Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nie jestem pewien uczuć do swojej dziewczyny

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez Paweł96 » 25 Sty 2012, 02:18

Witam, mam 15 lat. Od 3 miesięcy jestem z pewną dziewczyną. A więc po kolei. Od jakiegoś czasu miałem tak, że mi się podobała i jednocześnie wiedziałem, że ona ma coś do mnie. Zawsze wiele rozmawialiśmy i dobrze się dogadywaliśmy, aż pewnego razu na pewnej imprezie doszło do tego, że sie całowaliśmy. Po około 2 tygodniach zaczeliśmy ze sobą chodzić i wszystko było pięknie. Lecz po pewnym czasie, zacząłem często zamulać w jej obecnośći mimo, że tego nie chciałem. Tak samo denerwowało mnie wiele rzeczy. Byłem pewien, że ją kocham, a od pewnego czasu wmawiam sobie, że tak nie jest mimo, że coś do niej czuje i bardzo mi na niej zależy. Każdą moją myśl apropo niej analizuje i podważam, bo nie jestem pewny co jest wkońcu prawdą. Z czego to wynika? Czasem myśle, że potrzebujemy czasu albo coś w tym stylu, ale myśle, że nie byłbym w stanie i za wszelką cene chce z nią być, a ona ze mną.

Paweł96

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Kizoku » 25 Sty 2012, 02:24

Każdy związek przeżywa wzloty i upadki. Mogłeś się właśnie znaleźć w tej dolnej części sinusoidy. Kochać wcale nie znaczy nigdy nie wątpić i żyć z idealnym obrazem ukochanej osoby wypalonym w siatkówce. Może ten okres przejdzie z czasem, może nie przejdzie i jednak trzeba będzie dać sobie trochę czasu (jesteś mężczyzną, dasz radę, nie jęcz), a może nie przejdzie tak bardzo, że nawet nie trzeba będzie od siebie odpoczywać.
1947 napisał:Każdą moją myśl apropo niej analizuje i podważam, bo nie jestem pewny co jest wkońcu prawdą. Z czego to wynika?

Chodzi Ci o myśli dotyczące jej typu "ma dziwaczne poczucie humoru", "czasem za szybko się denerwuje", czy może piszesz o myślach dotyczących Twoich uczuć do niej? W pierwszym wypadku możliwe, że po prostu za mało ją znasz(dłużej niż trzy miesiące?), więc wątpliwość osądu jest jak najbardziej na miejscu. W drugim powrócę do początku swojego postu - gorszy okres w związku i tyle.
1947 napisał:Czasem myśle, że potrzebujemy czasu albo coś w tym stylu, ale myśle, że nie byłbym w stanie i za wszelką cene chce z nią być, a ona ze mną.

Jesteś pewien, że chcesz z nią być ze względu na to, jak sprawia, że się czujesz, a nie dla samego bycia?

Awatar użytkownika
Kizoku

• Pochwały:11

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 25 Sty 2012, 02:24

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Paweł96 » 25 Sty 2012, 02:53

Kizoku napisał:Chodzi Ci o myśli dotyczące jej typu "ma dziwaczne poczucie humoru", "czasem za szybko się denerwuje", czy może piszesz o myślach dotyczących Twoich uczuć do niej? W pierwszym wypadku możliwe, że po prostu za mało ją znasz(dłużej niż trzy miesiące?), więc wątpliwość osądu jest jak najbardziej na miejscu. W drugim powrócę do początku swojego postu - gorszy okres w związku i tyle.

Chodzi o myśli dotyczące moich uczuć do niej, wynika to z tego, że momentami zastanawiam się co ja do niej czuje. np. pomyśle, że dziś nie mam ochoty się spotykać a jednocześnie ubieram się, żeby do niej pojechać. Automatycznie zastanawiam się, czy takie myśli coś oznaczają. Jednak na samą myśl, że miałbym z nią nie być jest mi jakoś smutno, mimo, że czasem to robie.

Kizoku napisał:Jesteś pewien, że chcesz z nią być ze względu na to, jak sprawia, że się czujesz, a nie dla samego bycia?

Chce z nią być, bo jestem przekonany, że to najlepsza dziewczyna jaka istnieje. Nie chodzi o sam fakt bycia, bo równie dobrze mógłbym myśleć o związku z inną, ale tego nie chce, bo czuje, że chce tylko ją.

@edit, tak, znam ją dłużej niż 3 miesiące. od 2,5 roku chodzimy do jednej klasy, a od zawsze dogadywaliśmy się bardzo dobrze, już w wakacje coś iskrzyło, ale mimo to potem znów wróciliśmy do stanu w którym dużo gadamy i nic więcej.

Paweł96

Nieprzeczytany postprzez ema » 25 Sty 2012, 10:32

Pierwsze pół rok (oczywiście +/-) to okres zauroczenia, zachwytu i motyli w brzuchu. Jesli już po 3 miesiącach masz takie rozterki to znaczy, że dziewczyna po prostu Ci nie odpowiada.
Jesli w tej chwili zaczyna przeszkadzać Ci jej obecność, musisz się zmuszać do odwiedzin, to po co to robisz? Co będzie kiedy minie ten teoretyczny okres zauroczenia skoro już teraz coś nie gra?

Pierwsza dziewczyna nie musi być ostatnią. Jak coś nie odpowiada, to ją zostaw i znajdź inną. Nie ma po co się spinać i postanawiać wierność tej jednej całe życie.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez hanna_anna » 25 Sty 2012, 11:54

To faktycznie może być tylko i wyłącznie zauroczenie, które własnie mija. Z drugiej strony w żadnym związku nie jest idealnie, nie zawsze trzeba mieć ochotę na spotkanie. A może byście dali sobie trochę czasu? Skoro twierdzisz że Ci na niej zależy to nie musi od razy znaczyć że musicie się rozstawać, a w miejsce tego po prostu nie spotykajcie się przez pewien okres, a Ty przy okazji będziesz miał trochę wolnego czasu by jeszcze raz sobie wszystko przemyśleć, przeanalizować.
Οἶδα οὐδὲν εἰδώς

Awatar użytkownika
hanna_anna

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez matrix18 » 25 Sty 2012, 14:55

Jesteś za młody na takie rzeczy :crazy:

Awatar użytkownika
matrix18

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 25 Sty 2012, 14:55

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez qxReVeRxp » 25 Sty 2012, 16:43

Przeważnie nie doceniamy tego co mamy , może gdy dacie sobie trochę czasu zatęsknisz za nią...
Jeśli będzie ci brakować jej obecności , uśmiechu i tym podobnych rzeczy to znaczy że nie jest tak źle...
Różnie bywa , a nie ma potrzeby by od razu to przekreślać bo potem możesz tego żałować.
"Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym." - Jan Paweł II

Awatar użytkownika
qxReVeRxp

Nieprzeczytany postprzez cyniczna » 26 Sty 2012, 15:22

Często ludzie w tym wieku mylą pojęcia. Często się myli miłość z zauroczeniem. Często na chwilę jest dobrze, a potem wszystko się sypie. Wbrew pozorom bardzo krótko ze sobą jesteście, dlatego tym bardziej domniemiewam, że może to nie być to. A może się mylę?
Tak naprawdę Ty musisz podjąć decyzję. Może lepiej przystopować, dać sobie chwilę czasu na zaczerpnięcie oddechu?
Serca nie oszukasz.
Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową
tęskniłam lata... Każde twoje słowo
słodkie w mem sercu wywołuje dreszcze -
mów do mnie jeszcze...

Mów do mnie jeszcze.. ludzie nas nie słyszą
Słowa twe dziwnie poją i kołyszą,
Jak kwiatem, każdem słowem twem się pieszczę -
Mów do mnie jeszcze..

Awatar użytkownika
cyniczna
Przyjaciel

• Miejscowość:in your mind
  • Pochwały:11

Nieprzeczytany postprzez Mentiroso » 26 Sty 2012, 17:13

Zgadzam się z cyniczna. Może to było zauroczenie? Wiesz tematy do rozmów nie powinny się szybko kończyć skoro je mieliście. Daj sobie z tydzień spokoju, i zobaczysz czy przezyjesz.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Nieprzeczytany postprzez Adrian13 » 11 Lut 2012, 16:19

Moim zdaniem tylko zauroczenie. Teraz to mija, zostaje wam tylko przywiązanie.

Adrian13

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry