Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nie wkurzają was polskie stacje radiowe??

Dział poświęcony ciekawym aspektom życia, jakimi z pewnością są sprawy kulturalne. =)

Nie wkurzają was polskie stacje radiowe??

Postprzez 8-6 Trance » 28 Lip 2007, 00:42

RMF i Radio Zet są dla mnie okropne :/ Na okrągło leca tam stare hity z lat 70, 80 i 90 :roll: Tragedia! Tzreba słuchać jakiegoś radia internetowego, tam chociaż można sobie dobrać odpowidni gust. No ale te stacje co nadają na falach radiowych to też powinny trzymać jakiś poziom. Trzy razy dziennie słychać w nich Queen, Philla Collinsa, Modern Talking itz. czyli hity z poprzedniej epoki :/ Jak jestem za granicą w innych krajach to tam jak słucham stacji radiowych to jest tam "normalnie". Lecą w nich piosenki z lat 2005-2007, a nie tak jak u nas sprzed dwudziestu lat :/ Mało tego, w RMF puszcają celowo różne smutne i dołujące, wręcz nawet obrzydliwe piosenki, tak żeby człowieka doszcętnie zdołować i zgnoić. Ludzie słuchają tych stacji w pracy, w sklepach, w biurach itd. (bo są tylko rmf, zet, pr1, pr2 ale te dwie ostatnie to raczej gadane niż muzyczne) a o Radio Maryja najlepiej zapomnijmy w ogóle :lol:
No i ludzie skazani są na słuchanie tych różnych staroci i (s)hitów - np. Whitney Houston wyjąca (przepraszam jeśli uraziłem jakiegoś jej fana) in alwayyyyyyyyssssssss looooovvveeeee youuuuuu uuuu uuuuuu uuuuu, albo łi arr de czempions, sambaaaa ta-ra-ra-ra, majself majself kontrol... Błeee, przecież to już się skonczyło, to już minęło, to nigdy już nie wróci, nienawidzę gdy radio przypomina nam staaare czasy, dzieje które już dawno minęły, jest nowa era, nowy świat, a te piosenki obrzydzają mnie i wywołują chandrę, uczucie szarości i mdłości... Jak już mają się cofać o ileś lat w tył, to czemu nie puszczają tego co leciało np. rok czy dwa lata temu? Tyle przecież teraz wychodzi muzyki, ale polskie radia stanęły w rozwoju i zatrzymały się chyba w 1990-tym roku (jak byłem jeszcze małym dzieciakiem) no i tak oto mamy w Polsce opóźnione (i zatrzymane) w rozwjou rozgłośnie radiowe :/ Radio Eska ponoć jest "na czasie", ale nie słucham, to nie wiem.

8-6 Trance

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Nie wkurzają was polskie stacje radiowe??

Postprzez Alicja » 28 Lip 2007, 07:53

Nie wkurzają mnie, bo nie słucham radia ;-D
"Połamane kwiaty, które żyją samotnie. Każdego z nas wiatr kiedyś dotknie."

Awatar użytkownika
Alicja

• Miejscowość:Busko Zdrój

Postprzez mgirl » 28 Lip 2007, 07:53

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Serena » 28 Lip 2007, 10:07

a ja uwielbiam stare przeboje i lubię jak coś brzęczy obok.. jak codziennie lecą te same to nie zwracam uwagi, ale ogólnie przeboje lat 60 i innych bardzo lubię :)
deszczu deszczu idżże precz
dokąd pójdziesz twoja rzecz
Yoyo biegać chce po trawie
nie przeszkadzaj mu w zabawie

Awatar użytkownika
Serena

Postprzez 2-D » 28 Lip 2007, 15:23

leca te przeboje poniewaz, tego chce opinia publiczna. owszem jest osobne radio "zlote przeboje". jesli chcesz posluchac "dobrej" muzyki ( 100% subiektywna opinia ) to polecam tzw Trojke.

Awatar użytkownika
2-D

Postprzez devilek » 29 Lip 2007, 12:39

Ostatnio nie słucham zbyt często, ale zetkę zawsze bardzo lubiłem właśnie za te piosenki sprzed 20 lat, może trochę subiektywne to jest bo kocham Queen, ale z całym szacunkiem stare piosenki mają dla mnie coś wciągającego, klimat, magię, przez którą można ich cały czas słuchać.
Błeee, przecież to już się skonczyło, to już minęło, to nigdy już nie wróci, nienawidzę gdy radio przypomina nam staaare czasy, dzieje które już dawno minęły, jest nowa era, nowy świat, a te piosenki obrzydzają mnie i wywołują chandrę, uczucie szarości i mdłości...
- i tu się mylisz bo część piosenek jest nieśmiertelna i na niej bazują dzisiejsi wykonawcy. Poza tym nie znać "We are the champions" jest wstyd, bo to jest klasyka. Mnie na przykład wnerwiało by jakby cały czas leciał hh czy techno, można ale z umiarem i dla mnie polskie stacje mają umiar puszczają dużo starszych piosenek ale i nowsze. A jak się nie podoba to nie trzeba słuchać polskiego radia :wink:
Jak jestem za granicą w innych krajach to tam jak słucham stacji radiowych to jest tam "normalnie". Lecą w nich piosenki z lat 2005-2007,
- też byłem na Zachodzi i piosenki były mniej więcej te same, bo w. houston słyszałem, scorpionsów też, queen. :mrgreen:

devilek

Postprzez 8-6 Trance » 29 Lip 2007, 23:52

też byłem na Zachodzi i piosenki były mniej więcej te same, bo w. houston słyszałem, scorpionsów też, queen. :mrgreen:

Ale ja nie byłem na zachodzie, tylko na południu :D Grecja, Chorwacja itd.

8-6 Trance

Postprzez mgirl » 29 Lip 2007, 23:52

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez puchaty » 30 Lip 2007, 10:17

ale rmf I Zet maja doskonała koncepcje na biznes ;), stare hity nie są drogie wiec nie marnują kasy na to :). Nie slucham radia, wole swoją muzyke puscic :)

Awatar użytkownika
puchaty
Administrator

• Miejscowość:0lsztyn
  • Pochwały:18

Postprzez Twistka » 30 Lip 2007, 11:59

A ja właśnie słucham RMF i Zet bo mi własnie odpowiada ta muzyka. Moim zdaniem muzyka współczesna w większości jest do d..y.
http://loops.pl - zapraszam

"Kto potrafi zatrzymać czas ten potrafi żyć wiecznie."

Awatar użytkownika
Twistka

• Miejscowość:Pułtusk

Postprzez matox15 » 30 Lip 2007, 12:10

ja słucham eski jak jade samochodem (jako pasażer :mrgreen: )
W domu wole słuchać swoją muze a jak już to stacje internetowe
Lepiej zgrzeszyć i żałować, niż żałować że się nie zgrzeszyło...

Zaproszenia do LOCKERZ zapr.lockerz@gmail.com

Awatar użytkownika
matox15

Postprzez Ag » 31 Lip 2007, 15:03

No i ludzie skazani są na słuchanie tych różnych staroci i (s)hitów - np. Whitney Houston wyjąca (przepraszam jeśli uraziłem jakiegoś jej fana) in alwayyyyyyyyssssssss looooovvveeeee youuuuuu uuuu uuuuuu uuuuu, albo łi arr de czempions, sambaaaa ta-ra-ra-ra, majself majself kontrol... Błeee, przecież to już się skonczyło, to już minęło, to nigdy już nie wróci, nienawidzę gdy radio przypomina nam staaare czasy, dzieje które już dawno minęły, jest nowa era, nowy świat, a te piosenki obrzydzają mnie i wywołują chandrę, uczucie szarości i mdłości...

Boże, no normalnie brak słów :P
Ja nie mam nic przeciwko, jeśli w radiu zapuszczają stare przeboje. Wspomnienia, emocje.. 'starocie' są najlepsze, a już w ogóle na imprezach. Wszyscy zaczynają szaleć i bawić się! ;D Tak, stare czasy - dobre czasy. Dala niektórych jednak jeszcze nie minęły. To co że nadeszły te nowe, jeśli te stare zawierają w sobie tyle tego czegoś. A jeśli ci klimat radia nie odpowiada, zawsze możesz przełączyć na inną stację ;P
Hide your face forever
dream and search forever..

Awatar użytkownika
Ag

• Miejscowość:pomorze

Postprzez Kobieteria » 31 Lip 2007, 15:16

A ja mam wstręt do współczesnej muzyki i gdyby naprawdę było tak jak mówisz o RMF i Zetce to chyba bym się przerzuciła. Ale niestety, do znudzenia słyszę tam najróżniejsze Dody, Rihanny, Timberlandy i tego typu jednosezonowe gwiazdeczki...

Raczej nie słucham radia.
Jeśli już - tylko Trójka.
Trzeba mnie wziąć do domu, przy stole dębowym
posadzić. Trzeba mnie długo pieścić,
po zimnych stopach gładzić.

Awatar użytkownika
Kobieteria

• Miejscowość:main sztetełe Bełz
  • Pochwały:1

Postprzez *Dominika* » 31 Lip 2007, 16:37

RMF Maxxx, Eska - tam lecą supernowoczesne technojebnie, w kółko explosion, harry krishna i inne. Dziesięć "hitów" jeden po drugim. Może ci to sprawi choć trochę radochy.

Słucham radia, ale nie jestem przywiązana do jakiejś konkretnej stacji.

Te "łi arrr de czempions" akurat mi się podobają i dlatego mi nie przeszkadzają. Gorzej, gdy jakaś tandeta jest puszczana non stop aż do porzygania się, jak chocby Pussycat Dolls - I don't need a man.
Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy,
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice,
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.

*Dominika*

• Miejscowość:Kleryków

Postprzez kreska » 01 Sie 2007, 13:31

wkurzają. wyłączyłam radio.
ja przepraszam państwa najmocniej za zgrzytanie zębami.

Awatar użytkownika
kreska

Postprzez amcia » 01 Sie 2007, 13:43

RMF i Radio Zet są dla mnie okropne

A dla mnie nie.

Trzy razy dziennie słychać w nich Queen, Philla Collinsa , Modern Talking itz. czyli hity z poprzedniej epoki :/ Jak jestem za granicą w innych krajach to tam jak słucham stacji radiowych to jest tam "normalnie". Lecą w nich piosenki z lat 2005-2007, a nie tak jak u nas sprzed dwudziestu lat

Są gusta i guściki. Ja wolę posłuchać Philla Collinsa i Budkę Suflera niż jakąś tam Avril czy Rihanne. Te nowsze piosenki są zazwyczaj o tym samym. Są imho denne i mam wstręt do nich.
Zazwyczaj winamp sam w sobie jest moim radiem. Mogę w kółko słuchać moich ulubionych, starych z "poprzedniej epoki" piosenek, które mają w sobie piękno.

Ale niestety, do znudzenia słyszę tam najróżniejsze Dody, Rihanny, Timberlandy i tego typu jednosezonowe gwiazdeczki...

I niestety to nie Ich utwory będa dalej znane za kilkanaście lat, tylko właśnie te "przed epokowe", które dzisiaj dalej podbijają ludzkie serce ;).
❤ Feels like, I'm standing in a timeless dream
Of light mists, of pale amber rose
Feels like, I'm lost in a deep cloud of heavenly scent
Touching, discovering You

Awatar użytkownika
amcia
Przyjaciel

• Miejscowość:Jastrzębie- Zdrój
  • Pochwały:4

Postprzez Tosia » 01 Sie 2007, 13:49

8-6 Trance napisał:Na okrągło leca tam stare hity z lat 70, 80 i 90
Jak dla mnie, byłoby to zaletą :wink:
Największą wadą polskich stacji radiowych jest monotonność. W ciągu jednego dnia można na danej stacji usłyszeć kilka razy tę samą piosenkę. Reklamy co pięć minut, wszystkie audycje sponsorowane, promowanie jakichś 'debiutantów', o których świat nigdy nie słyszał, a ich twórczość pozostawia wiele do życzenia.
Cóż, komercja i tyle.
"To człowiek jest człowiekowi najbardziej potrzebny do szczęścia"

Awatar użytkownika
Tosia

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry