ten właściwy leży w środku. Dlatego musisz zacząć brać leki, aby się go pozbyć. Maścią możesz leczyć powstałe już pryszcze, albo blizny po nich, ale właściwa kuracja to ZAPOBIEGANIE. A od zewnątrz nie zapobiegniesz raczej. Leku ci nie doradzę, bo to musi zrobić dermatolog.
spaceman *_*

Awatar użytkownika
xPaolkax

• Pochwały:16

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez maalinka17 » 28 Sie 2010, 13:01

znalazłam jeszcze jednego dermatologa w pobliżu, więc jak wróci z urlopu to pójde się zapisać.. może chociaż ona mi zapisze coś skutecznego:(
a znacie jakieś sposoby, żeby te krosty troche zbledły? bo one są takie czerwone że nawet korektor nie chce ich zamaskować..

maalinka17

Trądzik.

Nieprzeczytany postprzez Wala » 28 Sie 2010, 19:06

maalinka17, jak pójdziesz do tego dermatologa to pamiętaj, żeby wypisał ci też jakieś tabletki na syfy, bo chyba tego brakuje w twoim leczeniu.. ;)

Awatar użytkownika
Wala

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry