Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

nowy dział: fotografia

Tu możecie pisać o wszystkim, co Was denerwuje, Wasze pomysły dotyczące forum, uwagi odnośnie Admina... etc.

jak podoba Ci się pomysł stworzenia nowego działu?

podoba mi się, będę z niego korzystać
10
30%
podoba mi się, ale raczej nie będę korzystać
9
27%
nie podoba mi się, ale inni pewnie będą korzystać
3
9%
nie podoba mi się, kompletna kicha
11
33%

Razem głosów : 33

Nieprzeczytany postprzez Stratocaster » 05 Sty 2011, 10:54

Witam.
Po ponad roku nieodwiedzania forum wracam! :) Próbując się zaaklimatyzować na nowo na m-forum.pl doszedłem do wniosku, że czegoś mi brakuje. i nie jest to klimat, jaki tu panował rok czy 2 lata temu, bo on pozostał:) brakuje mi działu, który traktowałby o fotografii, sprzęcie fotograficznym, obróbce zdjęć itp. Mam też kilka pomysłów na główne poddziały tego działu.

fotografia->moje prace
obróbka
sprzęt fotograficzny (chociaż to niekoniecznie)

resztę tematów, na przykład tych dotyczących sesji, ustawienia świateł, szukania modeli/fotografów moznaby zakładać bezpośrednio w dziale fotografia.

w dziale moje prace, wiadomo, każdy mógłby prezentować swoje osiągniecia czy efekty sesji.
w dziale obróbka sprawy techniczne/ porady związane z obróbką, + przyklejony temat, w którym jedni użytkownicy prosiliby innych o przeróbkę, retusz zdjęć, a drudzy nieodpłatnie by taką usługę świadczyli.

sprzęt fotograficzny - to chyba wiadomo, porady w stylu co kupic, jak to podłączyć/ wkręcić itp itd... chociaż to możnaby było bezpośrednio w dziale fotografia.

czekam na Wasze opinie, mam nadzieję, że pomysł się Wam spodobał!

pozdrowienia!
deliver me from my enemies

Awatar użytkownika
Stratocaster

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 06 Sty 2011, 17:39

Sylala napisał:A jaki to dla Ciebie problem, skoro nie jesteś administratorem, ani moderatorem, którzy czuwają nad porządkiem na forum?

A czy ja mówię, że to jakiś problem? ;) Nie, nie jest to problem, po prostu dla mnie, na logikę, założenie takiego działu nie jest konieczne, skoro tematy jego dotyczące można już gdzie indziej zakwalifikować, to wszystko, wypowiedziałam swoje zdanie, nie miałam zamiaru nikogo atakować...
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Sty 2011, 17:39

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: nowy dział: fotografia

Nieprzeczytany postprzez Sylala » 06 Sty 2011, 17:49

Darcia K napisał: Nie, nie jest to problem, po prostu dla mnie, na logikę, założenie takiego działu nie jest konieczne

Punkt widzenia zależny od miejsca siedzenia.

Proponuję spojrzeć na tą kwestię pod kątem "czy inni tego potrzebują, czy inni na tym skorzystają, nawet jeśli ja nie", zamiast "ja nie potrzebuję, więc po co inni mają mieć".
"Zaiste, jak mawiał król Dezmod, zaglądnąwszy po skończonej potrzebie do nocnika: „Rozum nie jest w stanie tego ogarnąć”."

Andrzej Sapkowski

Sylala

• Pochwały:32

Nieprzeczytany postprzez Nancy » 06 Sty 2011, 17:56

No bo konieczne to nie jest.. ale skoro użytkownicy sobie tego życzą...
W końcu forum jest dla nas.
Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać.

Awatar użytkownika
Nancy
Kumpel

• Pochwały:33

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 06 Sty 2011, 18:10

Sylala, każdy ma teraz czas na dołożenie swojego zdania w dyskusji, niestety, ale jak widać, burzy mózgów nie ma, szkoda, że sami zieloni w tak małej ilości wypowiedzieli się czy osoby z dłuższym na forum stażem. Nasuwa mi się pytanie, czy młodsi userzy nie interesują się bardziej organizacją forum, niż reszta?
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Nieprzeczytany postprzez Stratocaster » 06 Sty 2011, 19:15

jest jedna istotna kwestia: załóżmy, że sporo osób interesuje się fotografią i chcą na ten temat pogadać na forum. jak myślicie, które forum wybiorą: tam gdzie ktoś kładzie lache na to, ile różnych działów będą musieli śledzić, żeby ogarniać interesujące ich tematy, czy to, gdzie mają wszystko wygodnie podane?

tutaj niektórzy wychodzą z założenia, że jeśli im to nie jest potrzebne, to już nikomu nie będzie. szczególnie widać to po modach, którzy musieliby ogarniać o jeden dział więcej, a pewnie im się zwyczajnie nie chce.

fakt jest taki, że ten dział - zamiast wprowadzać bałagan na forum (jak twierdzą niektórzy) systematyzowałby zawartość dla zainteresowanych fotografią. z tego co udało mi się poszukać - jest ich równie dużo co fanów motoryzacji.

Awatar użytkownika
Stratocaster

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Sty 2011, 19:15

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez czarna483 » 06 Sty 2011, 22:32

Stratocaster, po pierwsze wystarczy tylko śledzić kilka tematów, a to bez znaczenia w jakim się mieszczą dziale. I chcą znaleźć tematu np. o doborze statywu nie będę przeszukiwiać całego forum leczy tylko jeden, poświącony do tego dział. Po drugie zawsze można dodać jedną bądź kilka osób do grona moderatorów, aby nie mieli aż tyle roboty. A jeśli im sie nie chce to niech zrezygnują z tej funkcji. Nie sądzisz, że aby coś robić to trzeba mieć jakieś chęci?
- Lubię wymyślać sobie problemy.
- Dlaczego
- Bo wtedy przybiegasz z husteczkami i pozwalasz mi się wygadać.
- Tak.. Bo jestem twoim przyjacielem..
- No właśnie. A w takich chwilach czuję, jakbyś był kimś więcej..

Awatar użytkownika
czarna483

• Miejscowość:Gwiazda w odległej konstelacji.
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez NoNameUser » 06 Sty 2011, 22:55

Jesli chodzi o pokazywanie prac, wydaje mi sie ze miejscem do tego idealnym jest "Wasza Tworczosc". Kazdy uzytkownik moze tam sobie zalozyc wlasny temat, z wlasnymi pracami, obojetnie czy to bedzie malowanie, fotografowanie czy lepienie z plasteliny. Dostanie w zamian opinie uzytkownikow, ale bron boze ekspertow. To samo tyczy sie sprzetu - nie wiem czy kupic aparat A czy aparat B - zapytam sie w dziale "Sprzet" i dostane odpowiedz od uzytkownikow, nie ekspertow.

To jest forum ogolnotematyczne. Nie rozdrabniajmy sie, od tego sa fora specjalistyczne. Wg. mnie "Wasza Tworczosc" oraz "Sprzet" w zupełnosci na chwile obecna wystarczaja.
"The Best Thing God Has Created Is A New Day"
Viðrar Vel Til Loftárása, Sigur Rós.

Remember - all good things are wild and free.

Awatar użytkownika
NoNameUser
Kumpel

• Pochwały:11

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 06 Sty 2011, 23:25

Są odpowiednie działy, w których można zakładać tematy odnośnie fotografii, czy sprzętu, czy własnych zdjęć. Nie ma sensu rozdrabniać forum na fotografię.
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Nieprzeczytany postprzez September » 07 Sty 2011, 17:20

Moim zdaniem można by dodać ten dział, tematów o zdjęciach, czy o tym jaki aparat kupić nie jest mało, a byłoby bardziej uporządkowanie i przejrzyście niż dział wiersze, rysunki, nagrania czy sprzęt.
Be nice to people on your way up because you'll meet 'em on your way down.

Awatar użytkownika
September

• Pochwały:16

Nieprzeczytany postprzez czarna483 » 07 Sty 2011, 19:07

September, zgadzam sie z Twoją wypowiedzą. Zamiast zaśmiecać dział Sprzęt pytaniami który aparat wybrać lepiej byłoby stworzyć ku temu osobny dział. A jeśli chodzi o zdjecia to mógłby być osobny temat do makrofotografi, portretów czy pejzaży. Łatwiej można by znaleźć to, co na interesuje.
- Lubię wymyślać sobie problemy.
- Dlaczego
- Bo wtedy przybiegasz z husteczkami i pozwalasz mi się wygadać.
- Tak.. Bo jestem twoim przyjacielem..
- No właśnie. A w takich chwilach czuję, jakbyś był kimś więcej..

Awatar użytkownika
czarna483

• Miejscowość:Gwiazda w odległej konstelacji.
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez Bishamoth » 07 Sty 2011, 19:30

Niech sie admin wkoncu wypowie, bo takie gadanie do niczego nie doprowadzi ;)
Image

Szatan się tym forum interesi Image

"Złośliwość rzeczy martwych" -niestety martwy nie jestem :twisted:

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:38

Nieprzeczytany postprzez MacGyver » 07 Sty 2011, 22:20

fotografia-f94.html

Możecie tworzyć/przenosić tematy związane z fotografią właśnie do forum w powyższym linku.
Co je zocne, nima łocne.

Awatar użytkownika
MacGyver
Przyjaciel

• Miejscowość:Chybie/Brassel
  • Pochwały:16

Nieprzeczytany postprzez Stratocaster » 09 Sty 2011, 04:17

kompromisowe rozwiązanie - to mi się podoba:) z czasem wywalczymy też dział! :P he he. dzięks

Awatar użytkownika
Stratocaster

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry