Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210464 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Studia w Lublinie

Wszystko na temat studenckiego, często pieskiego życia ;)

Studia w Lublinie

Nieprzeczytany postprzez dolcemente » 07 Sie 2010, 16:34

Ludziee..błagam was.. pomocy!
Idę teraz do 3klasy lo i chciała bym bardzo iść na studia w lublinie. Najchętniej na fizjoterapię albo na pedagogikę. Tylko mam problem w tym co na maturze zdawać, a nie mogę nigdzie tego znaleść na stronie uczelni. Oraz jak wygląda studiowanie na umsc, wssp oraz wsei.

Aktualnie myślę o tych dwóch kierunkach. Ale może ma ktoś jakiś jeszcze ciekawy pomysł na co można pójść po rozszerzonej biologii? I ostatecznie w porządku zdanym polskim na podstawie?

Dziękuję za każdą pomoc! :)

dolcemente

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

POMOCY LUBLIN

Nieprzeczytany postprzez Sylala » 07 Sie 2010, 16:46

"Zaiste, jak mawiał król Dezmod, zaglądnąwszy po skończonej potrzebie do nocnika: „Rozum nie jest w stanie tego ogarnąć”."

Andrzej Sapkowski

Sylala

• Pochwały:32

POMOCY LUBLIN

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Sie 2010, 16:46

Awatar użytkownika
mgirl

POMOCY LUBLIN

Nieprzeczytany postprzez dolcemente » 07 Sie 2010, 22:22

To tyle to wiem.

dolcemente

POMOCY LUBLIN

Nieprzeczytany postprzez beyourself » 08 Sie 2010, 00:21

NA WSSP? Tam wystarczą podstawowe przedmioty. Tylko trzeba się odpowiednio wcześnie zapisać bo potem może nie być miejsc. W końcu prywatna ;). Jeśli masz jakieś pytania to wal na pw bo będę miał 4 znajomych właśnie na fizjoterapii na tej uczelni. Ogólnie to ludzie chwalą sobie tą uczelnie.

A jak chcesz na państwową to biologia rozszerzona i próbuj na Uniwersytet medyczny.
la vida loca

Awatar użytkownika
beyourself

• Pochwały:1

Re: POMOCY LUBLIN

Nieprzeczytany postprzez dolcemente » 08 Sie 2010, 17:40

Wystarczy mi sama rozszerzona biologia na um? nie trzeba chemii dodatkowo zdawać ?

dolcemente

Studia w Lublinie

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 27 Sie 2010, 14:42

Jeśli chodzi o pedagogikę na UMCS-ie to pierwszy rok jest dość trudny, taki przełomowy. Ta filozofia na pierwszym roku :mrgreen: no, ale wszystko dla ludzi ;) najważniejsze, żeby być na bieżąco ze wszystkim, bo dużo jest lektur i książek do opracowania na jedne zajęcia.
Nie jest tak ciężko, ale do lekkich nie zalicza się tam. Ogólnie trzeba się uczyć i tyle. ;] Chodź już tam nie studiuje (jeden rok), ale to tylko ze względu na to, iż pedagogika nie była dla mnie.
ja dostałam się tam z historią rozszerzoną, ale teraz nie wiem jakie są wymagane przedmioty (ale koleżanka wcześniej podała Ci link). Oczywiście najlepiej, żebyś miała przedmioty rozszerzone, ale niekoniecznie ;) ja miałam podstawę z historii (a byłam na 34 miejscu na 150) i dostałam się. ;)
Fakt miałam rozszerzony polski.
W miarę wątpliwości pytaj ;)
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:55

Studia w Lublinie

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 27 Sie 2010, 14:42

Awatar użytkownika
mgirl

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry