Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Objawy po dopalaczach!

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez Elana » 19 Sty 2012, 01:30

Ogólnie zapaliłem to gówno tylko z 2-3 razy. Raz tylko źle się po tym poczułem a trwało to może z minutę. Dziś przeczytałem artykuł,że dopalacze mogą pokazać skutki nawet po wielu latach w postaci zaburzeń osobowości itp itd. Trochę spanikowałem... Jednak domyslam się,że niestety jest nas sporo,którzy nie wiadomo po co zapalili to świństwo. Bo żadnych tablet to nie brałem i w życiu bym nie wziąłem tylko zajarałem z 2-3 razy... Mam się czego bać? Myslę,że chyba jednak nie bo tak poważne skutki mogą być chyba tylko jak ktoś naprawdę dużo tego używał. Tymbardziej,że to było 2 lata temu a ja od tamtej pory czuję się bardzo dobrze:) Chociaż miałem paromiesięczną nerwicę,która mogła być skutkiem tego,że się przejmowałem bo potem zaczęli o tym gadac na całą POlskę itp. Zresztą nerwicę już miałem dużo wcześniej jak byłem mały praktycznie cała moja rodzina ma nerwicę więc to z dopalczaczem na pewno nic wspólnego nie miało
P.S Zresztą jak wszystkim mielibyśmy się przejmować tym co się może stać to byśmy zwariowali dlatego myślę,że najlepszym sposobem będzie zapomnieć i nie wchodzić w ogólne na jakieś strony o skutkach dopalaczy i normalnie żyć:)

Elana

• Miejscowość:Toruń
  • Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 19 Sty 2012, 10:08

To czy będziesz miał w przyszłości jakieś skutki uboczne, to zależy wyłącznie od Twojego organizmu. Każdy ma inny organizm i każdy organizm inaczej reaguje na dane substancje - proste.
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Pochwały:6
  • Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Sty 2012, 10:08

Awatar użytkownika
mgirl

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez Elana » 19 Sty 2012, 15:48

W sumie to racja,ale raczej mało prawdopodobne,żeby coś się działo bo w życiu zapaliłem to tylko 3 razy z dużymi odstępami i tylko raz źle się poczułem. Dobra nie ma o czym myśleć:)

Elana

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez Skorupeq » 19 Sty 2012, 16:57

Nie masz się czego bać. Jeśli miałbyś jakieś powikłania, to na 90% już by się uwydatniły. Do tego potrzeba jednak wielu tygodni/miesięcy palenia, a nie 2-3 razów. To, że po paleniu źle się czujesz jest objawem zatrucia organizmu (bo teoretycznie dla organizmu każda substancja psychoaktywna pochodząca z zewnątrz to trucizna) i nie ma się czym przejmować. Poza tym nie radziłbym ufać mediom, a na własną rękę poszukać informacji - w internecie jest tego pełno.

Skorupeq

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 19 Sty 2012, 17:03

Hm, z tego co wiem to jakieś mocniejsze specyfiki pozostają w organizmie i nie wiadomo kiedy mogą się aktywować. Jest znany przypadek, gdzie mężczyzna miał 35 lat, założył rodzinę. W przeszłości wziął narkotyki jakieś i podczas obiadu wyskoczył przez okno. W szpitalu powiedział, że myślał, że to był drzwi. Okazało się po badaniach, że właśnie owe narkotyki się uaktywniły. Poszukam tego artykułu. A facet zginął.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75
  • Ostrzeżenia:1

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez Elana » 19 Sty 2012, 17:21

Pizzaro napisał:Hm, z tego co wiem to jakieś mocniejsze specyfiki pozostają w organizmie i nie wiadomo kiedy mogą się aktywować. Jest znany przypadek, gdzie mężczyzna miał 35 lat, założył rodzinę. W przeszłości wziął narkotyki jakieś i podczas obiadu wyskoczył przez okno. W szpitalu powiedział, że myślał, że to był drzwi. Okazało się po badaniach, że właśnie owe narkotyki się uaktywniły. Poszukam tego artykułu. A facet zginął.

Tylko,że ja takich objawów nigdy nie miałem. Mało tego nie miałem nigdy żadnych psychicznych objawów. Tak jak mówię przez chwilę tylko źle się poczułem zaczęło mi się robić duszno,kołatać serce i taki ucisk w głowie,ale powiałem trochę na siebie wentylatorem i przeszło. Miałem świadomość wszystkiego i żadnych psychologicznych objawów nie miałem. PO za tym ja zapaliłem a nie jakieś tablety czy coś bo z tego co wiem to po zapaleniu tak silnych objawów ani przypadków śmierci nie było.

Elana

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Sty 2012, 17:21

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez szkodnik666 » 24 Sty 2012, 09:35

Znajomy brał to świństwo, a teraz siedzi w więzieniu.
'Pewnej nocy włamał się do mieszkania 62-latka i chciał odebrać mu kundla. Ten jednak obudził się i chłopak uciekł. Po kilku godzinach wrócił. Zażądał, by mężczyzna oddał mu psa, mówiąc, że się nim dobrze zaopiekuje. Kiedy właściciel odmówił, rzucił się na niego i bił tak długo, aż mężczyzna przestał się ruszać.'
Zabił człowieka, bo ta cała chemia zrobiła mu wodę z mózgu. Zanim wziął to g... był normalnym chłopakiem, skończył zawodówkę, miał pracę, pomgał rodzinie. Zachciało mu się z kolegą dopalaczy, wówczas był szał na dopalacze. Popłyneli kilka stówke na tym w 2 dni. Przez 3 dni był roślinką, nikt nie był w stanie mu pomóc, lekarze, rodzina. Odzyskał świadomość, ale już nie był tym samym chłopakiem. Takich przypadków jest wiele, ale szkoda o tym mówić.
Oni wszyscy myślą, że jesteś zimna, a Ty masz sercę mała!

Awatar użytkownika
szkodnik666

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez alooohaa » 24 Sty 2012, 12:44

Daj spokój, równie dobrze mógłbyś się przejmować, że codziennie chodzisz ulicą pełną spalin - a przecież to niezdrowe. Że jesz jogurt z dodatkiem syropu glukozowo-fruktozowego - a przecież to niezdrowe, że nosisz komórkę przy jajkach - a przecież to niezdrowe, że się nie wysypiasz bo musisz iść do pracy/szkoły, że się stresujesz czy będziesz zdrowy (niezdrowe!), bierzesz raz w tygodniu apap bo Cię głowa boli, pijesz alkohol, nie zakładasz szalika, garbisz się przy komputerze, nie ćwiczysz, masz alergię na pyłki, Twój pradziadek zmarł na serce, jesz w pośpiechu itd, itd. Możesz się tym wszystkim przejmować. Tylko po co? To już się stało, trudno. Przejmuj się rzeczami, na które masz wpływ, które możesz zmienić.
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Objawy po dopalaczach!

Nieprzeczytany postprzez vetus » 24 Sty 2012, 17:08

Czytając Twoje posty i tematy mam wrażenie, że rzeczywiście mogły mieć wpływ na Twoją psychikę.

Nie od dziś wiadomo że to syf i lepiej zapalić sobie zielska niż ćpać to gówno.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry