Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210474 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Szukam kompozytora

Czyli wszystko o muzyce techno/trance/house.

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez uzu13 » 28 Lut 2010, 21:01

Witam. Nie wiem czy w dobrym temacie napisałem, ale nie miałem innej możliwości.
Tak jak w temacie szukam kompozytora, który mógł by mi komponować jakieś kawałki do gry tworzona przeze mnie. Sam bym się tym zają, ale wbrew pozorom stworzenie dobrego silnika do gry jest BARDZO pochłaniające. Wystarczy mi że jeszcze się grafą bawię. Od razu napisze, że to nie ma być jakaś muzyka z DUUŻĄ ilością basów :D ( umcia umcia ) tylko takie nadające klimat grze. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany proszę pisać niżej, a resztę dogadamy się na GG lub gdzie indziej.

PS: Jeżeli Cie nie interesuje temat, to proszę o nie krytykowanie mnie gdyż jestem tu nowy...

uzu13

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 28 Lut 2010, 21:10

gatunek jaki ?
odrobina precyzji nie zaszkodzi :wink:
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:17

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Lut 2010, 21:10

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez uzu13 » 28 Lut 2010, 21:16

Heh. No więc to miała by być
1. Muzyka do menu ( może być jakaś skoczna ale bez słow )
2. Muzyka w tle gry ( tu by sie przydaly jakis szum lisci skowronki ptaki :D takie srodowisko )
3. Muzykwa do tła gry ( czyli jakies takei spokojne kawalki ciche nie skoczne, aby nie zraszaly graczy )
:/ nie wiem czy sie sprecyzowalem ale jak nie to prosze podac o jakie tobie chodzi.

uzu13

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 28 Lut 2010, 21:26

a gra jakiego typu .. ? :wink:
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:17

Re: Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez uzu13 » 28 Lut 2010, 21:43

Gra strzelanka TopDown. Gatunek muzyki to nie za bardzo się da określić :D Bo to nie ma byc , disco, rap, hip-hp itd. tylko takie spokojne utworki SWOJEGO autorstwa.

uzu13

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez Kiuaji » 28 Lut 2010, 22:22

4 podstawowe rzeczy:

1) Opowiedz coś o klimacie, jaki gra ma posiadać. Jakie lokacje przewidujesz?
2) To jest jakiś poważny projekt, czy coś, co może się rozpłynąć nagle w powietrzu? Sam nad tym pracujesz, czy jest ktoś jeszcze?
3) Gra będzie na licencji Freeware, Shareware, czy zamierzasz ją wydać gdzieś?
4) Opowiedz coś o tym, co Cię zmotywowało do rozpoczęcia tego projektu. Może jakieś inspiracje podasz?
Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.

Awatar użytkownika
Kiuaji

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:7

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Lut 2010, 22:22

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez uzu13 » 02 Mar 2010, 13:17

Dobrze więc:
1) Opowiedz coś o klimacie, jaki gra ma posiadać. Jakie lokacje przewidujesz?
Może tak. Są to czasy współczesne, grasz postacią która jest członkiem agencji Służby Specjale. Dostajesz zadania w których musisz zabić terrorystów, wysadzić jakiś skład amunicji, uratować zakładników itd. W grze można znaleźć specjalną broń, której nigdzie indziej nie znajdziesz. Na całą grę przewiduję też sekrety( zbierasz taśmy z nagraniami które do czegoś Ci jeszcze posłużą, na razie jeszcze nie wiem do czego :D ) których liczba będzie wynosiła ok 20-30. Jeżeli zdobędziesz przypuśćmy x sekretów odblokują Ci się kody do gry. Myślę, że reszty nie będę zdradzał bo trochę zachowam w tajemnicy.
2) To jest jakiś poważny projekt, czy coś, co może się rozpłynąć nagle w powietrzu? Sam nad tym pracujesz, czy jest ktoś jeszcze?
No więc. Jest to kontynuacja pierwszej części gry, która już powstała i na pewno skończę ten projekt. Mam już stworzony główny silnik gry, który cały czas udoskonalam, eliminując błędy i dodając różne szczegóły. Nad projektem pracuję sam, ale jak już go skończę, zamierzam założyć spółkę z kumplami.
3) Gra będzie na licencji Freeware, Shareware, czy zamierzasz ją wydać gdzieś?
To jak najbardziej będzie wersja Freeware. Przed skończeniem projektu, stworzę kopię gry, dodając różne możliwości min. klawisz np. backspace powodujący restart misji, klawisz home do wyjścia gry w razie problemów- ale to będzie wersja dla testerów.
4) Opowiedz coś o tym, co Cię zmotywowało do rozpoczęcia tego projektu. Może jakieś inspiracje podasz?
Hmm. Ten projekt, jak pisałem wyżej jest kontynuacją pierwszej części gry. Za bardzo nie mogę zdradzić bo projekt straci swój smaczek, ale napisze to co mogę. Bez niego nigdy nie dowiemy się jak zakończyły się wydarzenia z pierwszej części. Otóż i w pierwszej i w drugiej części gramy agentem firmy. W pierwszej części jest to inna firma, a w drugiej inna. Wydarzenia z drugiej części gry są kontynuacją wydarzeń z pierwszej. W pewnym momencie dojdziemy do misji, w której rozstrzygniemy pewien spór odnoszący się do pierwszej części. Po prostu ta część musi wyjść na światło dzienne :D. Zawsze chciałem zrobić taką strzelankę i tak oto wyszła pierwsza część. Wtedy po nocach nie mogłem spać bo wymyślałem scenariusz. Następnego dnia wstawałem i to co wymyśliłem przez noc, realizowałem na komputerze. Motywacją dla mnie jest to, że mam cały czas opracowaną fajną, ciekawą, zagadkową i dłuuugą misję która rozwiąże wydarzenie z ostatniej misji pierwszej części.
Tyle by o tym było. Myślę, że i tak wam dużo napisałem :mrgreen:

uzu13

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez Kiuaji » 04 Mar 2010, 04:00

Powiem Ci szczerze, że wprost uwielbiam ten rodzaj gier, coś wspaniałego. I ogólnie zaciekawiłeś mnie, więc już spieszę z pomocą. ;D

Jeden z moich przyjaciół hobbystycznie komponuje muzykę filmową, także z elementami innych gatunków i ma aż za dużo wolnego czasu na codzień, więc mógłby się zająć OSTem do Twojej gry. Jak jesteś zainteresowany taką muzyką i chcesz namiary na niego, to odezwij się na gg, albo wyślij do mnie wiadomość, odpiszę na pewno, choć możliwe, że z pewnym opóźnieniem.
Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.

Awatar użytkownika
Kiuaji

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:7

Szukam kompozytora

Nieprzeczytany postprzez XeNoS » 15 Paź 2011, 21:21

Witam .
Czy ogłoszenie jest wciąż aktualne ?

XeNoS

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry