Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210041 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Skins. (Kumple)

Jeśli jesteś fanem dużego ekranu, to nie możesz przejść obojętnie obok tej kategorii.

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez jumisiek. » 19 Cze 2010, 11:38

Kumple (ang. Skins) – brytyjski serial opowiadający o życiu grupy nastolatków z Bristolu. Premiera pierwszej serii miała miejsce 25 stycznia 2007 roku na antenie kanału E4. Tytuł serialu pochodzi od słowa skins, które w slangu brytyjskim oznacza bletkę – bibułkę do skręcania jointów bądź papierosów.

Polska premiera serialu miała miejsce 2 lipca 2007 roku na antenie BBC Entertainment. Druga seria emitowana była od 13 maja 2008 roku. Serial nadawany jest z polskim lektorem.

Serial porusza wiele kontrowersyjnych kwestii, we wszystkie zaś zaangażowane są osoby nieletnie. Bohaterowie wychowują się w dysfunkcyjnych rodzinach, piją alkohol, zażywają środki odurzające i narkotyki, palą papierosy, uprawiają seks, przeklinają. Twórcami Kumpli są Bryan Elsley i jego syn Jamie Brittain. Po dwóch seriach wymieniono całą główną obsadę, tak więc serie trzecia i czwarta opowiadają o nowym „pokoleniu” nastolatków, borykającym się z innymi problemami niż ich poprzednicy. Cechą rozpoznawczą serialu jest zatrudnianie nieznanych bądź mało znanych młodych aktorów oraz scenarzystów.

źródło: Wikipedia.

strona oficjalna: http://www.e4.com/skins/

Oglądaliście? Może nadal oglądacie?
Które pokolenie jest dla Was najlepsze? Który bohater?
Mam nadzieję, że jest tu paru zwolenników tego serialu :')
jestem ciekawa co byś zrobił, gdybym rozpłakała się tuż przy tobie.

Awatar użytkownika
jumisiek.
Kumpel

• Pochwały:26

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez alegoria » 19 Cze 2010, 11:55

aaaa, tak tak tak, są tutaj zwolennicy tego serialu!
na początku jak już obejrzałam dwie pierwsze serie i zaczęłam trzecią, to byłam strasznie sceptycznie nastawiona, do nowych bohaterów, koncepcji etc. ale później dostrzegłam w trzeciej i czwartej serii taki sam urok, choć w nieco innym wydaniu. lubię wracać do tego serialu i jestem naprawdę zdezorientowana, bo na ogół nigdy nie byłam przychylna idei seriali. podoba mi się koncepcja epizodyczności, to, że każdy charakter ma swój odcinek, to naprawdę ubarwia całkowitą fabułę, pokazuje wiele punktów widzenia.
z pierwszej generacji moim zdecydowanym faworytem jest postać Cassie, a w drugiej Effy. choć myślę, że jest to spowodowane bardziej tym, że te dziewczyny są mi charakterologicznie bliskie, niż jakąś obiektywną fascynacją kreacji ich postaci. hm, no ok, obydwa! ;)
jestem hologramem, półuśmiechem, pragnieniem, żyję w głowie

Awatar użytkownika
alegoria

• Pochwały:4

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Cze 2010, 11:55

Awatar użytkownika
mgirl

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez Kicek0 » 19 Cze 2010, 12:53

Cassie jest świetna tylko za często dostaje w dupe od Sida. On sam jest strasznie zagubiony. Póki co śledzę początki drugiego sezonu i póki co na nim skończe.
Zima.
A latem zapominam.

Awatar użytkownika
Kicek0

• Pochwały:10

Re: Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez jumisiek. » 19 Cze 2010, 12:54

Kicek0 napisał:Póki co śledzę początki drugiego sezonu i póki co na nim skończe.

też tak mówiłam. Nie byłam w ogóle przekonana do kolejnych dwóch sezonów jednak udało się. Mimo, iż II pokolenie nie jest tak cudowne jak I to da się to oglądać. Polecam :')

Awatar użytkownika
jumisiek.
Kumpel

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez foxey_lady » 19 Cze 2010, 13:23

Aaaaa właśnie jestem w trakcie oglądania ;D uwielbiam ten serial i od kilku dni nie robię nic innego, tylko to oglądam. Mega podobał mi się odcinek z Rosją w pierwszej serii. I najbardziej uwielbiam Maxxie (; Na razie jestem w drugiej serii, także nie znam jeszcze tych drugich bohaterów. Czy będą gorsi? Hm, zobaczymy. Na razie chcę się nacieszyć tymi pierwszymi.
Rose is a rose is a rose is a rose

Awatar użytkownika
foxey_lady

• Pochwały:20

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez Ylxia » 19 Cze 2010, 14:52

Nigdy nie lubiłam tego typu seriali. Młodzież, miłość - niee - mówiłam sobie.
Obejrzałam kilka odcinków pierwszego sezonu i muszę przyznać, że ci genialnie wykreowani bohaterowie mnie totalnie do siebie przekonali.
Pierwszy sezon uważam za najlepszy. Drugi - jak to zwykle bywa z kontynuacjami - jak dla mnie został "wzbogacony" o zupełnie niepotrzebne wątki, jednak dzięki bohaterom nadal systematycznie kradł mi serce z każdym następnym odcinkiem.
Kolejnych nie mam zamiaru oglądać, nie chcę się zawieść, po prostu.
Co do ulubionych bohaterów - Cassie, w pierwszym sezonie urzekła mnie totalnie. W drugim natomiast - Criss. Reszta nie wyróżniała się dla mnie niczym wyjątkowym, aczkolwiek miło się na nich wszystkich patrzyło.
If I had a Image I could love you

Awatar użytkownika
Ylxia
Moderator

• Pochwały:44

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Cze 2010, 14:52

Awatar użytkownika
mgirl

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez Empty » 20 Cze 2010, 22:26

Uwielbiam, kocham, ubóstwiam! *________*
Oglądałam wszystkie sezony i stwierdzam, iż 1 jest najlepszy.
Ach, cudowna Cassie, cudowny Maxxie.
Gdzieś na dnie,
to tu gdzie jestem nie ma słońca.

Gdzieś tam też
mieszkają chwile te najlepsze.

Gdzieś tam też
rosną kwiaty najpiękniejsze.

Awatar użytkownika
Empty

Nieprzeczytany postprzez chiliscott » 20 Cze 2010, 22:56

Skins- na początku też poddałem się uprzedzeniom co do tematyki serialu. Przecież to jeden z wielu młodzieżowych tasiemców gdzie występują cudowne pairingi, ćpanie, imprezy i pare dramatycznych wątków związanych z dorastaniem... I miałbym rację gdyby nie oryginalna forma w jakiej ukazany jest całokształt, niebanalnie skonstruowaną fabułę i przede wszystkim skupienie na roli każdego bohatera z osobna. Atutem serialu oprócz samej akcji są portrety psychologiczne postaci,dość realistyczne, nawet typowe, ale i ciekawe zarazem.Ma się wrażenie współuczestnictwa w losach poszczególnych bohaterów. Kawał dobrego brytyjskiego tv show :D
"Only after disaster can we be resurrected." Tyler Durden

Awatar użytkownika
chiliscott

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez foxey_lady » 01 Lip 2010, 14:12

Zaczęłam oglądać serię trzecią. Niestety, dla mnie to już nie to, co te dwie poprzednie. Wolę tamtych bohaterów, jak dla mnie byli lepiej dobrani. Może jak oglądnę jeszcze więcej, jakoś bardziej się przekonam. Jak na razie to Cook niesamowicie mnie irytuje :P

Awatar użytkownika
foxey_lady

Nieprzeczytany postprzez jumisiek. » 01 Lip 2010, 14:49

foxey_lady napisał:Cook niesamowicie mnie irytuje :P

mnie też irytował. ale z biegiem czasu się do niego nauczyłam i wręcz mnie smieszył.
Przypomina mi Chrisa z pierwszego pokolenia.

Awatar użytkownika
jumisiek.
Kumpel

Nieprzeczytany postprzez foxey_lady » 01 Lip 2010, 20:33

jumisiek. napisał:

mnie też irytował. ale z biegiem czasu się do niego nauczyłam i wręcz mnie smieszył.

No mnie troszkę też przypomina, ale Chris był jednak fajniejszy :P Co ja gadam, Chris był zajebisty wręcz i strasznie go uwielbiałam, w sumie tak jak wszystkich w tych pierwszych sezonach. I wkurza mnie jeszcze to, że cały czas pojawia się ten mafiozo. Zniknie kiedyś, czy nie?

Awatar użytkownika
foxey_lady

Nieprzeczytany postprzez kotekk » 15 Lip 2010, 21:02

foxey_lady napisał:
jumisiek. napisał:

No mnie troszkę też przypomina, ale Chris był jednak fajniejszy :P Co ja gadam, Chris był zajebisty wręcz i strasznie go uwielbiałam, w sumie tak jak wszystkich w tych pierwszych sezonach. I wkurza mnie jeszcze to, że cały czas pojawia się ten mafiozo. Zniknie kiedyś, czy nie?

też mnie wkurzał ten mafiozo:P kocham ten serial i uważam,że 3 i 4 sezon jest tak samo dobry jak 1 i 2.chociaż pierwszy odcinek 3 sezonu nie jest zbyt zachęcający i też na początku myślałam,że cały sezon jest gorszy.lubię wszystkich bohaterów,ale najbardziej Cassie,Tony'ego,Effy no i Emily:)
something makes me hate everything.

Awatar użytkownika
kotekk

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez mexxiankaa » 28 Lip 2010, 20:51

Jest zajebiste xD
Najlepsze I pokolenie .
A bohater wiadomo . Maxxie ;** .a po nim Cassie . Ubóstwiałam jej " łał " :D
a jeśli bym miała wybierac w II pokoleniu to bohater by był ( naomi lub emily ) :jupi:
I know this much is true
I wanna do bad things with you.

Awatar użytkownika
mexxiankaa

Skins. (Kumple)

Nieprzeczytany postprzez Aktywacja » 30 Sie 2010, 18:20

Jestem w trakcie ogladania 3 serii. Narazie powiem tyle, ze lubie te serial, ale znam lepsze seriale. Ten jest po prostu trochę za bardzo inny:)

Awatar użytkownika
Aktywacja

• Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez jumisiek. » 30 Sie 2010, 18:24

Aktywacja napisał:Ten jest po prostu trochę za bardzo inny:)

ten nie jest tak kolorowy jak amerykańskie seriale. ; )

Awatar użytkownika
jumisiek.
Kumpel

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry