Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nocne filozofowanie

Tu możecie pisać na luźne tematy zupełnie nie związane z forum.. Dyskutować, kłócić się i takie tam. Oczywiście bez przesady :)

Nocne filozofowanie

Postprzez Seithr » 29 Cze 2007, 04:26

Tak sobie pomyślałam, że warto założyć taki temat. Wielu ludziom lepiej się tworzy, myśli w nocy. Łatwiej myśli ubrać w słowa, przelać na papier długopisem, lub na ekran monitora za pomocą klawiatury. Kiedy nie śpimy, zastanawiamy się nad życiem, nad sobą, tym co nas czeka, lub rozpamiętujemy dawne dzieje. Płaczemy, bo nikt nie widzi, lub śmiejemy się w głos do swoich myśli i wizji, po czym milkniemy speszeni głośnością własnego dźwięku.
Zwykłam siadywać w nocy na parapecie okna, paląc wsłuchiwać się w tą głuchą ciszę uśpionego miasta, czy pogwizdywania ptaków na ranem, jak teraz. To trochę niebezpieczne... można wpaść w bardzo smutny nastrój... dać się omotać ciszy i pustce do tego stopnia, że zdaje się ona wypełniać nas od środka. Często wpadam w tę pułapkę... i ciężko z niej wyjść. Ale nie daję się, zmuszam do pozytywnych myśli. Jednak czy to nie jest przypadkiem tak, że my ludzie mamy skłonność do tego stanu? Czy nie jest w ten sposób, że czasem umyślnie w niego wpadamy, bo podświadomie lubimy użalać się nad sobą? Wiele z nas tak mówi i otwarcie się do tego przyznaje. Ja tak... umyślnie wpadam ten nastrój. Widzę, że się zbliża, uśmiecha krzywo do mnie, a ja lecę w jego objęcia... I tak już zostaję, skulona w niemocy, kłócąc się z własnym ciałem... i siedzę... myślę... pamiętam... Zapraszam do nocnego filozofowania.
Proszę o zachowanie jednej zasady.
Proszę o pisanie tylko w nocy... i szczerze, tak od siebie, ze środka.

Proszę trzymać się powyższej zasady!
Throw a stranger an unexpected smile...with big intention.

Awatar użytkownika
Seithr

• Miejscowość:Wołomin

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Nocne filozofowanie

Postprzez dziewczyna39 » 29 Cze 2007, 11:15

prezpraszam, ze pisze w dzien :wink: po pierwsze fajny temat-ale moze daj nam jakis punkt zaczepienia. mysle, ze wtedy sie rozkreci. sama mam czesto takie napady wieczorem;p
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:6

Postprzez mgirl » 29 Cze 2007, 11:15

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Selena » 29 Cze 2007, 11:22

Wieczorem zawsze przychodzi do mnie taka moja mała Wena...
Obiecuję napisać coś wieczorem. :wink:
Choć z tym "punktem zaczepienia" to całkiem dobry pomysł.
a wolf at the door
he calls me
he calls me on the phone

Awatar użytkownika
Selena

Postprzez Seithr » 29 Cze 2007, 14:21

Jedyna zasada i już złamana :P
Punkt zaczepienia... różnica między nami w środku, a na zewnątrz i skąd się bierze.
Może to dość oklepane, jednak każdy może napisać wiele od siebie, poznamy lepiej forumowiczów,
a i tak jak mówicie, temat się rozkręci :).

Awatar użytkownika
Seithr

Postprzez mordajedna » 29 Cze 2007, 15:25

Rozumiem ze chodzi np o: chlopak jest ogromny..zbudowany jak kulturysta ..łysa głowa...a w domu maluje lub pisze wiersze??:D to się bierze z charakteru;p
Image
Shot at 2007-07-16

Awatar użytkownika
mordajedna

• Miejscowość:Deszczownia :D:D
  • Pochwały:1

Postprzez dziewczyna39 » 29 Cze 2007, 15:42

mordajedna w nocy, tak?;p a moze by tak dopisek "offtopic mile widziany" :mrgreen: dobra naskrobie cos po 23 (pozniej raczej nie wypali) :wink:
ps. temat bardzo ladny
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

Postprzez mgirl » 29 Cze 2007, 15:42

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Seithr » 29 Cze 2007, 16:09

mordajedna napisał:Rozumiem ze chodzi np o: chlopak jest ogromny..zbudowany jak kulturysta ..łysa głowa...a w domu maluje lub pisze wiersze??:D to się bierze z charakteru;p

Mam nadzieję, że napisałeś to w formie ironii :roll: ... Myślę, że nie trzeba dokładnie tłumaczyć, bo wszystko powiedziałam w ostatnim poście.

Awatar użytkownika
Seithr

Postprzez mordajedna » 29 Cze 2007, 17:12

no dobra od teraz bende pisal tu tylko w nocy i sory za dzienny oftop^^
Image
Shot at 2007-07-16

Awatar użytkownika
mordajedna

• Miejscowość:Deszczownia :D:D
  • Pochwały:1

Postprzez Ag » 30 Cze 2007, 01:44

Zapraszam do nocnego filozofowania.

Chętnie.

Zastanawiam się nad sensem wszystkiego. Bo wkońcu czy to ma sens, że piszę coś na tym forum? Czy ma sens to, że nadużywam słowa, którego znaczenia nie potrafię zdefiniować. Teoretycznie tak. Używając go tyle razy, powoduję, ze zapisuje się gdzieś w moim umyśle. Aż miło będzie za parę lat przypomnieć sobie to wdzięczne, dumne, szlachetne, niezrozumiałe, dziwne, niewyjaśnione, intrygujące, zadziwiające, o wielu znaczeniach, krótkie, jednosylabowe, zaczynające się na literę 's' słowo jakim jest SENS. Ehhhhh.. :crazy:
Hide your face forever
dream and search forever..

Awatar użytkownika
Ag

• Miejscowość:pomorze

Postprzez Seithr » 30 Cze 2007, 02:10

Dla niezdecydowanych zostawiam wątek podany, ja jednak chciałabym się dzisiejszej nocy zająć innym tematem.
Oczywistym jest fakt, że wszyscy potrzebujemy towarzysza życia. Jednak czy ten fakt jest do końca zrozumiałym? Brak tej jednej osoby, sprawia nam ogromny ból, choć nie jest potrzebą podstawową jak jedzenie czy picie. Przynosi cierpienia, ale nie fizyczne, choć o wiele bardziej bolesne. Prowadzi do zniknięcia nadziei, czasem do załamania. Ale właściwie czemu? Potrzebę bliskości zapewniają nam przyjaciele i rodzina, potrzebę towarzystwa i rozrywki bliżsi i dalsi znajomi. Odpowiedź jest zawsze ta sama... bo tak :).
Potrzebę kontaktów seksualnych można zaspokoić nie tylko z naszym towarzyszem życia. Jak więc nazwać potrzebę posiadania tej osoby i dlaczego jest ona tak mocna? Wydaje się to tak trywialne, że nie zastanawiamy się nad tym, ale gdyby już pomyśleć dochodzimy (znowu) do jednego wniosku. Tak jest i już. Ale dlaczego?! Męczą mnie takie pytania. Może ktoś potrafiłby to dogłębniej przeanalizować?

Awatar użytkownika
Seithr

Postprzez dziewczyna39 » 30 Cze 2007, 23:53

nie wiem czy ktos tu dzisiaj zagladal:)

różnica między nami w środku, a na zewnątrz i skąd się bierze.

wole ten :wink: ciekawi mnie jeden fakt z tego tematu. czasem jest tak, ze czlowiek chcialby przeklnac, albo nagadac jakiejs osobie, ktora jest wedlug niego glupia, albo natretna . niektorzy sie powstrzymuja i sa mili. inni nie, sa chamscy, wredni itp. wiadomo, ze zalezy to od charakteru. ale po ktorej stronie lezy racja? kiedys moj kolega mi powiedzial, ze mnie tyra dlatego, ze jest odwazny i szczery. ja to uwazam za tchorzostwo, bo jak mozna nazwac osobe, ktora bez powodu(no jakis tam, glupi powod byl) wyzywa dziewczyne? mam nadzieje, ze nie odeszlam za daleko od tematu. mielismy poznac siebie. czasem jestem mila chociaz chcalabym wykrzyczec komus w twarz "ty idiotko!". skad to sie bierze? uwazam, ze nie mozna skreslac od razu osoby, chociaz czasem automatycznie to robie. wiecej sprzecznosci nie widze. ot takie nocne filozofowanie.
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

Postprzez Mara » 01 Lip 2007, 00:09

Powiem szczerze, że potrzeba bliskości nie jest zaspokajana przez ludzi wokół ot tak...potrzebujemy kogoś, kto by nas zrozumiał, komu możemy zaufać, aby nie zamykać swoich uczuć, doznań, myśli tylko w sobie i nie tłumić tego tak, że zaczyna nas przytłaczać.Dlatego ludzie tak chętnie kupują sobie zwierzęta, szczególnie single.
Co do nagadywania- sami powinniśmy znać granicę. Jeżeli dochodzimy do wniosku, że ktoś przesadza- dajemy mu to do zrozumienia, ale staramy się go nie obrażać. Trzeba trzymać swój poziom, bez względu na zachowanie innych. Milczenie też niewiele daje, gdyż osoba zachowująca się irytująco dojdzie do wniosku, że jej zachowanie jest...normalne.
Teraz ja zadam pytanie głównie do osób wierzących: skoro jest jeden Bóg, to jak powstały inne wyznania? Dlaczego hinduiści wierzą w wielu Bogów, a dlaczego w buddyźmie stan największego oświecenia oznacza zaprzestanie istnienia? Skoro to wiara chrześcijańska ma słuszne podstawy, to na czym opierają się pozostałe religie? Na kłamstwach?
Walking down the street, carrying a baseball bat
Oh, I think I smell a rat.

Awatar użytkownika
Mara

• Miejscowość:Ziemie Odzyskane

Postprzez wisienka91 » 01 Lip 2007, 12:32

ja też przepraszam, że nie piszę w nocy, ale nie mam takich możliwości... za to jeśli chodzi o twórczość, to popieram to na całej linii... faktycznie... wena przychodząca wieczorem jest bardzo porządna i kończy się zazwyczaj wyłączeniem korków przez mamę... ale zawsze mam pod ręką notatnik, gdzie zapisuję najpierw ramowe plany aktualnej weny... i rano kończę... brawa za temat...:)
.............||-> Takie jest moje zdanie! <-||.............
Image

Awatar użytkownika
wisienka91

Postprzez Eart » 01 Lip 2007, 14:43

Wieczorkiem zawsze pisze cos w książce dopisuje zmieniam, ale najczęściej rozmyślam lerzac parę godzin. Myślę o przyszłości o tym jak to będzie co zrobię jutro. Albo po prostu wyobrażam sobie świat idealny. Ehhh. A myslałem ze tylko ja tak mam ;))
ŻOŁNIERZE HARDCORU WALCZĄ DO OPORU!

Awatar użytkownika
Eart

• Miejscowość:Bielsko-Biały ;)

Postprzez Mara » 02 Lip 2007, 01:01

dziękuję za szacunek, przez który płakałam
dziękuję za wsparcie którego nie miałam
dziękuję za godziny patrzenia przez okno
wyczekując cudu.

przepraszam za ukłon zbyt wysoki
przepraszam za zbyt mocne głaskanie po głowie
przepraszam za słowo nie, kiedy powinno być tak,
kiedy powinnam znów ulec.

proszę o wybaczenie za moje grzechy
proszę o zapomnienie, że szukałam pociechy
proszę o ukłonienie się chociaż do lustra.
Napisane pod wpływem chwili dlatego takie trochę...dziwne. Cóż, pisałam to po kłótni, w której czułam się naprawdę bardzo niewinna i ugodowa. A i tak mi się oberwało i stąd dosyć chaotyczna treść.
Walking down the street, carrying a baseball bat
Oh, I think I smell a rat.

Awatar użytkownika
Mara

• Miejscowość:Ziemie Odzyskane

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry