Pomagałam wam, teraz pewnie ktoś pomoże mi ;].
Moje pytanie brzmi - Jakie książki proponujecie? Co będzie ciekawe, nie znudzi (mnie w pierwszej kolejności, potem komisji!) i da mi dosyć duże pole do popisu
Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

mgirl

johanneskate napisał:
Możesz też wziąć wojnę jako cierpienie w obozach koncentracyjnych i pamiętniki, jest też taki utwór z wywiadem z panem na E. znowu nie kojarzę tytułu.
aveiha napisał:Poruszasz też dzieła z innych epok? Np Tyrtajos [jak Sparta pojmowała pojęcie wojny], opowieści o rycerzach - to też jest wojna i tu właśnie utwór zwykle krąży wokół opisów nie tyle co krwawych ale mocno symbolicznych - np. śmierć Rolanda.
Ciekawe byłoby też ukazanie wojen w tekstach fantastyki - tu pomocny byłby Tolkien.

mgirl

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości