Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nowe auto - płyty i filtry

Dział dla pasjonatów 4 kółek i jednośladów. Jeśli kochasz konie mechaniczne, to z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie ;)

Nieprzeczytany postprzez ptasznik » 30 Paź 2011, 19:11

Cześć :)
Kilka dni temu kupiłem Deawoo lanosa 1.3 rocznik 2001. Jak to po zakupie wypada wymienić w aucie wszystkie płyny i filtry. Tylko z płynami(hamulcowy, chłodniczy itd). jest problem bo nie wiem jakie wcześniej był użyte a chyba lepiej użyć tych samych ;/ Nie będzie problemu jak wleję zupełnie inne?
A druga sprawa to filtry, myślę żeby kupić jakieś polskie zamienniki które są tańsze od oryginałów. Tylko czy jakościowo nie odbiegają od nich. Używaliście może filtrów sędziszow? Bo właśnie je chcę zamówić http://mark.com.pl/sklep/pl/26-filtry.

Dzięki za odpowiedz
pzdr.

ptasznik

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez HubertuS » 30 Paź 2011, 22:55

Ja mogę wypowiedzieć się na temat płynu chłodniczego. Tak się składa, że wczoraj byłem zmuszony dolać do mojego. Starego płynu było na dnie zbiorniczka. Pojechałem do sklepu i kupiłem płyn firmy K2 - Kuler. To płyn uniwersalny, którego raczej można śmiało dolać do innego ;)

Awatar użytkownika
HubertuS

• Miejscowość:Częstochowa
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Paź 2011, 22:55

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez TalRash » 31 Paź 2011, 19:01

ptasznik, Kuler firmy K2 styknie do chłodnicy, płyn hamulcowy zmień na DOT4.

Jest on jest lepszy od DOT 3, bo ma większą temperaturę wrzenia.
Sprawa cholernie ważna, nie zapomnij o zmianie oleju. Najlepiej napisz jaki masz zalany teraz, chyba, że też nie wiesz to postaram się pomóc. Przy wymianie oleju obligatoryjnie filtr oleju również wymieniamy :wink: .
Oczywiście filtr powietrza i kabinowy, jeżeli posiadasz.

Odkręć przednie koło i sprawdź w jakim masz stanie tarcze i klocki hamulcowe - mogą być na wyczerpaniu.
Przy okazji sprawdź w jakim stanie są przeguby zewnętrzne - jeszcze możesz nie słyszeć, że są uszkodzone, ale gumy na nich mogą być popękane, do środka będzie się dostawać brud, syf i w krótkim czasie masz przegub załatwiony.

Oczywiście wspomnie o rozrządzie i pompie wody, nie warto za bardzo wierzyć sprzedającemu, że go wymienił na krótko przed sprzedażą, bo by mu się to zupełnie nie opłacało.

Jeżeli auto poszarpuje, jest słabe - wymiana świec zapłonowych i przewodów.

Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania wal śmiało, mam w tych tematach trochę wiedzy więc mogę pomóc.
Mia: Okropne, nie?
Vincent: Co?
Mia: To krępujące milczenie. Czemu ględzenie o bzdetach uważamy za wyraz nieskrępowania?
Vincent: Nie wiem. To dobre pytanie.
Mia: Po tym można poznać kogoś wyjątkowego. Kiedy można zamknąć ryj i wspólnie sobie pomilczeć.

Awatar użytkownika
TalRash

• Miejscowość:Szczecin i okolice
  • Pochwały:13

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry