Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210475 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Regulamin - nowa odsłona

Jak sama nazwa wskazuje, znajdować się tutaj będą informacje i nowości dotyczące forum.

Regulamin - nowa odsłona

Nieprzeczytany postprzez Quba » 15 Lut 2006, 23:00

Z dniem 15 lutego w życie wszedł nowy regulamin. Oczywiście obowiązkiem wszystkich użytkowników zamierzających udzielać sie na forum, jest przeczytanie go :) W temacie tym prosze zgłaszać wszystkie błędy, poprawki, literówki, które należałoby poprawić.
Swoją trogą patrząc na poziom poprzedniego regulaminu - przeraiłem się ;D Widać, że pisałem go dawno temu. Mam nadzieje, że nowy spodoba się wam i da więcej swobody.

http://m-forum.pl/rules.php

Awatar użytkownika
Quba
Administrator

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:7

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez v. » 15 Lut 2006, 23:33

Regulamin napisał:1. Pierwszy i zarazem najważniejszy punkt regulaminu - na forum obowiązuje równouprawnienie, niezależnie od posiadanej rangi.

bardzo mi się ten punkt podoba i już się ucieszyłem ale mą radość zmącił punkt kolejny

Regulamin napisał:8. Mimo równouprawnienia, ekipa m-forum.pl jest tutaj autorytetem. Nie należy notorycznie podważać ich decyzji, ani też prowokować bezsensownych wymian zdań, które i tak nie dobrowadzą do kompromisu.

No więc? Jest równouprawnienie czy nie? A sformuowanie: jest autorytetem wg. mnie jest conajmniej niewłaściwe.

Regulamin napisał:9. Nie wolno pisać postów pod postem. W celu dodania czegoś do swojej wiadomości należy użyć edycji [klikając w ikonkę edytuj].

tutaj się czepie troche - ale na forum się NIE DA pisać posta po postem bo dzięki hackowi i tak połączy więc ten zapis jest bezsensowny

Regulamin napisał:11. Forum m-forum.pl popiera akcję Bykom-Stop, więc nie należy posługiwać się tutaj powszechnie używanymi slangami typu: jush, tesh, shaloOona NaStoOooLaAtkHhaa. Obcojęzycznych, niezrozumiałych dla ogółu zwrotów, należy także unikać.

cóż, niekiedy nie da się unikąnąć zwrotów anglielskich a niekiedy użyje się ich z premedytacją, ale od czego jest google? warto czasem zmusić ludzi do myslenia

---
to tyle na razie
jeden za systkich, syscy za jetneko
Image

Awatar użytkownika
v.

• Miejscowość:wziąść na piwo?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 15 Lut 2006, 23:33

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Quba » 15 Lut 2006, 23:39

Jest równouprawnienie, ale śa tutaj też ludzie, którzy powinni być autorytetem dla innych. W przeciwnym razie byłaby całkowita samowolka. Nikt by nkogo nie słuchał. Rozumiesz to chyba?

Co do posta pod postem - tak wgrałem do tego hacka. Punk ten mówi raczej o tym, że niemile widziane jest wielokrotne dodawanie czegoś do swojego posta. Bo takie Dodano:, Dodano:, Dodano: co najmniej nieestetycznie wygląda.

Co do trzeciego: Pisanie na ju.sh, te.sh tutaj jest ortem.
Czwarta rzecz: Zwroty z angielskiego są oczywiście dozwolone, jednak nie należy ich nadużywać.
To tyle gwoli ścisłości.

Awatar użytkownika
Quba
Administrator

Nieprzeczytany postprzez v. » 15 Lut 2006, 23:45

ja nie mówiłem o
Kod: Zaznacz wszystko
jush
tylko o dodatkach typu gezz, lol, jeep etc. takie naleciałości z gg albo irc'a - ciezko wyplenić

ech. nie bede sie juz czepiać :)
Image

Awatar użytkownika
v.

Nieprzeczytany postprzez Quba » 15 Lut 2006, 23:46

Quba napisał:Zwroty z angielskiego są oczywiście dozwolone, jednak nie należy ich nadużywać.

;)

Awatar użytkownika
Quba
Administrator

Nieprzeczytany postprzez surya » 15 Lut 2006, 23:47

chyba cieżko mówić o autorytecie kogoś na forum :| autorytet to przecież ktoś na kim sie wzoruje, a ja nie mam zamiaru wzorować się tu na kimkolwiek, szczególnie, że przecież się nie znamy.

poza tym z tego wynika, iż jakakolwiek różnica zdań i poglądów jest niemile widziana. co więcej wdawanie się w dyskusje z modem czy adminem nie powinno mieć miejsca? cos tu jest chyba nietak ;] z tego co wiem, to forum jest miejscem do wymiany poglądów i albo pozwalamy wszystkim na posiadanie własnych poglądów i ich równość albo narzucamy czyjś autorytet i zero dyskusji, bo ludzie z guziczkami mają autorytet i zawsze rację ;]
Image
jeśli czegoś nie można znaleźć w google, to chyba jeszcze tego człowiek nie stworzył ;]

Awatar użytkownika
surya

• Miejscowość:my się znamy?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 15 Lut 2006, 23:47

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Quba » 15 Lut 2006, 23:53

Nie należy notorycznie podważać ich decyzji, ani też prowokować bezsensownych wymian zdań.

Może teraz Ci sie coś rozjaśniło?

autorytet - Osoba lub instytucja ciesząca się uznaniem, mająca kredyt zaufania co do profesjonalizmu, prawdomówności i bezstronności w ocenie jakiegoś zjawiska lub wydarzenia.

Tej definicji się tu trzymajmy. O żadnym wzorowaniu sie na kimś tutaj mowy nie ma. Uważam, że mam kredyt zaufania u forumowiczów, a jako admin staram sie być bezstronny i szczery. Jak wy to widzicie? Tego nie wiem.

Awatar użytkownika
Quba
Administrator

Nieprzeczytany postprzez surya » 16 Lut 2006, 00:18

a jeżeli notorycznie nie zgadzam się z decyzją moda/admina? a bo to raz było tak, że ktoś 'z władzą' przyczepił się do jakiegoś usera ot tak i zapomniał o bezstronności ;] z resztą wystarczy mieć zupełnie inny punkt widzenia niż mod/admin i stąd prosta droga do notorycznego nie zgadzania się z nimi ;]

a co do bezsensowności to to też sprawa wielce dyskusyjna. kiedy wymiana zdań jest bezdyskusyjna? wg regulaminu wówczas, gdy nie doprowadzi do kompromisu, a więc jeśli powiem, że trawa jest zielona a mod powie, że żółta i nikt z nas nie ustąpi, bo wie swoje i ma swoje zdanie oraz pogląd na sprawę, to już jest to bezsensowna wymiana zdań i nie można tego robić? ;]

ogólnie rozumiem ZAMYSŁ przy tworzeniu tego regulaminu, ale jest w paru miejscach tak słabo sformuowany, że pozwala na dowolnośc imnterpretacji, więc radziłabym nieco popracować nad sprecyzowaniem punktów, które mogą dopuszczać jakiekolwiek wątpliwości. dla własnego dobra ;]
Image
jeśli czegoś nie można znaleźć w google, to chyba jeszcze tego człowiek nie stworzył ;]

Awatar użytkownika
surya

• Miejscowość:my się znamy?

Nieprzeczytany postprzez v. » 16 Lut 2006, 00:22

autorytet - Osoba lub instytucja ciesząca się uznaniem, mająca kredyt zaufania co do profesjonalizmu, prawdomówności i bezstronności w ocenie jakiegoś zjawiska lub wydarzenia.

oka. admin i modki dostali kredyt, zobaczymy czy sie spiszą ;)
a co do stanowiska suryi, to się zgadzam - admin&modki mają pilnować porządku, a nie autorytatywnie decydować która dyskusja jest cacy, a która be.
Image

Awatar użytkownika
v.

Regulamin - nowa odsłona

Nieprzeczytany postprzez Interceptor » 02 Mar 2010, 14:48

§6. Dodatkowe informacje:

1. Lekcja używania forum:
•Część pierwsza,
•Część druga.
2. Pamiętaj: Google to przyjaciel każdego internauty. ;)

W regulaminie napisane jest, iż należy wystrzegac się błędów ortograficznych, natomiast w powyższej lekcji znajduje się takowy... :|

(to pewnie nie ta wersja regulaminu, w której temacie napisałem, lecz nie będę zakładał nowego tematu, do takiej rzeczy...)

Awatar użytkownika
Interceptor

• Miejscowość:Bydgoszcz

Regulamin - nowa odsłona

Nieprzeczytany postprzez Zdzichu » 25 Gru 2010, 16:44

Mam pytanie (jestem nowy, więc wybaczcie dezorientacje ;)) W regulaminie jest, że w podpisie można mieć tekst, mimo to niektórzy mają jakieś tam małe obrazki. To jak to jest? Można mieć jakiś mały bannerek? Są jakieś ograniczenia co do wysokości/szerokości/wagi obrazka?

Awatar użytkownika
Zdzichu

• Miejscowość:Warszawa

Regulamin - nowa odsłona

Nieprzeczytany postprzez Bishamoth » 25 Gru 2010, 16:58

Banner? Masz na mysli reklame? Reklamy sa zabronione, jest to zwykly spam, dzieki ktoremu mozna zalapac warna ;)
Obrazki, bez przekierowania na inne strony (czytaj reklama) sa dozwolone ;)
Image

Szatan się tym forum interesi Image

"Złośliwość rzeczy martwych" -niestety martwy nie jestem :twisted:

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:37

Regulamin - nowa odsłona

Nieprzeczytany postprzez Zdzichu » 25 Gru 2010, 17:07

Tzn nie chodzi o coś takiego co Ty masz, tylko powiedzmy nie wiem:
http://img96.imageshack.us/img96/9267/jphip02748.png
Pierwszy z brzegu przykład ;) No i jakie są ograniczenia rozmiarowe, bo nigdzie nie mogę znaleźć, a nie chcę, żeby mnie ewentualnie ktoś potem ścigał za to :wink:

Awatar użytkownika
Zdzichu

• Miejscowość:Warszawa

Regulamin - nowa odsłona

Nieprzeczytany postprzez Bishamoth » 25 Gru 2010, 17:42

Hmmm, jezeli to nie reklama a zwykly obrazek, to nie liczy sie tego w pikselach (rozmiar), a w znakach. Maksymalna ilosc znakow to 255.
Poza tym nie wkleisz zbyt duzego obrazka (poza ograniczenie), gdyz ogranicznik Ci na to nie pozwoli wyswietlajac odpowiedni komunikat ostrzegawczy ;)
Image

Szatan się tym forum interesi Image

"Złośliwość rzeczy martwych" -niestety martwy nie jestem :twisted:

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:37

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry