Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210448 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

porażka pudziana

Dział dla każdego adepta żelaznego sportu. Prowadzimy dyskusje o zdrowym odżywianiu, suplementach, odchudzaniu i wszystkim co dotyczy kulturystyki.

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez Bexol » 22 Maj 2010, 14:06

No to Pudziana sprowadzili na ziemię w końcu. Mariusz jest silny ok, ale według mnie rzucił się z motyką na księżyc. Jak przyszło stoczyć walkę z dobrym zawodnikiem to naprawdę wyglądał jak amator. W mojej ocenie to musi się jeszcze dużo nauczyć by stać się dobrym zawodnikiem.
Co myślicie ?

Awatar użytkownika
Bexol

• Miejscowość:Żory

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez martah » 22 Maj 2010, 15:02

Walkę oglądałam. Specjalnie wstałam w nocy. I myślę podobnie. Pudzianowski musi się jeszcze wiele nauczyc

martah

• Miejscowość:Racibórz

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Maj 2010, 15:02

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez ya13 » 22 Maj 2010, 18:37

brakuje mu techniki i szybkości
Ze stu słów czasem trudno ubrać jedną, mądrą myśl...

Awatar użytkownika
ya13

• Miejscowość:cieszyn
  • Pochwały:4

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez boy009 » 22 Maj 2010, 20:25

Hajs, hajs i jeszcze raz hajs. W mojej wizji to go porwało. Lubie gościa, ale wszędzie go pełno to zaczyna być nudne. Niech się spełnia w tym, co robi najlepiej, a MMA chyba do tego nie należy.
nigdy, za nic w świecie nie rezygnujcie ze swoich pasji.

Awatar użytkownika
boy009

• Pochwały:6

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez szczery » 22 Maj 2010, 21:13

Tylko czemu temat w kulturystyce? Sztuki walki nie mają z nią nic wspólnego.

Awatar użytkownika
szczery

• Pochwały:1
Użytkownik zbanowany

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez pitek427 » 22 Maj 2010, 22:03

Nie brakuje mu szybkości... brakuje kondycji i myślenia, doświadczenia...
Może po tej porażce zrozumie, że w MMA też trzeba myśleć i to nie jest dla niego - bez obrazy.
Za stary jest, w takim wieku tak nagle kondycji się nie wyrobi...

Awatar użytkownika
pitek427

• Miejscowość:Bąków

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Maj 2010, 22:03

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez bananowa » 22 Maj 2010, 22:07

Doświadczenie i technika.. trzeba przyznać, ale w MMA trzeba to jednak mieć, a Mariuszowi tego brakuje. Szkoda, że przegrał, no ale przeciwnik miał znacznie większa przewagę.
if u close ur eyes, u see darkness. but if u keep them closed for long enough, and concentrate hard, u'll see light.

Awatar użytkownika
bananowa

• Miejscowość:Neverland

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez anot » 23 Maj 2010, 08:35

i tak długo wytrzymał ;)
zdecydowanie za szybko zdecydował się na takiego przeciwnika, był chyba zbyt pewny siebie. brakuje mu doświadczenia i techniki, jak powiedziano wyzej.
Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.

Awatar użytkownika
anot
Moderator

• Pochwały:17

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez Mastermark69 » 23 Maj 2010, 13:26

Ma 33 lata więc szansa że kiedyś będzie Mistrzem Świata jest naprawdę minimalna.
Ale i tak brawo za odwagę,ambicję.
Jest dla mnie swego rodzaju wzorem, stawił sobie bardzo wysoki cel i robi wszystko by go zrealizować.
http://trybsport.wordpress.com/ -Moje chore paranoje.

"Od alko mam problem z wątrobą jak Prometeusz .
A dragi? nie wale hery bo nie jestem Zeus"

"Widzę szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem"

Awatar użytkownika
Mastermark69

• Miejscowość:...

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez Goods » 23 Maj 2010, 19:22

Ode mnie ma szacunek. Żadne "porwał się z motyką na słońce", jest po prostu ambitny i odważny. Niedługo chęć zdobycia stypendium będzie pędzeniem na słońce w Polskiej mentalności.
Od razu przypuszczałem, że przegra. Zobaczył, jak wygląda prawdziwe MMA i teraz będzie wiedział na co poświęcić więcej uwagi podczas treningów. Pudzian może być dobry w te klocki. Czytałem, że złamał sobie śródstopie, to może być lekką przeszkodą.
Pozdrawiam,
Radek Karbowski.
http://rkarbowski.info/

Awatar użytkownika
Goods

• Miejscowość:Działdowo

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez Mastermark69 » 24 Maj 2010, 11:43

Goods napisał:Czytałem, że złamał sobie śródstopie, to może być lekką przeszkodą.

Nie złamał tylko mocno obił.
http://trybsport.wordpress.com/ -Moje chore paranoje.

"Od alko mam problem z wątrobą jak Prometeusz .
A dragi? nie wale hery bo nie jestem Zeus"

"Widzę szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem"

Awatar użytkownika
Mastermark69

• Miejscowość:...

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez Woj-tas » 24 Maj 2010, 12:53

Oczywiste było to, ze przegra. Było to widać w poprzedniej walce. Pudzian ma siłę na pierwsze 2-3 minuty potem juz brakuje mu siły i pomysłów na walke. Wyraźnie było widać, że nie miał już pomysłu jak bić Sylvie po tym jak low-kicki nie skutkowały. Cofał się tylko i starał obronić. Nie jest jeszcze przygotowany do takich walk.

Moim zdaniem on za bardzo sie nie nadaje do MMA. Siłę ma ogromną to fakt ale on po prostu nie potrafi sie bić :P Może to głupio zabrzmiało ale patrząc na innych zawodników MMA, na ich zwinność i pomysłowość to naprawde spora różnica. Pewnie powiecie, że ma czas, że poćwiczy i coś osiągnie. Komentatorzy i ludzie w studiu podczas całej gali mówili, że trenerzy nie mogą nauczyć pudziana boksować. On bije ciągle po swojemu. To widać, że jego ciosy nie są typowo bokserskie, techniczne. Wraz z utratą sił traci też wiare i pewność siebie. W dalszej czesci tej walki cofajac sie po prostu nie wiedział co zrobić, nie miał pomysłu jak zaatakować. Możliwe, że nawet obawiał się robić cokolwiek bo jak wiadomo doświadczenie przeciwnika było o niebo większe. W tym wieku juz ciezko wyrobic sobie pewne nawyki nie wspominając już o kondycji.

Żeby walczyć w MMA trzeba naprawdę mieć nie tylko silne ciało ale także silną psychikę. Spoglądając na zawodników MMA łatwo można zauważyć, że pudzian tam nie pasuje. Dlaczego? Zawodnicy to w większości byli dosyć słynni bokserzy, zawodnicy taekwondo, boksu tajskiego itp. Ludzie którzy biją się od dziecka, osiągneli coś w innych rodzajach walk. Pudzian jedynie ćwiczył chyba karate ale to nic nie znaczy, nie walczył na zawodowych ringach, nie ma żadnego doświadczenia. W takim stanie mozna rozpoczynać kariere w MMA ale nie w tym wieku. On prędzej sie zestarzeje niż nauczy walczyć na tyle by osiągnąć sam szczyt.

Mówicie, że jest ambitny. Przecież to jest śmieszne, on chyba myśli ze jest niezniszczalny. Najbardziej drażnią mnie jego wypowiedzi przed walkami typu 'zmiotę go', 'Sylvia może sie przeliczyć', a najlepsza z nich to 'zdobęde mistrzostwo dla polski' xD Kto to mówi? Koles który idzie do trzeciej walki w życiu z czego pierwsza wygrał z kolesiem który w boksie nie osiągnał nic, był w reality show i wytrwał niecałą minute. Drugą walke ledwo przetrwał. Jestem pewien, że gdyby walka trwała 3 rundy po prostu pudzian by nie wytrzymał. Po dwóch tygodniach staje do walki z dwukrotnym mistrzem UFC. Wniosek: albo stracił rozum albo wciągnęli go do jakiejś sekty i zaczął wierzyć w niewiadomo co.

Ogólnie to nic do niego nie mam i zawsze bede oglądał jego walki miejąc nadzieje że wygra ale moim zdaniem jego podejście jest nieprofesjonalne i dla niego jest już chyba za późno. Tym bardziej jak ma zamiar to łączyć z telewizyjnymi cyrkami jak 'tylko my dwoje' itp.
Chciałbym, żeby coś osiągnął w MMA ale niestety nie mam takiej wiary w cuda jak on ;P
Znajdziesz mnie tam gdzieś na kursie do mej Mekki...
Muzyke ćpam bo to narkotyk ale lekki =)

Awatar użytkownika
Woj-tas

porażka pudziana

Nieprzeczytany postprzez deathbringer » 26 Sie 2010, 14:16

Teraz ma walkę o być albo nie być w tym sporcie, jeśli przegra z Butterbeanem, to będzie walczyć z samymi "krzyśkami" już do końca. A czarno widzę jego walkę, po tym co wyprawiał z Sylvią.

deathbringer

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry