Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210474 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Niebiezpieczna jazda

Dział dla pasjonatów 4 kółek i jednośladów. Jeśli kochasz konie mechaniczne, to z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie ;)

Niebiezpieczna jazda

Nieprzeczytany postprzez Sebo » 18 Paź 2006, 10:11

Temat poświęcam głupocie kierowców ;) a przede wszystkim ich zbyt szybkiej jeździe samochodem, skręcaniem bez ostrzeżenia itd.
Przyznam sam lubię jeździć dosyć szybko, wejść w zakrę z piskiem opon albo ruszyć z piskiem opon ;) ale gdy są do tego warunki tzn. gdy nie ma dużego ruchu, nie kręci się masa ludzi z których nie wiadomo który Ci wyskoczy na jezdnie i gdy są dobre warunki pogodowe, ale wneriwa mnie np. debil który jedzie po centrum Wrocławia jest masa samochodów, masa ludzi, a on pędzie 100km/h, pasy ruchu zmienia bez zasygnalizowania kierunkoskazem i Ci hamuje przed nosem jeszcze. Denerwuje mnie taka głupota, tak sam jak i nadmierna prędkość na zakrętach, lub wchodzenie w zakręt z przeciwnego pasa ruchu czyli robie takie jakby zamchu czy coś :|.
Wypowiadajcie się co sądzicie na temat bezmyślności kierowców, szybkiej jazdy, wyprzedzania na 3,4 itd. itp. ;)
Love, passion, music......Trance!!!!!
Trance..Not Just Music - It's a state of mind
Image

Awatar użytkownika
Sebo
Przyjaciel

• Miejscowość:Wrocław/Legnica
  • Pochwały:22

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez puchaty » 18 Paź 2006, 10:37

dla mnie taka jazda z piskiem opon itp to szpan :)
Szybka jazda to głupota. Jeszcze polski szpan najlepszy :P wyjedzie ci typek golfem z pseudotuningiem (rocznik 1996 sprowadzany prawdopodobnie z niemiec) i mysli, ze przyszpanuje :D Perfidia :D ja takich wysmiewam na miejscu. Zeby sie popisywac trzeba miec bryke, ale ja jak bym mial najnowsze BMW bądź Mercedesa wysokiej klasy to bym raczej sie podniecal komfortem jazdy niz mocą silnika.

Ostatnio czesto mi sie zdarza "wpasc pod samochód" który nie wlaczal kierunkowskazu, moze jestem niekulturalny ale jak mi taki typek wyskoczy to krzycze cos w stylu "a kierunkowskaz baranie?". Coraz mniej modny ten kierunkowskaz :). Takie polskie prawo, w stanach samochód nie moze wyjechac z uszkodzoną żarówką ;]

Awatar użytkownika
puchaty
Administrator

• Miejscowość:0lsztyn
  • Pochwały:18

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 18 Paź 2006, 10:37

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Infini » 19 Paź 2006, 13:34

Szybka jazda to głupota.

a jak dla mnie wcale nie, tylko do szybkiej jazdy trzeba miec warunki i troszke rozumu.
Dla mnie glupota jest Wlasnie to co napisal Sebo, nie wlaczanie kirunkowskazu, szybka jazda po miescie, wyprzedzanie na pasach itepe. Ale niestety takich debili coraz wiecej. Posprowadzaja graty zza granicy i musla ze im na drogach wszystko wolno :roll:
ja osobiscie bardzo lubie szybko jezdzic ale tylko jak mam do tego warunki.
martwa dusza, ciało walczy

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez Sebo » 19 Paź 2006, 14:20

[fquote]Dla mnie glupota jest Wlasnie to co napisal Sebo[/fquote]

sformułowałaś to tak jak bym ja napisał głupoty ;) a nie o głupocie :)
Image

Awatar użytkownika
Sebo
Przyjaciel

Nieprzeczytany postprzez Infini » 19 Paź 2006, 14:25

no tak to zabrzmialo, ale dalej jest wyjasnienie o co chodzi :P
martwa dusza, ciało walczy

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez MC-arcin » 19 Paź 2006, 14:35

puchaty napisał:Szybka jazda to

To prawda... chyba ze naprawde gdzies sie spieszysz ale to z czasem przynosi swoje skutki...

[fquote="^Kasia^"] tylko do szybkiej jazdy trzeba miec warunki i troszke rozumu.[/fquote]
Zgadza sie ale jeszcze zapomnialas dodac ze trzeba w ogole umiec jezdzic dobrze... ;)
Image
"... Naszym Najgłębszym pragnieniem nie jest docierać do celu, ale wędrowac; nie znajdować, ale poszukiwac..." ;)

Awatar użytkownika
MC-arcin

• Miejscowość:ok Częstochowy

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Paź 2006, 14:35

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Weronika » 31 Paź 2006, 14:27

mój tato jest świrem drogowym... już chyba z 10 mandatów zapłacił za szybką jazdę-ale ja na szczęście nie odziedziczyłam tego po nim... jeżdże raczej spokojnie... no chyba że jestem zdenerwowana na coś i jestem na autostradzie... ale to bardzo rzadko...
ogólnie uważam że takie narażanie się to głupota :/ bo jeśli ktoś tak lubi to jeszcze pół biedy-ale niech nie robi tego przy ludziach-bo niekoniecznie może skrzywdzić siebie ale zabić kogoś innego, kto przestrzegał zasad ruchu... ehh...
...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
Jedenaste przykazanie: Nie cudzosłów!
Image

Awatar użytkownika
Weronika
Przyjaciel

• Miejscowość:exStolica
  • Pochwały:10

Nieprzeczytany postprzez Sebo » 31 Paź 2006, 14:48

[fquote="callise"]kto przestrzegał zasad ruchu... ehh...[/fquote]
zasady ogólnie to ciężko przestrzegać :P bo rzadko praktycznie nikt nie jedzie w mieście 50 które obowiązuje, a już nie wspominam o ograniczeniach typu 30, 40 ;)
Image

Awatar użytkownika
Sebo
Przyjaciel

Nieprzeczytany postprzez Weronika » 31 Paź 2006, 14:56

Sebo napisał:[fquote="callise"]kto przestrzegał zasad ruchu... ehh...[/fquote]
zasady ogólnie to ciężko przestrzegać :P bo rzadko praktycznie nikt nie jedzie w mieście 50 które obowiązuje, a już nie wspominam o ograniczeniach typu 30, 40 ;)

hehe ;) no masz rację zbyt ogółnie napisałam :) chodzi mi głównie o osoby które np wymijają na 3ciego, jeżdzą na czerwonym świetle itp :) wolalam się sprecyzować ;)
pzdr
...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
Jedenaste przykazanie: Nie cudzosłów!
Image

Awatar użytkownika
Weronika
Przyjaciel

• Miejscowość:exStolica
  • Pochwały:10

Nieprzeczytany postprzez psychol » 01 Lis 2006, 09:59

puchaty napisał:Zeby sie popisywac trzeba miec bryke, ale ja jak bym mial najnowsze BMW bądź Mercedesa wysokiej klasy to bym raczej sie podniecal komfortem jazdy niz mocą silnika.

Chcesz sie popisywac nowa bmw albo mercedesem ?
To dopiero obciach :D

W sumie lubie szybka jazde [niegdys 170 po zakretach], ale ogolnie wole burnouty
si vis pacem, para bellum.

Awatar użytkownika
psychol

• Miejscowość:III RP

Nieprzeczytany postprzez Rune » 01 Lis 2006, 10:18

[niegdys 170 po zakretach]

nie ma to jak bujna wyobraznia.

prawda jest taka, ze najwiecej wypadkow powoduja/przechodza kierowcy, ktorzy maja sie za b.dobrych. to tak samo jak z ludzmi topiacymi sie w jeziorach - jak ktos nie ma sie za Bóg wie kogo, to przeplynie 50m za czerwona boje i mu starczy, wraca. a jak ktos ma o sobie przerosniete mniemanie... no coz.
"admire me, admire my home, admire my song, admire my clothes..

..it's evolution, babe!.."

Awatar użytkownika
Rune

• Miejscowość:i po co?

Nieprzeczytany postprzez Raffaello » 01 Lis 2006, 10:42

Rune napisał:prawda jest taka, ze najwiecej wypadkow powoduja/przechodza kierowcy, ktorzy maja sie za b.dobrych. to tak samo jak z ludzmi topiacymi sie w jeziorach - jak ktos nie ma sie za Bóg wie kogo, to przeplynie 50m za czerwona boje i mu starczy, wraca. a jak ktos ma o sobie przerosniete mniemanie... no coz.

hmm no w czesci sie z tym zgadzam, ale czasami to tez zwyczajna nieuwaga i glupota oraz tak jak Ty to napisales zbytnia pewnosc siebie :)

szybka jazda? ok, ale bez przesady
"We need little patience, yeah
just a little patience, yeah
some more patience..."

Awatar użytkownika
Raffaello

Nieprzeczytany postprzez psychol » 01 Lis 2006, 12:37

nie ma to jak bujna wyobraznia.

prawda jest taka, ze najwiecej wypadkow powoduja/przechodza kierowcy, ktorzy maja sie za b.dobrych. to tak samo jak z ludzmi topiacymi sie w jeziorach - jak ktos nie ma sie za Bóg wie kogo, to przeplynie 50m za czerwona boje i mu starczy, wraca. a jak ktos ma o sobie przerosniete mniemanie... no coz.

Gówno wiesz, to nie udzielaj się na siłę, bo takie gadki jak Twoje ni grzeją ni ziębią mnie.

weź się człowieku wyrażaj, bo będą ost.

Awatar użytkownika
psychol

Nieprzeczytany postprzez Rune » 01 Lis 2006, 14:59

bedziesz musial z tym zyc. nie rozumiem co cie boli, chcesz mi cos udowodnic? nie potrafisz nawet argumentu przedstawic. skoro sie myle, to pokaz gdzie.
"admire me, admire my home, admire my song, admire my clothes..

..it's evolution, babe!.."

Awatar użytkownika
Rune

• Miejscowość:i po co?

Nieprzeczytany postprzez psychol » 02 Lis 2006, 06:27

A jaki ja mogę przedstawic argument w tej sprawie ?
Opisac warunki pogodowe ?
Powiedziec jaki samochód ? Proszę bardzo, Seat Ibiza 1.9TDi
Niestety zdjęcia nie wrzucę bo jest zezłomowany.
Zakręt ? Proszę bardzo, mogę Ci podesłac fotkę.

Zamiast krytykowac spróbuj czasem uznac kogoś zdanie.
[a to ja tu jestem rasistą...]
si vis pacem, para bellum.

Awatar użytkownika
psychol

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry