Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210474 postów.

mgirl

sexy-mexy napisał:Jaki sens w ludzkiej egzystencji odnajduje ateista???
sexy-mexy napisał:Co motywuje Was do życia???

sexy-mexy napisał:Sporo w Was uważa się za ateistów. Mam więc pytanie... Jaki sens w ludzkiej egzystencji odnajduje ateista??? Co motywuje Was do życia???

mgirl

Morthgar napisał:Wielu ludzi, którzy w nic nie wiedzą żyją zeby zarabiać i zarabiają żeby żyć.Nie lepiej pomagać innym ludziom?
Morthgar napisał:Nie wiem jak można mieć ogromną satysfakcje z tego, żę sie zarobiło full kasy.

Rafał napisał:Ludzie wierzący zaś, dązą do jakiegoś celu, do zycia wiecznego. i to ich motywuje do walki ze złem, do bycia dobrym.
Rafał napisał:Chyba tylko empatia i chęc pokoju.

Trochę nie rozumiem Twojego pytania, gdyż sugeruje ona, że osoby wierzące widzą w życiu inny sens niż ateiści. Dlatego też chciałabym wiedzieć, jakie Ty, jako rozumiem osoba wierząca, widzisz sens w życiu?
Pirat napisał:w takim razie ja napiszę że wielu wierzących jest wierzących na pokaz, czyli chodzą do kościoła, mówią że wierzą w boga, a jak przychodzi co do czego to myślą tylko o sobie nie postępując według 10przykazań...
A może po śmierci naprawde nic nie ma?? a moze jest??
no przekonajcie mnie czy powinnam wierzyc czy nie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości