Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nowa polska tradycja

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Nowa polska tradycja

Postprzez NyanCat » 02 Sie 2011, 13:00

Od jakiegoś czasu na uroczystościach państwowych (zwłaszcza tych związanych z uczczeniem wydarzeń historycznych) słyszy się buczenie i gwizdy na przedstwiceli rządu oraz gromkie oklaski dla szanownego prezesa Jarosława K.

Temat powraca z każdą rocznicą. Skandaliczne zachowanie miało miejsce nawet wczoraj na Powązkach podczas składania kwiatów pod pomnikiem Gloria Victis.
Zacytuję z tvn24.pl:
Pomimo apeli i próśb, na Warszawskich Powązkach podczas obchodów wybuchu Powstania Warszawskiego znów doszło do manifestacji politycznych. Już niemal tradycyjnie, pojawiających się na miejscu polityków PiS witały brawa. Dla członków PO były gwizdy, buczenie i wyzwiska. Nie oszczędzono też Władysława Bartoszewskiego.

Czy takie zachowanie jest normalne dla ludzi nazywających się "prawdziwymy Polakami? Ba, czy takie zachowanie w ogóle jest normalne?
Na całym świecie podczas uroczystości państwowych wszyscy zachowują się godnie mimo wszelki sporów. Tylko u nas jak zwykle musi być szopka. Prawi i sprawiedliwi na lewo i prawo głoszą swoje hasła o poszanowaniu bohaterów narodowych, a gwiżdżą na profesora Bartoszewskiego - powstańca. W takich chwilach po prostu krew mnie zalewa i mogę śmiało powiedzieć, że jest mi wstyd, że naród, którego jestem częścią, nie potrafi się zachować jak należy nawet podczas uroczystości państwowych.
Ideały są jak gwiazdy. Jeśli nawet nie możemy ich osiągnąć, to należy się według nich orientować
G. B. Shaw

Awatar użytkownika
NyanCat

• Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nowa polska tradycja

Postprzez Blud » 03 Sie 2011, 13:05

Buczenia nie rozumiem, bo to co najmniej niestosowne, ale bić braw też bym nie bił, ani jednej, ani drugiej stronie.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

Nowa polska tradycja

Postprzez mgirl » 03 Sie 2011, 13:05

Awatar użytkownika
mgirl

Nowa polska tradycja

Postprzez Davidoff » 03 Sie 2011, 17:07

Zważ na to, że cytowałaś telewizję, która popiera PO, więc niektóre fakty mogły zostać nagięte. Faktem jest też, iż Pan Jarosław nazbierał sobie po katastrofie wielu zwolenników (głównie babć moherowych negatywnie uprzedzonych do Rosji), poprzez obarczanie winą za Katastrofę Smoleńską Rosję. Zapewne ci wygwizdujący i skandujący ludzie byli zwyczajnymi głupcami, którzy dali sobie zrobić wodę z mózgu przez Pana Kaczyńskiego. Powiedź mi kto normalny przychodzi na obchody powstania tylko po to by sobie wygwizdywać polityków? Ci ludzie nie są ani patriotami, ani nie są godni nazywać siebie Polakami skoro lekceważą ważną rocznicę historyczną dla swoich politycznych fanaberii.
“I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.” - Kurt Cobain

Awatar użytkownika
Davidoff

• Miejscowość:Krakow
  • Pochwały:2

Nowa polska tradycja

Postprzez NyanCat » 03 Sie 2011, 18:06

Davidoff napisał:Zważ na to, że cytowałaś telewizję, która popiera PO, więc niektóre fakty mogły zostać nagięte.

Zacytowałam akurat tvn24.pl, bo miałam otwartą kartę ;)
Skrótowe relacje ze obchodów oglądałam na kilku stacjach i nie da się zaprzeczyć, że tvn24 opisał wszystko porawnie. Poza tym to nie pierwszy raz kiedy takie wydarzenia mają miejsce niestety.
Ideały są jak gwiazdy. Jeśli nawet nie możemy ich osiągnąć, to należy się według nich orientować
G. B. Shaw

Awatar użytkownika
NyanCat

Nowa polska tradycja

Postprzez Darcia K » 03 Sie 2011, 18:13

NyanCat napisał:Czy takie zachowanie jest normalne dla ludzi nazywających się "prawdziwymy Polakami? Ba, czy takie zachowanie w ogóle jest normalne?

Nie, nie jest normalne. Nigdy nie będę tego popierać...
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Nowa polska tradycja

Postprzez Krit » 03 Sie 2011, 18:25

Czemu to ma być "polska" tradycja? Dlaczego to stwierdzenie w tak negatywnej konotacji występuje?

A że takie zachowanie jest niestosowne, to oczywiste. Smutne jest jednak to, że na takie rocznice w zdecydowanej większości przychodzą politycy, bo muszą i ich akolici, co by z chęcią Donalda, czy Jarosława brali od każdej możliwej strony. Gdzie pamięć o samym powstaniu? Gdzie chwila zadumy?

I to jest problem, a nie że kogoś wygwizdano, bo wszyscy na to - szczerze mówiąc - zasługują. Po prostu nie wypada i tak się nie robi.

Awatar użytkownika
Krit

• Miejscowość:Kraków

Nowa polska tradycja

Postprzez mgirl » 03 Sie 2011, 18:25

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nowa polska tradycja

Postprzez Kisioł » 05 Sie 2011, 14:47

Cóż, oni wszyscy są siebie warci.

Awatar użytkownika
Kisioł
Grafik

• Miejscowość:Hohenstein

Nowa polska tradycja

Postprzez Aura » 05 Sie 2011, 23:34

Nie wydaje mi się, żeby określenie "tradycja" było tutaj na miejscu.
Nie, takie zachowanie nie jest normalne, jest najzwyczajniej w świecie niestosowne.
spellbound

Awatar użytkownika
Aura

• Miejscowość:Rybnik
  • Pochwały:16

Nowa polska tradycja

Postprzez Catwoman » 15 Sie 2011, 20:02

Ci, co buczą na tych uroczystościach sami wystawiają sobie świadectwo.

PiS to cicho opiera, dlatego jest już popularny tylko w kręgach zapalonych radykałów.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

Nowa polska tradycja

Postprzez Grzywa » 16 Sie 2011, 20:37

Cóż, smutne to. W takich dniach jak 1 czy 15 sierpnia, 11 listopada powinniśmy tworzyć jedność - jako Polacy. Komuś to przeszkadza, widać jest idiotą albo antyPolakiem, czyli wiadomo kim są Ci buczliwi :).
Pain is the weakness leaving the body.

You will never forget their faces. You will never forget their names. You will never forget the Drill Instructors.

Krwawa ;*

Awatar użytkownika
Grzywa

• Pochwały:5

Nowa polska tradycja

Postprzez babsi » 16 Sie 2011, 21:06

Davidoff napisał:która popiera PO, więc niektóre fakty mogły zostać nagięte

hahaha zobacz TV trwam albo posłuchaj radio maryja! tam to naginają prawdę. Jak mówi moja babcia: "Tylko w radiu maryja mówią prawdziwą prognozę pogody", i "wy wszyscy jesteście Po-wcami"! hahaha J.Kaczyński ma poparcie w większości starszych ludzi którzy są omotani powyższą telewizja czy radiem. Jest pewna grupka ludzi którzy wszędzie za nim jeżdżą i robią wiochę. Poszanowaliby uroczystości a nie... bezsens!
Stary rok się kończy
A nowy zaczyna
Panie gospodarzu nalej lampkę wina!
A Ty gospodyni zrób nam kanapeczki
Będziemy Ci śpiewać piękne kolędeczki

Awatar użytkownika
babsi

Puchar

• Pochwały:2

Nowa polska tradycja

Postprzez jolanp » 30 Sie 2011, 17:06

Elektorat PIS robi sie coraz glosniejszy. Na szczescie w koncu to pokolenie odda kraj w mlodsze rece.

Awatar użytkownika
jolanp

Nowa polska tradycja

Postprzez Grzywa » 30 Sie 2011, 17:07

Ludzie, trzeba skruszyć beton. W PiS, PO i SLD tak samo.
Pain is the weakness leaving the body.

You will never forget their faces. You will never forget their names. You will never forget the Drill Instructors.

Krwawa ;*

Awatar użytkownika
Grzywa

• Pochwały:5

Nowa polska tradycja

Postprzez Blud » 01 Wrz 2011, 22:24

Śmieszne są te potyczki PiS vs. PO. Nie zabawne. Śmieszne.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

Nowa polska tradycja

Postprzez Iorveth » 04 Wrz 2011, 13:13

Ja myślę, że bardziej szkodzą PiS-owi internauci i nikomu na forach to nie przeszkadza, bo to wydaje fajne takie obrzucanie gnojem. Powstańcy gwiżdżą, bo Tusk prowadzi śledztcwo 1500 km od miejsca katastrofy, przyjmuje jakieś ugody z Putinem na niekorzyść państwa polskiego, bo nie dysponujemy wrakiem samolotu, bo wrak samolotu niszczeje, bo nie mamy prawdziwych czarnych skrzynek, bo podnióśł wat, wygonił bukmacherów z internetu do lokali bukmacherskich, gdzie jest 10- procentowy podatek od wygranej (jedyny taki podatek w Europie) o kolei nie wspominając. Przestańmy się cieszyć, że mamy ładnego premiera piłkarza, tylko zacznijmy go rozliczać z obietnic, bo tych jest dużo.

http://www.youtube.com/watch?v=kf-Syd-M-WA
Na drodze krzyż zatrzymał mnie, kazał mi żyć, pozwolił mi wstać, pozwolił iść, pozwolił mi być...

Awatar użytkownika
Iorveth

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry