Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nie pozwolił mi wypić wódki

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez Rabiosa » 22 Sty 2012, 23:42

Witam, za niecały miesiąc kończę 18 lat. Mój luby też niedługo skończy osiemnaście.

Wczoraj byliśmy na imprezie urodzinowej. Oczywiście na początku był szampan i te sprawy, później kumple mojego chłopaka zamierzali polać mu i mi wódki, na zdrowie solenizanta. Jednak ku mojemu zdziwieniu... Adam odwrócił mój kieliszek do góry dnem, powiedział, że ja nie pije.

Nie chodzi o sam fakt, że tak zrobił. Zrobiło mi się źle, że nawet mnie nie spytał co mam na ten temat do powiedzenia. Może bym chciała wypić jednego za zdrowie solenizanta. Jesteśmy w równym wieku, nie rozumiem dlaczego on ma prawo wypić a ja nie.. Nawet nie zapytał, wiem, że może nie chciał żebym była pijana, ale przecież wypiłabym tylko jednego.

Jak to u Was jest? Może następnym razem powiedzieć, że mój chłopak też nie pije, tak na złość? Czy może tylko niepotrzebnie robię problem z niczego?

Rabiosa

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez musak » 23 Sty 2012, 00:20

Powiem tylko tyle - współczuję Ci że masz takiego faceta. "Fajne" zabawy więc Cie czekają jeśli nic z tym nie zrobisz :?
Image

Awatar użytkownika
musak

• Miejscowość:Gdzieś na Śląsku

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Sty 2012, 00:20

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Lawrenc » 23 Sty 2012, 00:24

Wytłumacz mó swoje zdanie na temat narzucania komuś co ma robić a co nie niech wie że jak ma tak robić to lepiej żeby to zakończyć

Lawrenc

• Miejscowość:Zatorowizna

Nieprzeczytany postprzez Bobbb » 23 Sty 2012, 00:43

Lawrenc napisał:

Nie wierzę :crazy:

Głupia sprawa. Nie wiem jakie miał chłopak intencje, ale zachował się bardzo źle. Decyduje o Tobie, nie pytając nawet o zdanie. Co innego gdyby Cię poprosił o niepicie podając jakieś ważne lub mniej powody, ale takie odwrócenie kieliszka, a potem zabranie kolejnego było bezczelne : D Może myślał, że dba o Ciebie i troszczy się w ten sposób, ale wytłumacz mu że zupełnie nie o to chodzi.
bobbb

Awatar użytkownika
Bobbb

• Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez Ludożerka » 23 Sty 2012, 14:13

Rabiosa napisał:Jednak ku mojemu zdziwieniu... Adam odwrócił mój kieliszek do góry dnem, powiedział, że ja nie pije.

Trzeba było kieliszek odwrócić i powiedzieć "jeden toast za zdrowie solenizanta chętnie wypiję". Czy rozwiązywanie tak błahych problemów na bieżąco to aż taki problem? Nie wszystko potrzebuje poważnej rozmowy z partnerem.
Na następny raz ustalcie kwestie picia przed imprezą. :roll:
Ludożerka chce cukierka!
^_^

Awatar użytkownika
Ludożerka
Przyjaciel

• Miejscowość:Bezludna Wyspa
  • Pochwały:12

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 23 Sty 2012, 14:33

Rabiosa napisał:kumple mojego chłopaka zamierzali polać mu i mi wódki, na zdrowie solenizanta. Jednak ku mojemu zdziwieniu... Adam odwrócił mój kieliszek do góry dnem, powiedział, że ja nie pije.

Taaaak... Ja w tej sytuacji wypiłabym ze szklanki i ostentacyjnie opuściła imprezę trzaskając drzwiami.
Bez przesady, nie ma takiego ograniczania, bardzo mi się to nie podoba. Masz prawo decydowac o sobie, oczywiście, nie musisz się upijać, ale mógł to inaczej załatwić. Nie zwlekaj z rozmową, nie jest to jakas super hiper poważna dyskusja, ale znacząca. Może on po prostu nie lubi, jak kobieta pije, fajnie fajnie, ale takie kwestie rozwiązuje się inaczej. Ale może to być znak do zapalenia się żarówki nad głową, że on lubi decydować za Ciebie. Oczywiście jest to naciągane, ale jednak.
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Sty 2012, 14:33

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Mandy » 23 Sty 2012, 18:03

Teraz ci zabrana napić się wódki potem będzie ci mówił z kim możesz rozmawiać, co możesz nosić itp. Pogadaj z nim i to natychmiast i uświadom go że to ty decydujesz o swoim zachowaniu nie on.
Dziewczyny dzisiaj z byle kim nie tańczą
Nie wiem czy o tym wiesz
Naturę mają coraz bardziej samczą
Więc ty się lepiej strzeż

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez ema » 23 Sty 2012, 18:31

Mówisz, ze koledzy mieli 'pokazać mu jak się pije'?
To pewnie bał się po prostu, że jak się upijesz to Cie nie przypilnuje bo sam bezie zalany.
Niegłupie zachowanie z jego strony - natomiast wykonanie fatalne. Jak można zarządzic drugą osobą, jakby nie miała ona wolnej woli?
Powiedz mu, że jesli chce, żebyś nie piła, to ma Ci powiedziec, i spytać czy mogłabyś tego nie robić.
Zacznie się od wybieranie kiedy pijesz, potem w co się ubierasz, gdzie chodzisz, z kim sie spotykasz, i zostaniesz sobie na smyczy swojego pana.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 23 Sty 2012, 18:39

Rabiosa napisał:Jak to u Was jest?

U mnie w związku tak chorych sytuacji nie było. Ja nie piję nic w ogóle, mój jak chciał, to pił.
Natomiast jedna kwestia, której absolutnie nie zrozumiem chyba nigdy, to dlaczego Ty, do cholery, pozwoliłaś sobie na takie zachowanie? Serio, nie rozumiem. Okej, rozumiem, mógł nie chcieć, żebyś się nie wiem jak spiła, ale tak się nie robi, nie decyduje się o kimś nie pytając go uprzednio o zdanie. Osobiście - nie wiem, czy to ja jestem taka buntownicza, czy co - wypiłabym mimo wszystko, nie dała mu o sobie decydować, to chore. Nie masz 6 lat, żeby on wiedział lepiej od Ciebie, co Ci wolno, a co nie.
Rabiosa napisał:Może następnym razem powiedzieć, że mój chłopak też nie pije, tak na złość?

Następnym razem to postaw sprawę jasno, robisz co chcesz, bo to Twoje życie, a jeden czy dwa kieliszki przecież nikomu krzywdy nie zrobią. Do poziomu faceta i odwetu w postaci 'okej, ja nie piję, ale w takim razie Ty też' się nie zniżaj, bo to jest najzwyczajniej w świecie śmieszne i żałosne.
Rabiosa napisał:Czy może tylko niepotrzebnie robię problem z niczego?

Problem ten jest dziwny, ale na pewno nie błahy, mnie na przykład przeraża, bo co, jeżeli jest to zapowiedź czegoś gorszego? Jeżeli z biegiem czasu będzie zabraniał Ci innych rzeczy?
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Nieprzeczytany postprzez mystery » 23 Sty 2012, 19:44

Nie ma sie co obrażać ani przygotowywać specjalnych "poważnych rozmów" .
Widzicie się jutro? To go jutro zapytaj- ej, o co Ci chodziło na ostatniej imprezie?
I niech się tłumaczy.
Może mu coś odwaliło, ale będzie się umiał przyznać i dogadacie inny scenariusz imprezowych praktyk. A może okaże się , ze mu odwaliło i będzie trzeba mu powiedzieć, że masz swój rozum i jednak powinien znać swoje miejsce- i nie jest to fucha tresera.
Tyle.
Nie ma co czekac do kolejnej imprezy i przed wyjściem siadać i obradować, ani tez czekać na następną okazję żeby mu trzasnąć wódą za kołnierz. Krótka piłka- o co Ci chodziło, łat de fak? Dziwie się, że tam na miejscu nie zadałaś tego pytania, ja bym chciała wiedzieć co się dzieje. Nie chodzi o pociąg do wódki ale o chęć UCZESTNICZENIA w swoim życiu, a nie, że Misio decyduje i przestawia Cie jak lalkę.
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Nieprzeczytany postprzez hanna_anna » 23 Sty 2012, 21:03

Nie możesz sobie pozwolić na takie traktowanie. Miałaś tak samo jak i Twój chłopak prawo się napić. Gdyby u mnie taka sytuacja zaistniała bym po prostu to obróciła w żart ,odwróciłabym kieliszek z powrotem i również bym wypiła za zdrowie solenizanta. Nie jest to może powód do kłótni czy poważnej rozmowy, jednak wspomnij mu o tym i powiedz ze nie życzysz sobie takiego zachowania.
Οἶδα οὐδὲν εἰδώς

Awatar użytkownika
hanna_anna

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez mwk1 » 06 Lut 2012, 00:32

Nie róbcie od razu z chłopaka despoty... Może chciał pokazać, że mu na niej zależy, że dba i troszczy się o nią, a wyszło jak wyszło - najpierw zrobił, a później pomyślał. Możliwe też, że po prostu chciał się popisać przed kolegami, jeśli tak, to należy mu się solidna zjebka. Nie rób mu awantury, tylko normalnie z nim pogadaj - dlaczego tak zrobił i powiedz, że Ci się to nie podobało. W końcu rozmowa to podstawa związku. A stawianie ultimatum, ja nie mogę pić, to Ty też, jest po prostu dziecinne.

Awatar użytkownika
mwk1

• Pochwały:7
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez luis » 06 Lut 2012, 00:40

Rabiosa napisał: Może następnym razem powiedzieć, że mój chłopak też nie pije, tak na złość?

Następnym razem jak on ci odwróci kieliszek to ty go postaw znów na nóżke i dodaj "tak kochanie masz racje ja nie mało nie pije " . Szok chłopaka gwarantowany tylko ostrzegam następnego dnia możesz mieć pogadanke.
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny, i napełniać łzami oczy kobiety.

Ludwik Van Beethoven

Awatar użytkownika
luis

• Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez Mrs Nobody » 06 Lut 2012, 16:57

robisz z igły widły. mówisz "tatusiowi", że jesteś już dużą dziewczynką i nadstawiasz kieliszek do wódki.
Sumienie miała czyste. Nieużywane.
Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę.

Awatar użytkownika
Mrs Nobody

• Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez mateusz9206 » 11 Lut 2012, 23:53

Jak dla mnie to zachował się bardzo nie fair. Gdyby moja luba tak zrobiła... to pewnie bym nie wypił, ale miałbym o to do niej uraz nieziemski.
yyyyyyyyyyyyyy :- )

Awatar użytkownika
mateusz9206

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości

Do góry