Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1209668 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

The Cure.

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

The Cure.

Nieprzeczytany postprzez suze » 05 Sie 2010, 17:50

Nie zauważyłam, żeby był na tym forum wątek o The Cure, tak więc go zakładam.
Co sądzicie o tym zespole? O jego członkach? Jaka jest wasza ulubiona płyta, piosenka, teledysk?

The Cure to mój ulubiony zespół. Chyba jeszcze żadna muzyka nie działała na mnie tak jak ich. Podczas przesłuchiwania ich płyt jakoś emocjonalnie się wczuwam, a zresztą nawet nie wiem jak to określić. Tak się od The Cure uzależniłam, że praktycznie nie słucham niczego innego. :mrgreen:
Moim ulubionym członkiem jest oczywiście Robert Smith. Nikt na świecie nie ma tak działającego na mnie głosu jak on. Aż czasem przechodzą mnie dreszcze jak go słyszę. Drugą osobą którą również bardzo zwracam uwagę jest Simon Gallup. Ma świetny styl bycia. Zawsze rozbawia mnie ten filmik z jego udziałem.--> http://www.youtube.com/watch?v=9y1ZMDjx4UM
Jeżeli chodzi o ulubioną płytę to jest nią na pewno Disintegration, na drugim miejscu stawiem Faith, a na trzecim Bloodflowers. Ulubione piosenki - Bloodflowers, The same deep water as you, A letter to Elise, Charlotte sometimes, Faith...
Ulubiony teledysk - oczywiście Lullaby, a jakże inaczej :D

Odpowiadajcie, jestem ciekawa. ;>

Awatar użytkownika
suze

• Miejscowość:Piotrków Trybunalski.

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: The Cure.

Nieprzeczytany postprzez jumisiek. » 05 Sie 2010, 17:56

suze napisał:Co sądzicie o tym zespole? Jaka jest wasza ulubiona piosenka?

Przyznam szczerze, że nie znam ich AŻ tak bardzo żeby się wypowiadać na wszystkie tematy ale wystarczająco żeby powiedzieć, że są naprawdę niezłym zespołem. Moją ulubioną piosenką jest 'Friday I'm in love', którą słucham każdego poranka (nie tylko w piątki). Napawa mnie niesamowitą energią na cały dzień. ; )
jestem ciekawa co byś zrobił, gdybym rozpłakała się tuż przy tobie.

Awatar użytkownika
jumisiek.
Kumpel

• Pochwały:26

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 05 Sie 2010, 17:56

Awatar użytkownika
mgirl

The Cure.

Nieprzeczytany postprzez Dewey89 » 05 Sie 2010, 18:58

suze napisał:Co sądzicie o tym zespole?

Uwielbiam.
Ich piosenki są pełne klimatu, z świetną linią melodyczną i wokalem.

suze napisał:piosenka

"just like heaven"

suze napisał:teledysk?

"boys dont cry"
Człowiek potrzebuje odrobiny szaleństwa, inaczej nie zdobędzie się na to, by odciąć linę i być wolnym.

Awatar użytkownika
Dewey89

Nieprzeczytany postprzez Ylxia » 06 Sie 2010, 16:00

The Cure zaczęłam słuchać jakieś dwa lata temu. Zakochałam się w głosie Smitha bez pamięci, kiedy usłyszałam "Lullaby" w jego wykonaniu. Magia. Nie słucham jakoś obsesyjnie, musi mnie dopaść rzecz jasna odpowiedni nastrój na ich kawałki, ale zespół znajduje się w ścisłej czołówce moich ulubionych już od dłuższego czasu.

suze napisał:Jaka jest wasza ulubiona płyta, piosenka, teledysk?

Ulubiona płyta: zdecydowanie "Galore" i "Bloodflowers".
Ulubione piosenki: "Lovesong", "Friday I'm in love", "Boys don't cry", "Just like heaven", "Pictures of you", "Lullaby", "Tainted love".
Ulubiony teledysk: "Friday I'm in love" <3

jumisiek. napisał:Moją ulubioną piosenką jest 'Friday I'm in love', którą słucham każdego poranka (nie tylko w piątki). Napawa mnie niesamowitą energią na cały dzień. ; )

Rzeczywiście mega pozytywny kawałek, od pierwszej sekundy poprawia humor. ;]
never make eye contact while eating a Image

Awatar użytkownika
Ylxia
Moderator

• Pochwały:44

The Cure.

Nieprzeczytany postprzez Creep » 10 Sie 2010, 20:54

Słyszałem tylko Just Like Heaven oraz Friday I'm in Love, i całkiem w porządku : )
Był melancholikiem i rozkoszował się niejako własnym smutkiem jak czymś nieznanym, wyjątkowym, wspaniałym.

Awatar użytkownika
Creep

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez kejaj » 23 Sie 2010, 18:00

To chyba mój ulubiony zespół wszechczasów, mimo że słucham ich dopiero od kilku miesięcy i pełnej dyskografii nie mam. Robert Smith ma fenomenalny głos, The Cure to przepiękne, rozbrajające liryczne teksty i poruszająca muzyka.

suze napisał:Jaka jest wasza ulubiona płyta, piosenka, teledysk?

Płyta: jako całość "Disintegration" (dość na przekór tytułowi)
Piosenka: zdecydowanie 'From The Edge Of The Deep Green Sea', jestem wprost zakochana w tej części: 'I've never been so colourfully-see-through-head before. I've never been so wonderfully-me-you-want-some-more.'
Teledysk: 'Hot Hot Hot', taki trochę nie w stylu The Cure. Smith z krótkimi włosami i w Ray Banach, cudo!
I've never been so colourfully-see-through-head before.

Awatar użytkownika
kejaj

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Sie 2010, 18:00

Awatar użytkownika
mgirl

The Cure.

Nieprzeczytany postprzez mała_mi » 23 Sie 2010, 20:52

Prayers for rain jest piosenką, której mogę słuchać bez przerwy
some people say - the glass is half full.
some people say - the glass is half empty.
i say - are you going to drink that?

Edward to Mrożonka. Nie wampir. Mrożonka !

Awatar użytkownika
mała_mi

The Cure.

Nieprzeczytany postprzez Cynizm » 01 Wrz 2010, 15:57

The Cure,aż wstyd mi przyznać,że poznałam dwa lata temu. Przy ich muzyce potrafię się odprężyć. Nie mam ulubionego albumu,lubię tylko poszczególne piosenki.
Zaprzedałem duszę gitarze. Gdybym teraz przestał na niej grać, nie byłoby dla mnie miejsca na świecie

Awatar użytkownika
Cynizm

• Miejscowość:Paradise City

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry