Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nneka

Czysto jamajska muzyka. Pobujajmy się!

Nneka

Nieprzeczytany postprzez Legend » 24 Wrz 2011, 18:16

Nneka urodziła 24 grudnia 1981 w Warri, Nigeria, ale jako dziewiętnastolatka przeprowadziła się do Niemiec, planując rozpocząć studia na antropologii. W Hamburgu rozpoczęła przygodę z muzyką na tyle owocną, że w 2005 roku zadebiutowała najpierw EP-ką, „The Uncomfortable Truth”, a potem pełnowymiarową, bardzo dobrze przyjętą przez krytyków płytą „Victim Of Truth” (jeden z brytyjskich dzienikarzy porównał ją do „The Misseducation Of Lauryn Hill”).

Jej styl — mieszanka soulu, hip-hopu i afrykańskich ozdobników — bywa porównywany tego, co robi Erykah Badu. Delikatniejsze piosenki, niekiedy oparte na rytmach reggae, mogą się natomiast kojarzyć z Ayo.

Wrzuciłem tu, bo nie ma działu z soulem, a z tych które są, to najbliżej jej właśnie do reggae. Słuchacie? Jaracie się? Jak dla mnie genialna, porównanie do Ms Hill nie jest przesadzone. 10 października wychodzi jej nowa płyta. Jeśli ktoś się chce zapoznać z twórczością to polecam pierwszą płytę "Victim of truth".

Awatar użytkownika
Legend

• Pochwały:2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nneka

Nieprzeczytany postprzez Monika Lidia » 30 Paź 2011, 22:50

NNEKA - 10 Listopada Warszawa Palladium - BILET do odsprzedania! 89,-

kontakt:

http://www.myspace.com/kreciszcze

http://twitter.com/#!/MonikaLidia

Monika Lidia

Nneka

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Paź 2011, 22:50

Awatar użytkownika
mgirl

Nneka

Nieprzeczytany postprzez paikea » 12 Sty 2012, 16:07

Dobrze mi znana. Utwory, które zapadły mi w pamięć to przede wszystkim "Heartbeat", "Africans" i "Streets Lack Love" :D

paikea

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry