Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1209591 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Taniec

Jeśli interesujesz się sportem, kibicujesz jakiemuś zespołowi, osobie, to możesz tutaj o tym napisać :)

Taniec

Nieprzeczytany postprzez Sindbad » 30 Sie 2010, 11:10

Hej dziewczyny. Moja druga połówka namówiła mnie na kurs tańca. Znalazła w Warszawie Akademię Tańca Sulewskich i chce żebysmy od 10 września rozpoczęli kurs salsy. Myślcie że to trudny taniec? Ja się wogóle na tym nie znam. A nie chce wyjść na ciamajdę. Pomóżcie.

Awatar użytkownika
Sindbad

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Taniec

Nieprzeczytany postprzez HotGirl » 09 Wrz 2010, 16:54

Na pewno nie należy do łatwych ale nie musisz się od razu załamywać. Taniec jest przyjemny i łatwo go polubić. Poza tym niektóre tańce są bardzo zmysłowe więc sądzę że Ci się spodoba. Przede wszystkim musisz nie przejmować się trudnościami a uwierzyć w siebie - z takim nastawieniem będziesz mógł czerpać z tańca przyjemność :) Poza tym sprawisz swojej dziewczynie dużo radości z tego że będziesz z nią na te kursy uczęszczał i będzie w parze z Tobą a nie z jakimś innym chłopakiem.
Tak więc życzę Ci powodzenia :)
Pozdrów swoją dziewczynę, która miała świetny pomysł ;)
( Ja gdybym miała możliwość również bym się zapisała na takie kursy )
No i napisz po pierwszej lekcji jak było ( :

Awatar użytkownika
HotGirl

• Miejscowość:Bełchatów

Taniec

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Wrz 2010, 16:54

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Taniec

Nieprzeczytany postprzez anika » 09 Wrz 2010, 18:13

Salsa nie jest trudnym tańcem, wg. mnie bardzo dobra jak dla początkującego tancerza. Tylko podejdź do tego na luzie i nie zrażaj się na samym początku, że nie wszystko wychodzi. To ma być dobra zabawa! :wink:
And the weather's looking fine
And I think the sun will shine again
And I feel I've cleared my mind
All the past is left behind again

Awatar użytkownika
anika

• Pochwały:3

Re: Taniec

Nieprzeczytany postprzez Sindbad » 13 Wrz 2010, 12:11

Kurs rozpoczęty :) Pierwsze koty za płoty :P Generalnie nie jest źle bardzo fajną instruktorkę mają w tej akademii sulewskich. Pani z poczuciem humoru i pełna energii aż się chciało tańczyć. Co prawda mega myliłem kroki i nie było to najlepszy popis taneczny jaki można sobie wyobrazić. Zaczęło mi wychodzić dopiero w momencie kiedy przestałem się spinać i po prostu zacząłem się bawić tym tańcem :)

Awatar użytkownika
Sindbad

Taniec

Nieprzeczytany postprzez rolnicy_net » 18 Paź 2010, 14:03

Naucz Sie Tanczyc Brek Dance ; ) Moze i Trudny Ale Fajny ; )
http://Rolnicy.NET - Społecznościowy Portal Rolniczy

Awatar użytkownika
rolnicy_net

Nieprzeczytany postprzez Sindbad » 26 Paź 2010, 12:06

hmmm może nie brake dance, ale teraz jak się trochę rozruszałem to zastanawiam się nad zapisaniem się na MTV dance tez u suelwskich takie zajęcia właśnie widziałem. No więc to moze będzie podchodziło pod coś bardziej nowoczesnego :)

Awatar użytkownika
Sindbad

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Paź 2010, 12:06

Awatar użytkownika
mgirl

Taniec

Nieprzeczytany postprzez Infini » 26 Paź 2010, 12:30

Sindbad, ja bym Ci odradzała MTV Dance. Bo zajęcie te łączą w sobie kilka styli tańca, ale nie jest to odrębny taniec. Czy nie lepiej trenować coś konkretnego i być w tym dobrym? Owszem, jeżeli zależy Ci tylko na tym żeby sę poruszać i wyćwiczyć jakotakie poczucie rytmu, to ok, ale jeżeli wybierzesz konkretny styl to oprócz aktywności i poczucia rytmu nauczysz się conieco tego stylu, o nim, to chyba lepsze? :)
martwa dusza, ciało walczy

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez Sindbad » 27 Paź 2010, 13:22

No właśnie wiesz zalezy mi na takim ruchu bardziej klubowym. Bo uczyłem się na przykład salsy u sulewskich ale myślę że to zupełnie inny typ ruchu niz ten który mogę prezentować w klubie. Dlatego właśnie myśle o tym MTV dance.

Awatar użytkownika
Sindbad

Taniec

Nieprzeczytany postprzez Infini » 01 Lis 2010, 12:22

Sindbad, ale ja nie miałam na myśli tańca towarzyskiego ;)
Na MTV Dance będziesz uczył się choreografii, których nijak nie da się w klubie wykorzystać, to taki zlepek dziwnych kroków moim zdaniem, mało techniki. A bez niej nie da rady porozdzielać danych ruchów i złożyć ich w całość pod rytm muzyki, tak aby nie wyglądało to komicznie, a było po prostu tańcem do rytmu.
Ale to tylko takie moje skromne zdanie, niekoniecznie słuszne (;
martwa dusza, ciało walczy

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Taniec

Nieprzeczytany postprzez sanderka1010 » 02 Lis 2010, 16:23

Salsa to taniec szybki..Taki "zlepek kroków" ...Mysle ze wlasnie po to idziesz na ten kurs tanca zeby sie go nauczyc....Nie jest taki trudny..Powodzenie ;)

sanderka1010

Nieprzeczytany postprzez Sindbad » 06 Lis 2010, 17:24

No i jestem już po kilki lekcjach tego MTV Dance u sulewskich i powiem wam że daje czadu. :) Fajna sprawa, jednak trzeba przyznać że nie łatwo się tego nauczyć :P Dużo trzeba ćwiczyć ale satysfakcja jak wychodzi jest nieziemska :)

Awatar użytkownika
Sindbad

Taniec

Nieprzeczytany postprzez marti666 » 09 Lis 2010, 18:08

Nie martw się. Na pewno dasz sobie radę. Moja pani od geografii powiedziała, że jak ktoś się nauczy salsy i zatańczy jej da mu szóstkę.

marti666

Nieprzeczytany postprzez Sindbad » 21 Lis 2010, 19:25

No salsa to była na początek żeby się rozruszać :) Ale wracamy do niej oczywiście :) teraz nawet idziemy 26 listopada do sulewskich na warsztaty Palacio de Afro Latino. Moze się jeszcze czegoś nowego dowiemy :)

Awatar użytkownika
Sindbad

Taniec

Nieprzeczytany postprzez Kolo88 » 04 Gru 2010, 19:01

A po co to uczyć się tańczyć jakieś nieznane odmiany regionalnych tańców. Na 99% osoba która zaprosi Cię do tańca nie będzie umiała tańczyć tego co Ty. Oczywiście jako taką taneczna ciekawostkę możesz sobie uczyć się tego tańca, jednak by zrobić na kimś wrażenie lepiej bedzie uczyć sie czegoś popularniejszego.

Kolo88

Taniec

Nieprzeczytany postprzez mAciEk93 » 06 Sty 2011, 22:43

Ja osobiscie tańczę tańce towarzyskie już 7 lat tango walce samba rumba
cha cha itp.. i jestem bardzo zadowolony turnieje zawody między narodowe, jestem w tym dobry lubie to...
tego co się nauczyłem przez te 7 lat wchodząc na jakąś dyskoteke potrafie naprawdę fajnie się bawić wiele kroków poznałem jak by je złączyć fajnie wychodzi takie kroki z cha cha fajnie na dziewczynę działają dziewczyna tego nie zna ale ją po prowadzisz i wszyscy potem tylko na was i brawa i jest fajnie ;p
wstaje rano, patrzę w lustro.....!

Awatar użytkownika
mAciEk93

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry