Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210474 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Skuter dla 18 latka

Dział dla pasjonatów 4 kółek i jednośladów. Jeśli kochasz konie mechaniczne, to z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie ;)

Skuter dla 18 latka

Nieprzeczytany postprzez laps92 » 01 Wrz 2010, 11:12

Witam, chcę kupić skuter 50 cmm czyli te od 18 lat. Sprawa jest tego typu że 18 lat koncze dopiero niedlugo (pod koniec roku). Czy będzie problem żebym go przerejstrował na siebie nie mając jeszcze 18 lat?

laps92

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Skuter dla 18 latka

Nieprzeczytany postprzez Ev0 » 01 Wrz 2010, 19:56

Pisemna zgoda jednego z rodziców i jego dane plus potwierdzenie o zameldowaniu (zalezy kolo 15 zeta)

Ev0

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 01 Wrz 2010, 19:56

Awatar użytkownika
mgirl

Skuter dla 18 latka

Nieprzeczytany postprzez Ereszkigal » 01 Wrz 2010, 20:05

Nie masz pewnie zniżek więc zapłacisz ponad 200 jeśli chcesz ubezpieczyć
Image

Awatar użytkownika
Ereszkigal
Kumpel

• Pochwały:3

Skuter dla 18 latka

Nieprzeczytany postprzez Keton » 03 Wrz 2010, 13:18

ubezpiecz na tate, a siebie zrob wspolwlascicielem, bo inaczej bedziesz placil 200 zl tak jak napisal Ereszkigal. jesli jestes wysokiego wzrostu, to duzy jest zipp quantum. Tani i wg mnie dobry, uzytkowalem takiego to jedynie musialem zmienic pasek:).
"Ten co kocha nie jest tym co umrze" .. ktoś ;]]

Awatar użytkownika
Keton

• Miejscowość:Bydgoszcz/Koronowo/Buszkowo

Nieprzeczytany postprzez mały92 » 11 Wrz 2010, 15:22

Sami idioci są na tym forum ?!! :evil: :evil:

Ev0 napisał:Pisemna zgoda jednego z rodziców i jego dane plus potwierdzenie o zameldowaniu (zalezy kolo 15 zeta)

Kupujesz sobie skuter, rejestrujesz na SIEBIE , idziesz z rodzicem do Urzędu Miasta ze starą rejestracją, umową , dowodem rej., paszportem (dowód osobisty) i kartą pojazdu i normalnie rejestrujesz, wypisujesz druczek , dajesz blachy , ojciec podpisuje oświadczenie że skuter jest na Ciebie i że masz jego pozwolenie.

Potem idziesz do Ubezpieczalni i ubezpieczasz (tam też podpisana przez rodzica zgoda na to że skuter będzie na Ciebie) i się cieszysz posiadaniem na siebie skutera.

Zaczynają Ci lecieć zniżki i potem za rok będziesz miał już -10% . :)

Ereszkigal napisał:Nie masz pewnie zniżek więc zapłacisz ponad 200 jeśli chcesz ubezpieczyć

Keton napisał:ubezpiecz na tate, a siebie zrob wspolwlascicielem, bo inaczej bedziesz placil 200 zl tak jak napisal Ereszkigal. jesli jestes wysokiego wzrostu, to duzy jest zipp quantum. Tani i wg mnie dobry, uzytkowalem takiego to jedynie musialem zmienic pasek:).

Nie zapłacisz 200 zł , mój kolega nie ma 18 lat i ma na siebie skuter : Peugeot Speedfight II (piękna francuska maszyna) , płaci 90 zł na rok za OC.

Broń Boże ! Nie kupuj CHINOLA !! Choćby nie wiadomo jak Cię kusiło , że nowy , że ładny i w ogóle ! Będziesz żałował, wiem z doświadczenia bo miałem sam przez 3 lata Zippa Vapora (potem się przesiadłem na porządne maszyny :mrgreen: ).

Kup lepiej stary i używany jak nowy i chiński ! Napisz tylko jaki masz budżet to Ci doradzę bardzo chętnie , bo jeżdżę na wszelkiego rodzaju 2-kołowcach od 11 roku życia :)

Pozdrawiam , jak co to pisz na PW , bo z tymi "mózgami" się nie dogadasz... ;)
Sprzedam TANKPAD PROGRIP Oryginalny !! CENA : 25 zł ! :)

Motocykle - mój ustrój, mój wybór, moje życie...

“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców”
(ś.p. Colin McRae)

Moje Suzuki GSX-F 750

Awatar użytkownika
mały92

• Miejscowość:Jastrzębie Zdrój
  • Pochwały:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry