Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210174 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Polska Młodzież.

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Polska Młodzież.

Nieprzeczytany postprzez Matis89 » 08 Paź 2006, 14:43

Chciałbym podzielić się swoimi poglądami na temat polskiej młodzieży i zatraceniu przez nich jakichkolwiek wartości. Często bywa, że są zapatrzeni w pieniądz alkohol nie daj boże narkotyki. Z czego to wynika? Moja teoria na ten temat wynika z prostych przyczyn. Młodzi ludzie po prostu nie umieją zorganizować sobie czasu. Zauważalna jest moda na zachód. Coraz bardziej chcą upodobnić się do ludzi z zachodu podążając na ślepo za czymś, z czego często tak naprawdę nie rozumieją. Nie tak dawno temu stracenie dziewictwa w wieku 14-16 lat było nie do pomyślenia. Teraz dziewictwo w 2 klasie gimnazjum staje się powodem wyśmiewania przez rówieśników. Nie mówię tutaj to całkowitej abstynencji przecież wszystko jest dla ludzi – w odpowiednich ilościach.
Jednym słowem nastały ciężkie czasy dla niektórych z nas.
Image
Matis jest zajebisty.

Awatar użytkownika
Matis89

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez _Adi_ » 08 Paź 2006, 14:53

no masz racje, ale jak sadzisz, jak maja sie zachowywac 15-latki ktore w teledysku 50 centa widza jak ten siedzi w maybachu pełnym pól nagich dziewczyn z jointem w ręku ??

Awatar użytkownika
_Adi_

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 08 Paź 2006, 14:53

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez gizzz » 08 Paź 2006, 17:15

świat się zmienia, zmieniają się ludzie i ich poglądy. nic nie poradzisz.
Gdy słucham, co mówisz, słyszę, kim jesteś.

Awatar użytkownika
gizzz

• Miejscowość:stwa

Nieprzeczytany postprzez MC-arcin » 08 Paź 2006, 17:28

Zgadzam sie z gizzz, ... niestety tak jest... wg mnie rodzice maja w tym troche winy...
Rozumiem ze chca dla nich jak najlepiej no ale to nie powod do totalnego rozpieszczania...
Image
"... Naszym Najgłębszym pragnieniem nie jest docierać do celu, ale wędrowac; nie znajdować, ale poszukiwac..." ;)

Awatar użytkownika
MC-arcin

• Miejscowość:ok Częstochowy

Re: Polska Młodzież.

Nieprzeczytany postprzez eXoduse » 08 Paź 2006, 17:29

Matis89 napisał:Chciałbym podzielić się swoimi poglądami na temat polskiej młodzieży i zatraceniu przez nich jakichkolwiek wartości. Często bywa, że są zapatrzeni w pieniądz alkohol nie daj boże narkotyki. Z czego to wynika? Moja teoria na ten temat wynika z prostych przyczyn. Młodzi ludzie po prostu nie umieją zorganizować sobie czasu. Zauważalna jest moda na zachód. Coraz bardziej chcą upodobnić się do ludzi z zachodu podążając na ślepo za czymś, z czego często tak naprawdę nie rozumieją. Nie tak dawno temu stracenie dziewictwa w wieku 14-16 lat było nie do pomyślenia. Teraz dziewictwo w 2 klasie gimnazjum staje się powodem wyśmiewania przez rówieśników. Nie mówię tutaj to całkowitej abstynencji przecież wszystko jest dla ludzi – w odpowiednich ilościach.
Jednym słowem nastały ciężkie czasy dla niektórych z nas.

Dobra zacznijmy od tego, ze już ja nawet jako nowy użytkownik wyczytałem dwa tematy na ten sam temat ale mniejsza z tym :-P Jeżeli chodzi o modę na zachód to do czego mają się upodabniać? W Polsce syf i śmieje się z tego cały zachód a na wschodzie jeszcze gorzej niż w Polsce… Jeżeli chodzi o wyśmiewanie się z dziewictwa to w ciekawym otoczeniu przebywasz. Ja nigdy nie usłyszałem niczego nie miłego pod adresem jakiejś dziewczyny dlatego, ze jest dziewicą. W ogóle na takie tematy nie dyskutuje się publicznie :-| Jeżeli chodzi o wartości to ja nie widzę żadnych. Prezydent Kwaczor nie umiejący się poprawnie przedstawić po Angielsku. Kościół to banda złodziej. Nauczyciele w coraz większych ilościach to idioci, którzy nie potrafią nic innego robić w życiu po za dyktowaniem regułek z książek. O policji nie będę wspominał bo każdy wie jak jest – szersi niż wyżsi bądź skorumpowani. W Polityce banda niedorobów takich jak Pani Beger, „Endriu” Lepper, Giertych koński łeb i wiele, wiele innych. A jeżeli chodzi o to, że dziecko nie ma co robić to już wina rodziców, w końcu od tego są żeby organizować potomką czas aby nie doprowadzić to stoczenia się na samo dno, a to, że dziś większość rodziców puszcza dzieciaki w samopas to tak się dzieje. Pozdrawiam.

eXoduse

Nieprzeczytany postprzez Matis89 » 08 Paź 2006, 18:10

eXoduse napisał:Dobra zacznijmy od tego, ze już ja nawet jako nowy użytkownik wyczytałem dwa tematy na ten sam temat ale mniejsza z tym :-P

W porównaniu do ciebie mam zdecydowanie mniejszą ilość postów, co na pewno świadczy o tym, kto dłużej na forum siedzi. :wink:
Druga sprawa nikt ci nie broni zgłosić tego do moderatora bądź też administratora. :mrgreen:

eXoduse napisał:Jeżeli chodzi o modę na zachód to do czego mają się upodabniać? W Polsce syf i śmieje się z tego cały zachód a na wschodzie jeszcze gorzej niż w Polsce… Jeżeli chodzi o wyśmiewanie się z dziewictwa to w ciekawym otoczeniu przebywasz. Ja nigdy nie usłyszałem niczego nie miłego pod adresem jakiejś dziewczyny dlatego, ze jest dziewicą. W ogóle na takie tematy nie dyskutuje się publicznie :-|

To chyba mało w życiu przeżyłeś. Na wszystkie tematy można debatować publicznie przecież żyjemy w demokracji. Nieprawdaż?

eXoduse napisał:Jeżeli chodzi o wartości to ja nie widzę żadnych.

Nie dziwię się tego po twoim poziomie inteligencji.

eXoduse napisał:Prezydent Kwaczor nie umiejący się poprawnie przedstawić po Angielsku.

Nie każdy ma preferencje do perfekcyjnego posługiwania się językami obcymi. :twisted:

eXoduse napisał:Kościół to banda złodziej.

Do kościoła chodzisz dla siebie czy dla Boga?

eXoduse napisał:Nauczyciele w coraz większych ilościach to idioci, którzy nie potrafią nic innego robić w życiu po za dyktowaniem regułek z książek.

Współczuję ci nauczycieli. :roll:

eXoduse napisał:O policji nie będę wspominał bo każdy wie jak jest – szersi niż wyżsi bądź skorumpowani. W Polityce banda niedorobów takich jak Pani Beger, „Endriu” Lepper, Giertych koński łeb i wiele, wiele innych.

Z policją jest źle bez niej byłoby jeszcze gorzej. Z politykami tak samo jak byli by idealni nie byłoby, na kogo narzekać. Chyba wiesz coś o tym?

eXoduse napisał:A jeżeli chodzi o to, że dziecko nie ma co robić to już wina rodziców, w końcu od tego są żeby organizować potomką czas aby nie doprowadzić to stoczenia się na samo dno, a to, że dziś większość rodziców puszcza dzieciaki w samopas to tak się dzieje. Pozdrawiam.

Wnioski końcowe ……
Image
Matis jest zajebisty.

Awatar użytkownika
Matis89

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 08 Paź 2006, 18:10

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Dooorcik » 08 Paź 2006, 18:48

tak naprawde to akzdy sam w wieku 14-15 lat wybiera swoja droge to z jakimi ludzmi chce sie zadawac co robic. Ja w moim towazystwie nie spotkałam sie z narkotykami (chociaz gdybym chciałam wiem gdzie mam sie udać) a jesli chodzi o wysmiewanie sie z dziewictwa to rowniez sie z tym nie spotkałam. A jesli chodzi o nadmar czasu wolnego to nie zgadzam sie z tym juz mamy egzaminy pokazdej szkole nawt podstawowej. młodzi ludzie przez ogram pracy i odpowiedzialności uciekaja do alkoholu i złego towazystwa, samookaleczenia, pozatym coraz wiecej młodych ludzi choruje na depresje i usiłuje sie zabic. teraz młodym ludziom bardzo trudno jest utrzymacz sie an powiezchni. wiem ze to co napsiałam an poczatku i na koncu troche sobie przeczy ale tak ejst naprawde.. przepraszam za literówki ale mam złamana reke:(
..::Życie jest na to za krótkie aby przeżyć je w szarzyźnie::..

Awatar użytkownika
Dooorcik

Nieprzeczytany postprzez eXoduse » 08 Paź 2006, 19:35

No Matis89 zabłysnąłeś teraz ;-) Czytasz ty czasem swoje posty żeby oceniać moje? Robisz co chwilę błędy i oceniasz mój poziom inteligencji? A wracając do tematu… Przecież ty jesteś wszechwiedzący i Polska jest krajem mlekiem i miodem płynącym. Politycy to debeściacy i w ogóle… Cóż z tego, że jest demokracja? W Chinach też jest demokracja socjalistyczna i cóż z tego? Widać jesteś zerem intelektualnym. A mówisz, że nie każdy musi znać język? To dla czego do byle gównianej pracy trzeba znać co najmniej dwa języki a Kwaczor co nie umie się wysłowić poprawnie po Polsku a po Angielsku to już w ogóle, jest prezydentem? Następną rzeczą jest to czym się różni chodzenie do kościoła dla siebie czy dla Boga? Dla mnie nie robi to różnicy ale widocznie u arystokracji tobie pochodnej robi. Mówisz, że bez policji było by źle? Powiedz mi co oni dobrego robią? Raz na jakiś czas spałują nie tego co trzeba albo zabiją bo im się będzie wydawało, że to właśnie uciekinier, co miało miejsce nie tak dawno temu. Jak jest jakieś zajście to zanim niebiescy zajadą to już jest po, więc na co komu tacy stróże prawa? Jeszcze innym argumentem na to, że jesteś zerem intelektualnym to, to że ja na tym forum siedzę prawie 20 dni a ty ponad 100, więc kto jest dłużej na forum? Ja ;-)? Pozdrawiam.

eXoduse

Nieprzeczytany postprzez Miko » 08 Paź 2006, 21:08

Na Polską młodzież działają inne kraje i ich idole, czy autorytety, niestety zazwyczaj mają wady a nie zalety. Po prostu wg. mnie duża część zmierza ku złemu. Nie wiem jak wy ale ja tak uważam.
Image
Image
Image
"Some things are worth fighting for, some feelings never die..."

Awatar użytkownika
Miko

Nieprzeczytany postprzez Sebo » 09 Paź 2006, 07:27

na polską młodzież działają bzdurne gazety typu bravo girl, Magazyn 13, Twist itd. itp. które wręcz ogłupiają. Polska młodzież jest również ogłupiana przez te gazety dlatego, z nich starają się czerpać wiedze, a dlaczego? Brak zainteresowania ze strony rodziców. Rodzice im na wszystko pozwalają, albo na zbyt wiele, na dziwny ubiór lub jego brak :D, ostry makijaż itd. Takie jest moje zdanie :)
Love, passion, music......Trance!!!!!
Trance..Not Just Music - It's a state of mind
Image

Awatar użytkownika
Sebo
Przyjaciel

• Miejscowość:Wrocław/Legnica
  • Pochwały:22

Nieprzeczytany postprzez Miko » 09 Paź 2006, 11:55

...który często przekracza granice dobrego smaku :D ,że się tak wyrażę, ogółem wg. mnie to przesada co się udostępnia w gazetach typu bravo, te wszystkie trzynastki, bravo girl i inne takie syfy :lol:
Image
Image
Image

Awatar użytkownika
Miko

Nieprzeczytany postprzez zurek » 09 Paź 2006, 14:54

wpływ medi, wychowanie bezstresowe sprawiaja że obecna młodziez taka jest. gdyby rodzice byli troche ostrzejsi na niektóre zachwania, gdyby media nie puszczały ogłupiających filmów, artykułów, gazet moze byłoby inaczej.
"Jeśli w życiu wszystko traci sens musisz zaufać temu co jest bez sensu"

Awatar użytkownika
zurek

• Miejscowość:lubelskie

Nieprzeczytany postprzez Matis89 » 09 Paź 2006, 16:26

eXoduse napisał:No Matis89 zabłysnąłeś teraz ;-) Czytasz ty czasem swoje posty żeby oceniać moje? Robisz co chwilę błędy i oceniasz mój poziom inteligencji?

Po pierwsze nie jestem z tobą na ty. Zanim cokolwiek napisze na tym forum zastanawiam nad tym dwa bądź więcej razy. W przeciwieństwie do ciebie nie pisze, co mi ślina na język przyniesie.

eXoduse napisał:A wracając do tematu… Przecież ty jesteś wszechwiedzący i Polska jest krajem mlekiem i miodem płynącym. Politycy to debeściacy i w ogóle…

Niestety Bogiem nie jestem. Mlekiem może tak, ale miodem?

eXoduse napisał:Cóż z tego, że jest demokracja? W Chinach też jest demokracja socjalistyczna i cóż z tego?

Moje podejście do demokracji ma charakter groteskowy. Widocznie nie rozumiesz moich postów bądź nie umiesz ich interpretować.

eXoduse napisał:Widać jesteś zerem intelektualnym.

Skoro ja jestem zerem to ty chyba jesteś poza skalę.

eXoduse napisał:A mówisz, że nie każdy musi znać język? To dla czego do byle gównianej pracy trzeba znać co najmniej dwa języki a Kwaczor co nie umie się wysłowić poprawnie po Polsku a po Angielsku to już w ogóle, jest prezydentem?

To, że ktoś jest prezydentem RP nie znaczy, że ma znać każdy język prawda? Nasz prezydent żył w ciężkich czasach. Czasach gdzie uczono Rosyjskiego. Może to jest przyczyną, że nie może dość dobrze wysławiać się w języku angielskim. I jeszcze jedno ciekawy jestem, na jakim poziomie ty posługujesz się językiem polskim. :twisted:

eXoduse napisał:Następną rzeczą jest to czym się różni chodzenie do kościoła dla siebie czy dla Boga? Dla mnie nie robi to różnicy ale widocznie u arystokracji tobie pochodnej robi. Mówisz, że bez policji było by źle? Powiedz mi co oni dobrego robią?

To jak możesz nazywać siebie chrześcijaninem. Policja jest do zwalczania przestępczości widocznie ją zwalczają skoro sąsiad dopiero odbył swój wyrok. Nie żebym mieszkał na jakimś patologicznym osiedlu.

eXoduse napisał:Raz na jakiś czas spałują nie tego co trzeba albo zabiją bo im się będzie wydawało, że to właśnie uciekinier, co miało miejsce nie tak dawno temu. Jak jest jakieś zajście to zanim niebiescy zajadą to już jest po, więc na co komu tacy stróże prawa?

Jak nie kijem to młotkiem. :wink:

eXoduse napisał:Jeszcze innym argumentem na to, że jesteś zerem intelektualnym to, to że ja na tym forum siedzę prawie 20 dni a ty ponad 100, więc kto jest dłużej na forum? Ja ;-)?

Dowartościowywujesz się czy co?

eXoduse napisał:Pozdrawiam.

Pozdrów swoją panią polonistkę.

A przepraszam, że źle sformułowałem kilka zdań, ale dla intelektualnego zera się do zdarza. :mrgreen:
Image
Matis jest zajebisty.

Awatar użytkownika
Matis89

Nieprzeczytany postprzez biczek » 09 Paź 2006, 18:29

Po ile wy macie lat? To co jest teraz to to co zawsze było i będzie. Nasi dziadkowie uważają że nasi rodzice słuchali dziwnej muzyki dziwnie ubierali. Teraz starsi uważają ze świat jest dziwny bo go nie znają a to ze łatwo dostać takie rzeczy to ich wina a nie nasza.
Image

Awatar użytkownika
biczek

• Miejscowość:Łódź
Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez Miko » 09 Paź 2006, 19:04

No nie wiem kiedyś były inne czasy i nie było takiego luzu :D :wink: Poza tym co Ty możesz wiedzieć mając 15 lat, nic tak samo jak ja i wiele osób na tym forum, ale jedno jest pewne kiedyś było zupełnie inaczej więc nie ma co porównywać.
Image
Image
Image

Awatar użytkownika
Miko

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry