Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nie pozwolił mi wypić wódki

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Postprzez Rabiosa » 22 Sty 2012, 23:42

Witam, za niecały miesiąc kończę 18 lat. Mój luby też niedługo skończy osiemnaście.

Wczoraj byliśmy na imprezie urodzinowej. Oczywiście na początku był szampan i te sprawy, później kumple mojego chłopaka zamierzali polać mu i mi wódki, na zdrowie solenizanta. Jednak ku mojemu zdziwieniu... Adam odwrócił mój kieliszek do góry dnem, powiedział, że ja nie pije.

Nie chodzi o sam fakt, że tak zrobił. Zrobiło mi się źle, że nawet mnie nie spytał co mam na ten temat do powiedzenia. Może bym chciała wypić jednego za zdrowie solenizanta. Jesteśmy w równym wieku, nie rozumiem dlaczego on ma prawo wypić a ja nie.. Nawet nie zapytał, wiem, że może nie chciał żebym była pijana, ale przecież wypiłabym tylko jednego.

Jak to u Was jest? Może następnym razem powiedzieć, że mój chłopak też nie pije, tak na złość? Czy może tylko niepotrzebnie robię problem z niczego?

Rabiosa

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Pizzaro » 22 Sty 2012, 23:44

Rabiosa, pogadaj o tym z chłopakiem, bo wyjdzie na to, że on jest Panem despotycznym, a Ty nie masz nic do gadania. Głupia sytuacja.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75
  • Ostrzeżenia:1

Postprzez mgirl » 22 Sty 2012, 23:44

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez musak » 22 Sty 2012, 23:46

No w moim przypadku jest tak że jak jeden nie pije to i drugi. Nie rozumiem w ogóle jak można powiedzieć, że nie możesz pić, a samemu robi się co innego :?
Na Twoim miejscu pogadałbym z drugą połówką jak to jest że tylko on może pić chociaż ma tyle samo lat... . Rozumiem jakby był starszy, a Ty jeszcze nieletnia.
Image

Awatar użytkownika
musak

• Miejscowość:Gdzieś na Śląsku

Postprzez Hard Candy » 22 Sty 2012, 23:47

O ludzie, aż sobie nie mogę tego wyobrazić. U mnie zwykle ja piję, on pije, więc zachodzi Image :mrgreen:
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Postprzez Rabiosa » 22 Sty 2012, 23:54

Myślę, że postaram się z nim o tym porozmawiać przed następną taką okazją. Tylko jakie argumenty mu podać podczas rozmowy? Niby taki błahy problem ale jednak istotny, nie rozumiem jego zachowania.

Rabiosa

Postprzez Hard Candy » 22 Sty 2012, 23:55

Rabiosa, jakie w ogóle argumenty? Przecież to śmieszne, tu nawet nie ma o czym dyskutować. Masz prawo bawić się jak chcesz, jeśli to nie przekracza jakiś szeroko pojętych norm moralnych w kwestii związków.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Postprzez mgirl » 22 Sty 2012, 23:55

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez JakubJ152 » 22 Sty 2012, 23:59

Ja też nie daje swojej dziewczynie pić ,chociaż ma 18 za sobą. Ale Ona zawsze i tak jak ktoś polewa to podstawi kieliszek. Piliście kiedyś razem? Bo jak nie to pewnie nie wie jak się zachowujesz i się boi ,że coś odwalisz.
Kiedyś stanę oko w oko z wrogiem mym
Zemsta jest po latach słodka jak krew
Gdy przyjdzie czas, nie zadrży ręka mi
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

• Miejscowość:Chełmno
  • Pochwały:4

Postprzez musak » 23 Sty 2012, 00:00

Rabiosa napisał:Myślę, że postaram się z nim o tym porozmawiać przed następną taką okazją. Tylko jakie argumenty mu podać podczas rozmowy? Niby taki błahy problem ale jednak istotny, nie rozumiem jego zachowania.

Tu nie potrzeba żadnych argumentów, bo to najzwyklej dziwne. Co to ma być za rządzenie Tobą z jego strony, decydowania za Ciebie... :? Jak chcesz argumentu to powołaj się na równouprawnienie :roll:
Image

Awatar użytkownika
musak

Postprzez Lawrenc » 23 Sty 2012, 00:02

To może ja coś powiem może chłopak chciał się jakoś popisać przed kolegami jakby swoją ironią typu
"No nie ty już dziś nie pijesz ja przecież nie wrócę bez kierowcy" albo o ciebie dba i nie chcę żebyś się upiła i popełniła jakieś głupstwo albo jest jakimś nadętym pajacem który już coś wypił
Ja bym swojej dziewczynie pozwolił pić nie decydował bym o jej zamiarach niech się bawi ja jej przecież nie mogę zabronić

Lawrenc

• Miejscowość:Zatorowizna

Postprzez Rabiosa » 23 Sty 2012, 00:08

A jeśli znów dojedzie do takiej sytuacji? Postawić mu ultimatum: jeśli ja nie mogę pić to Ty też nie pijesz?

Rabiosa

Postprzez musak » 23 Sty 2012, 00:11

Rabiosa napisał:A jeśli znów dojedzie do takiej sytuacji? Postawić mu ultimatum: jeśli ja nie mogę pić to Ty też nie pijesz?

Wszystko zależy od Ciebie - jak bardzo Cie to denerwuje. Wtedy możesz postawić mu ultimatum, albo powiedzieć że w takich uroczystościach nie bierzesz udziału, gdzie decydują za Ciebie i wyjść... .

Powinnaś zrobić to co uważasz za słuszne i zareagować adekwatnie do tego jak bardzo Ci to zdenerwowało/uraziło :wink:
Image

Awatar użytkownika
musak

Postprzez Lawrenc » 23 Sty 2012, 00:11

Masz racje trzeba go nauczyć zaufania do własnej dziewczyny żeby na przyszłość nie popełnił takich błędów

Lawrenc

Postprzez Rabiosa » 23 Sty 2012, 00:11

Jeszcze jest jedna sprawa, bo mój chłopak też praktycznie do tej pory nie pił. Na poprzednich imprezach po prostu nie piliśmy oboje. A teraz jego kumple postanowili, że pokażą mu jak się pije, nie mieliśmy okazji razem pić.
Najśmieszniejsze jest to, że gdy poszliśmy tańczyć, jego znajomy po prostu nalał nam wszystkim alkoholu, gdy wróciliśmy do stołu Adam przesunął mój pełen kieliszek w swoją stronę, a później przy następnej kolejce z niego wypił.
Nie wiem co o tym myśleć.

Rabiosa

Postprzez Lawrenc » 23 Sty 2012, 00:16

Napity był albo na kacu bo to już by było chamstwo z jego strony jak by był trzeźwy

Lawrenc

Postprzez Pizzaro » 23 Sty 2012, 00:17

Rabiosa, że idiota z niego i chce Cię kontrolować.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno