Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nie mogę przyjmować antykoncepcji hormonalnej. Naturalna?

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Nieprzeczytany postprzez Yvonne » 20 Sty 2012, 03:36

Otóż mam taki problem jak w temacie. Z powodów zdrowotnych (niewydolność żylna, pajączki, ryzyko zakrzepów) nie mogę brać hormonów ;(. Chciałam więc zapytać czy ktoś z Was ma podobny problem? Jak się więc zabezpieczacie? Jeśli mielibyście taki problem jaką metodę antykoncepcji byście wybrali?
Chciałabym się kochać z moim Ukochanym bez stresu, więc myślałam nad metodami naturalnymi + gumka + przerywany + w pogotowiu tabletka "po"... Ewentualnie zostają mi te całe śmieszne, niewygodne kapturki dla kobiet lub spirala, którą dla 'nieródek" się nie poleca ze względu na możliwe powikłania...
Ale kaszana ;( Doradźcie coś... :(

Awatar użytkownika
Yvonne

• Pochwały:2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez ema » 20 Sty 2012, 15:53

Yvonne napisał:metodami naturalnymi + gumka + przerywany + w pogotowiu tabletka "po"...

co za dużo to nie zdrowo - sama gumka w zupełności wystarczy, ewentualnie w płodne dodatkowo globułka czy jakiś kerem plemnikobójczy. Po co się bawić w przerywany? Raz, że facet nie zawsze zdąży, dwa, że preejakulat, trzy - chciałabyś na jego miejscu kochać się i jednocześnie wyczekiwać czy już czy jeszcze można? Przecież to kompletnie zabija jakąś magię, robi się z tego czysto techniczny zabieg, gdzie zamiast dawać sobie czułość i przyjemność, każde tylko myśli, żeby sie nie zapomnieć i 'wyciągnąć' kiedy trzeba. bleh.
Nigdy nie zrozumiem kobiet, które wymagają takiej 'zabawy w refleks' od swoich facetów, skoro jest to kompletnie nieprzydatne do niczego. Więcej, nigdy nie zrozumiem kogokolwiek, kto lubi taką formę, dla mnie to przesada.
A poza tym chcesz sie kochac bez stresu, jednocześnie przerywając przed wytryskiem i pilnując żeby zdążysć? You do it wrong.

Umiejętnie założona/użytkowana/przechowywana gumka daje na prawdę dużą pewność, jak połączysz ją z jakąś dodatkową chemiczną metodą masz prawie 100% pewności, że nie bedzie niemiłych niespodzianek. I nie ma co szaleć, dostawać jakiejś ciążofobii żeby dokładać do tego kolejne i kolejne metody antykoncepcji.

Kapturek nie jest niewygodny, nie może być, nie ma prawa być nawet wyczuwalny podczas użytkowania, to tak, jakbyś powiedziała, że tampony uwierają. Uwierają jesli są źle założone. Z tym, ż epowiem szczerze, nie mam kompletnych informacji o działaniu kapturka, czy tu w grę nie wchodzi też jakieś nasączenie hormonami? Musisz zapytać lekarza o szczegóły.

A tak w ogóle ile masz lat?
Bo chyb a strasznie boisz się ciązy, wiec moze lepiej szklanka wody zamiast?
Pamiętaj, że nawet sterylizacja nie daje 100% pewności, że nie bezie dzidzi.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 20 Sty 2012, 15:53

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Ludożerka » 20 Sty 2012, 16:27

ema napisał:
Yvonne napisał:metodami naturalnymi + gumka + przerywany + w pogotowiu tabletka "po"...

co za dużo to nie zdrowo - sama gumka w zupełności wystarczy, ewentualnie w płodne dodatkowo globułka czy jakiś kerem plemnikobójczy.

Też tak sądzę, choć słyszałam, że globulki są dość problematyczne w stosowaniu. Koleżanka raz kupiła- mówiła że się pieni, syczy, wypływa itp.
Pogadaj z facetem, jeśli jemu będzie pasować dodatkowo przerywany to chyba nie ma problemu. Nie zgodzę się tu z emą- przecież można dać sobie odpowiednio dużo czułości podczas stosunku (i przed) i jednocześnie pamiętać o "wyjęciu". Przecież w prezerwatywie nie trzeba tego pilnować aż tak dokładnie, bo szanse pęknięcia są znikome przy ostrożnym użytkowaniu, a jeśli ma to obojgu dać więcej pewności, to czemu nie? Raz się zdąży, innym razem nie ale to nie robi z seksu "technicznego zabiegu". Poza tym seks można urozmaicać i nie koniecznie stosunek oznacza obowiązkowy wytrysk w pochwie. ;)
Chyba, że będzie się panikować "wyjąłem, ale chyba preejakulat miałem w tobie, i co teraz?!" wtedy to faktycznie bez sensu...
Ludożerka chce cukierka!
^_^

Awatar użytkownika
Ludożerka
Przyjaciel

• Miejscowość:Bezludna Wyspa
  • Pochwały:12

Nieprzeczytany postprzez Yvonne » 20 Sty 2012, 17:37

Mam 19 lat i to fakt, brdzo boję się ciąży ponieważ teraz byłby to koniec świata x2.
Nam już raz pękła... :( Dlatego już nie mam takiej pewności co do niezawodności gumy. Ale chyba za długo leżała w ciepłym, była kijowej marki i ja byłam za sucha...

Awatar użytkownika
Yvonne

Nieprzeczytany postprzez vetus » 20 Sty 2012, 18:17

Yvonne napisał:Ale chyba za długo leżała w ciepłym, była kijowej marki i ja byłam za sucha...

Porządny Durex (Extra safe są nieco grubsze, nie ma szans by pękła) z porządnego sklepu, a nie paczka 10 gumek z Lidla za 3,99 i nie będzie problemu :)

Ewentualnie są jeszcze prezerwatywy dla kobiet :)

I żel jakiś intymny, od Unimila są fajne ^^
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Nieprzeczytany postprzez Ludożerka » 23 Lut 2012, 16:51

Odświeżam tak z czystej ciekawości:
Yvonne napisał:Z powodów zdrowotnych (niewydolność żylna, pajączki, ryzyko zakrzepów) nie mogę brać hormonów ;(.

Miałaś robione jakieś badania w tym kierunku, i została stwierdzona owa niewydolność czy coś innego? Czy zwyczajnie naczytałaś się w internecie o negatywnym wpływie tabletek i połączyłaś to ze swoją naczynkową cerą/kilkoma pajączkami na nogach/zimnymi stopami czy czymkolwiek innym co kojarzy Ci się z niewydolnością żylną? Bo wpadł mi w oczy ostatnio Twój post, gdzie pisałaś jakie tabletki bierzesz i że jesteś bardzo zadowolona i zastanawiam się skąd ta zmiana ;)
Ludożerka chce cukierka!
^_^

Awatar użytkownika
Ludożerka
Przyjaciel

• Miejscowość:Bezludna Wyspa
  • Pochwały:12

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Lut 2012, 16:51

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Yvonne » 24 Lut 2012, 02:07

Ludożerka, brałam, bo moja "genialna" ginekolog nie raczyła nawet zrobić mi badań przepisując tabletki... No i wyszło szydło z worka, kiedy to ja pomyślałam i poszłam się zbadać...

Awatar użytkownika
Yvonne

Nieprzeczytany postprzez ange_01 » 29 Lut 2012, 19:12

Co jak co , ale lekarz przed przepisaniem hormonów (droga podania nieistotna) powinien zlecić badania . Kto jak kto , ale lekarz powinien wiedzieć że hormony to nie cukierki i niektórym osobom mogą zaszkodzić. Pewnie jakby przyszło co do czego to by się wyparła... Jak brzmiała zasada Hipokratesa : primum non nocere – po pierwsze nie szkodzić

ange_01

Nieprzeczytany postprzez czupakabra » 01 Mar 2012, 16:37

ange_01 napisał:Jak brzmiała zasada Hipokratesa : primum non nocere – po pierwsze nie szkodzić

Tak się składa, że przysięgi Hipokratesa już długi czas się nie składa ;)
Do autorki tematu: Cóż, albo szklanka wody zamiast, albo te metody, które wymieniłaś + troszkę niepewności.. Bzdurą jest, że sterylizacja nie daje 100% pewności, prawidłowo wykonana owszem, daje.

czupakabra

Nieprzeczytany postprzez ema » 01 Mar 2012, 16:45

czupakabra napisał:Bzdurą jest, że sterylizacja nie daje 100% pewności, prawidłowo wykonana owszem, daje.

Bzdura jest to co napisałaś ;) Żadna metoda nie jest 100% pewna, nawet przecięcie nasieniowodów niesie ryzyko, że się zrosną.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Salami » 01 Mar 2012, 20:00

czupakabra napisał:Bzdurą jest, że sterylizacja nie daje 100% pewności, prawidłowo wykonana owszem, daje.

Nie masz nigdy pewności, czy została prawidłowo wykonana, to raz. A dwa- jako rzekła ema, nasieniowody po wazektomii, jak i jajowody po sterylizacji mogą ponownie się udrożnić nawet, gdy zabieg został prawidłowo wykonany- nie masz pewności.

E tam, nawet szklanka wody nie daje 100% pewności- kiedyś, dawno temu, podobno zdarzył się przypadek partenogenezy- ale to dawno i nieprawda :d
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Nieprzeczytany postprzez czupakabra » 02 Mar 2012, 19:25

Według mojej wiedzy rekanalizacja nasieniowodów jest spowodowana błędną procedurą zabiegu, a przypadki ciąży w sytuacji prawidłowego zabiegu są wyjątkowe i prawdopodobnie wynikają z zatajenia błędów proceduralnych lub też zbyt wczesnego współżycia po zabiegu. Źródło - PubMed

czupakabra

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry