Spotkanie pomiędzy FSV Mainz a FC Koeln zostało odwołane z powodu próby samobójczej arbitra Babak Rafatiego.
Według doniesień medialnych z Niemiec sędziego Rafatiego znaleziono w pokoju hotelowym z podciętymi żyłami. Stwierdzono od razu, że starał się on popełnić samobójstwo. - Wiem, że przeżył - stwierdził Claus Horstmann, jeden z dyrektorów klubu z Kolonii. - Znam go bardzo dobrze, to mieszkaniec Hannoveru. Ta informacja mnie zszokowała - przyznał Mirko Slomka, trener Hannoveru.
Babak Rafati miał za sobą 84 spotkania Bundelisgi w roli arbitra, a także dwa międzynarodowe. Rafati jest sędzią od 1997 roku. 6 sierpnia 2005 roku zanotował debiut w Bundeslidze i... było to spotkanie właśnie Koeln - Mainz.
- Ciężko w coś takiego uwierzyć, gdy to się wydarza. Brak mi słów. Zdrowie jest zawsze najważniejsze. Futbol to tylko futbol. Nie wyobrażam sobie, by ktoś mógł grać po takiej wiadomości - skomentował Huub Stevens.
Spotkanie zostało odwołane, bo nie udało się znaleźć zastępstwa dla arbitra.
Wszyscy Ci, którzy oglądają bundesligę lub interesują się piłką nożną, na pewno będą kojarzyć tego pana..
Takie wieści znów z Niemiec bo na pewno wielu z Was pamięta tragiczną śmierć samobójczą piłkarza ogromnej klasy Roberta Henke, który występował w takich klubach jak SL Benfica, FC Barcelona i od 2004r do 2010r w Hannoverze 96 na pozycji bramkarza.
Zastanawia mnie tylko co miał na sumieniu pan arbiter, czy miał podobne problemy do Henke, czy może jakaś afera korupcyjna, lecz w to drugie jakoś nie chce mi się wierzyć.
Źródło informacji: Eurosport.pl