Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nowy dział: Praca

Tu możecie pisać o wszystkim, co Was denerwuje, Wasze pomysły dotyczące forum, uwagi odnośnie Admina... etc.

Dział praca ?

Tak
11
44%
Nie
14
56%

Razem głosów : 25

Postprzez Blud » 09 Cze 2011, 14:03

Myślę, że warto byłoby otworzyć dział na forum "Praca". W końcu młodzież również szuka pracy. Nie chodzi mi tutaj o dział, gdzie byłyby tylko oferty pracy. Bardziej chodzi mi o to, że można by wymieniać opinie o firmach, porady dot. pracy, rekrutacji, pisaniu cv i listów motywacyjnych itd. Wiem, że na innych forach zawsze można to znaleźć, ale po co poruszać się po kilku forach, jak można by znaleźć wszystko w m-forum?:)
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

• Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez johanneskate » 09 Cze 2011, 16:34

W sumie fajny pomysł, ale obawiam się że niedługo zrobi się z tego forum jakieś bioro matrymonialne albo tablica ogłoszeń. Bo w targowisku i szukajce nieźle wrze.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Postprzez mgirl » 09 Cze 2011, 16:34

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Lenoczka » 09 Cze 2011, 17:27

A mnie się pomysł podoba ;)
Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką , której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas

Awatar użytkownika
Lenoczka

• Pochwały:10

Postprzez MacGyver » 09 Cze 2011, 22:32

A mi by się podobał dział: Podróże. (:
Co je zocne, nima łocne.

Awatar użytkownika
MacGyver
Przyjaciel

• Miejscowość:Chybie/Brassel
  • Pochwały:16

Postprzez Nineku » 10 Cze 2011, 12:25

Nie to, że jestem na nie, ale trzeba by zmontować kogoś, kto będzie odpowiedzialny za dział, będzie wywalał niego reklamy etc. Trzeb aby też wrzucić wcześniejsze tematy z niego na forum
(poszukać ich i uporządkować )
Pragnę zauważyć, że po wakacjach będzie on po prostu nieczynny.

Można na forum wiele zrobić, ale w tym momencie, czy na forum jest admin który poprze userów w zmianach?
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Postprzez Salami » 10 Cze 2011, 12:54

Dla mnie to nonsens, bo jak ktoś szuka pracy, to sobie może wejść na setki portali gromadzących takie oferty, jest tego mnóstwo :roll:
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Postprzez mgirl » 10 Cze 2011, 12:54

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Lenoczka » 10 Cze 2011, 13:11

Salami napisał:Dla mnie to nonsens, bo jak ktoś szuka pracy, to sobie może wejść na setki portali gromadzących takie oferty, jest tego mnóstwo :roll:

wydaje mi sie , ze nie chodzilo tu o prowadzeniu bazy ogloszen o prace , a o dzielenie sie wspolnymi doswiadczeniami , pomyslami , udzielanie porad .
Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką , której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas

Awatar użytkownika
Lenoczka

• Pochwały:10

Postprzez puchaty » 10 Cze 2011, 13:14

Ankieta up.

Kocham adminów - zostawiamy tak jak jest

Głosować

Awatar użytkownika
puchaty
Administrator

• Miejscowość:0lsztyn
  • Pochwały:18

Postprzez johanneskate » 10 Cze 2011, 14:08

Jeśli kocham adminów to zostawiamy tak jak jest, czyli dolicza się to do odpowiedzi o treści NIE?
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Postprzez puchaty » 10 Cze 2011, 15:53

^^.

No dobra, bez kocham Adminów

Awatar użytkownika
puchaty
Administrator

• Miejscowość:0lsztyn
  • Pochwały:18

Postprzez Salami » 10 Cze 2011, 19:32

Ja dałam nie, bo to jak dla mnie troszkę przesada, jak zbyt porozdzielać działy, to będzie no... ten... krótko mówiąc zbyt nawalone, no! ;p może jeden dział to nic, ale potem przyjdą kolejne propozycje działów i kolejne, podczas, gdy ich tematykę można w sumie zawrzeć już w istniejących działach ;p
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Postprzez martuśka. » 11 Cze 2011, 21:53

Nie do końca jestem przekonana co do tego pomysłu. Następny będzie dział o podróżach, potem zwierzakach, ogrodnictwie, plotkach ze świata gwiazd i jeszcze inne... Wydaje mi się, że nie ma aż tak mnóstwa tematów dotyczących pracy i jej poszukiwania by od razu robić osobny dział. Skoro do tej pory, przynajmniej nigdzie na wierzchu, nie znalazł się temat o tym jakie są najlepsze sposoby poszukiwania pracy czy jak dobrze napisać CV to chyba nie potrzeba takiego działu. A o doświadczeniach w pracy to tylko jeden temat, który pasuje tematyką do innych działów i nic nie stoi na przeszkodzie to założenia go.

Dlatego po powyższej rozkminie stwierdzam, że wg mnie to nie potrzebny dział.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Postprzez Sebo » 12 Cze 2011, 09:03

Jestem na nie. Myślę, że nie ma to sensu.
po 1 zrobi się z tego dział z ogłoszeniami typu szukam pracy.
po 2 na forum nie ma praktycznie nikogo kto by miał więcej niż małe doświadczenie w pracy
po 3 nie wydaje mi się żeby na forum byli wybitni specjaliści od CV oraz doradzania w pracy (jakoś nie kojarzę żeby ktoś był związany z HR)
To co komuś wydaje się dobre do pracy wcale nie musi takie być, myślę, że na forum są zbyt młode osoby i zbyt mało doświadczone aby komukolwiek doradzać w rzeczach związanych z pracą.
Kolejną rzeczą jest to, że nie zauważyłem zbyt dużo tematów związanych z pracą więc nie widzę najmniejszego sensu zakładania takiego działu.
Love, passion, music......Trance!!!!!
Trance..Not Just Music - It's a state of mind
Image

Awatar użytkownika
Sebo
Przyjaciel

• Miejscowość:Wrocław/Legnica
  • Pochwały:22

Postprzez Blud » 12 Cze 2011, 11:09

Tak jak napisałem - chodzi o wymianę doświadczeń (nie mówię, że na forum będą udzielali się eksperci ale jednak wielu z Nas jakieś tam doświadczenie ma prawda?) Młodzież to tylko nastolatki? Na pewno są firmy, które warto polecić, na pewno istnieją też takie, przed którymi trzeba ostrzec innych. Błagam nie porównujmy działu PRACA do działu ZWIERZAKI, bo to już jest kpina. W tym dziale można by również zawrzeć informacje, jak się otwiera firmę itd.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

• Pochwały:1

Postprzez Hard Candy » 12 Cze 2011, 11:56

Blud napisał:W tym dziale można by również zawrzeć informacje, jak się otwiera firmę itd.

Śmiech na sali. I będzie tak jak w tematach o seksie - dziewice wymądrzają się na temat metod antykoncepcji i domniemanego zajścia w ciążę, chociaż tak na prawdę nie mają o tym pojęcia, ale piszą to co myślą 'na czuja' (oczywiście nie wszystkie posty są takie, ale w większości można zauważyć tendencję 'pisało w necie więc to prawda absolutna'). Tak samo byłoby w dziale z pracą. Dziesiątki wymądrzających się nastolatek uważających się za ekspertów 'bo coś tam o tym słyszały'.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry