przez martuśka. » 11 Sie 2010, 21:09
Wybrałam Progres i chciałam opiekę psychopedagogiczną bo na tym (na podobnym kierunku) skończyłam studia, chciałam się trochę ukierunkować i co najważniejsze przerobić przedmiot: podstawy biomedyczne (czy jak to się nazywa) jednak usłyszałam, że musi być 20 osób a na to jest na razie z 5. I zapisali mnie na psychologię z socjologią (gdyby coś to przerzucą mnie na opiekę), gdzie otrzymam tytuł specjalisty terapeuty do pracy z osobami uzależnionymi. To akurat mnie nie urządza, zależy mi na tym jednym przedmiocie bo to będzie wymagane na magisterce a ja dziwnym trafem nie miałam tego na studiach...
Zastanawiałam się by zrobić coś zupełnie innego niż miałam na studiach ale do wyboru były jeszcze jakieś 3 pewne kierunki, które otworzą ale żaden z nich nie był fajny.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.