Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210464 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

szkoła policealna

Wszystko na temat studenckiego, często pieskiego życia ;)

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez anonymous_ » 10 Sie 2010, 19:34

Hej. Co myślicie o szkołach policealnych??
Masz miękkie serce, musisz mieć twardą du.pę.!!!!!

anonymous_

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez szaloonaa » 11 Sie 2010, 08:34

Szkoły policealne są dobre, bo przygotowują do konkretnego zawodu, którego np. w ofercie szkół wyższych nie ma jak fryzjerstwo, opieka, ochrona itp. Myślę, że to dobra inwestycja i sama od września planuję do takowej iść i łączyć to jakoś ze studiami.
Dance me to the end of love.

Awatar użytkownika
szaloonaa

• Pochwały:58

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 11 Sie 2010, 08:34

Awatar użytkownika
mgirl

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez martuśka. » 11 Sie 2010, 12:56

Z przymusu idę. Trochę nie podoba mi się akurat ta co wybrałam ale zobaczymy co będzie od września. Dla mnie to dodatkowy punkt w CV. Wybrałam kierunek ale zapewne go nie otworzą i jestem zmuszona wybrać podobny ale nie chce robić tego, co będę miała po nim... Jednak gdzieś na rok muszę się zahaczyć by mieć choćby zniżki.
To dobra opcja gdyby faktycznie te 30 kierunków było do wyboru bo jak przyjdzie co do czego do są do wyboru 4...
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:76

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez szaloonaa » 11 Sie 2010, 20:58

A na co chcesz iść martuśka.? Ja wybrałam fryzjerstwo, mam nadzieję, że otworzą. i do jakiej szkoły chcesz iść?
Dance me to the end of love.

Awatar użytkownika
szaloonaa

• Pochwały:58

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez martuśka. » 11 Sie 2010, 21:09

Wybrałam Progres i chciałam opiekę psychopedagogiczną bo na tym (na podobnym kierunku) skończyłam studia, chciałam się trochę ukierunkować i co najważniejsze przerobić przedmiot: podstawy biomedyczne (czy jak to się nazywa) jednak usłyszałam, że musi być 20 osób a na to jest na razie z 5. I zapisali mnie na psychologię z socjologią (gdyby coś to przerzucą mnie na opiekę), gdzie otrzymam tytuł specjalisty terapeuty do pracy z osobami uzależnionymi. To akurat mnie nie urządza, zależy mi na tym jednym przedmiocie bo to będzie wymagane na magisterce a ja dziwnym trafem nie miałam tego na studiach...

Zastanawiałam się by zrobić coś zupełnie innego niż miałam na studiach ale do wyboru były jeszcze jakieś 3 pewne kierunki, które otworzą ale żaden z nich nie był fajny.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:76

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez Kryszczyn » 11 Sie 2010, 21:17

Skończyłem w tym roku policealną na kierunku Logistyk. W przyszłym roku zamierzam studiować logistykę lub transport i sądzę, że taka szkoła to doskonały "trening" przed studiami.
Śląsk to nie tylko miejsce - a przede wszystkim klimat,symbole i ogromna historia tworzona przez ludzi.

Awatar użytkownika
Kryszczyn

• Miejscowość:Königshütte

szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 11 Sie 2010, 21:17

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: szkoła policealna

Nieprzeczytany postprzez gringo » 25 Sie 2010, 11:42

Ja tam przed studiami nie trenowałem :-) ale i tak byłem w dobrej formie :-) A tak serio, to dobre rozwiązanie dla kogoś, kto nie zdał matury lub chce się nauczyć konkretnego zawodu. Studia to jednak czysta teoria, niby praktyki są, ale też z nimi różnie bywa. Mój znajomy poszedł do szkoły policealnej na jakieś kierunek związany z reklamą (nie pamiętam dokładnie) i był zadowolony :-)

gringo

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry