Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Damian_wilczur » 26 Sty 2012, 20:46

Jestem zszokowany, że tak wielu ludzi słucha tak wulgarnej muzyki jaką jest hip-hop i rap. W tekstach tych piosenek młodzież namawiana jest do przemocy wobec bliźniego. Młodzi ludzie zafascynowani tą agresywną muzyka wzorują się na swoich idolach i zaczynają pić alkohol, palić papierosy i marihuane. Jest to muzyka, której nie powinna słuchać osoba, która szanuje swoich bliźnich . Wiele morderstw wynika z wzorowania się na treści piosenek. Młodzi ludzie biją się na ulicach i meczach aby popisać się przed autorami piosenek. Nie widziałem równie szatańskiej rzeczy jak rap czy hip hop. Jest to muzyka mająca dzielić ludzi.

Pozdrawiam Damian Wilczur

Damian_wilczur

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 28 Sty 2012, 16:31

Zobaczyłam temat tego postu i tak myślę co autor miał na myśli. I jestem i w szoku i śmiać mi się chce :mrgreen: Większej durnoty nie słyszałam. Żyjesz jakimś stereotypem, gdzie każdy raper w swoich tekstach namawia do złego, jest o seksie, alkoholu czyli takim prostym życiu. Oj jakiż to wielki błąd. Nie wiem co Ty tam słuchałeś, ale gdybyś zaczął słuchać rapu i może bardziej wsłuchiwał się o czym dany track jest, to zobaczyłbyś, że przekazują o wiele więcej ambitnych treści niż niejedna popowa gwiazdeczka.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Sty 2012, 16:31

Awatar użytkownika
mgirl

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Sylvan » 29 Sty 2012, 01:57

Mentiroso napisał:
Zgłąb się głębiej a dojrzejesz ambitne teksty. A co takiego wnosi metal...

Tym to przegiąłeś :ble: wypowiadasz się w temacie którego nie znasz na temat muzyki której pewnie nawet nie słuchasz a nawet jak coś tam słyszałeś to pewnie co najwyżej liznąłeś kroplę z oceanu. Co wnosi metal? Powiem na przykładzie jednego z najbardziej klasycznych zespołów Heavy Metalowych jakim jest Iron Maiden Ich muzyka jest zarombista, świetne brzmienia, rewelacyjne riffy i rytmy, melodie które wpadają w ucho, kompozycje godne najlepszych kompozytorów jacy żyli (niewielu wie że metal powstał z rock'n'rolla i z muzyki klasycznej, głównie inspirowany twórczością Wagnera, i wiele utworów Ironów grana jest przez orkiestry), często potężny wokal, sam Bruce Dickinson mógłby swoim operowym głosem zrównać z ziemią wszystkich hiphopowych "wokalistów" którzy gadają zamiast śpiewać, bo nie mają siły głosu, tak dużej skali ani talentu. Teksty często dotyczą tematów wyższego rzędu jak np. sensu życia (For the Greater Good Of God) czy wolności (The Clansman), tematów takich jak wojny (2 Minutes To Midnight), historii (Run to the Hills, Trooper, Aces High), ludzkie słabości (Fear of The Dark), i można by długo wymieniać... Przy czym teksty nie pochwalają żadnych niemoralnych czynów.
Jestem wokalistą w zespole Heavy Metalowym, i w wokalu głównie inspiruję się Dickinsonem i takim właśnie operowym stylem śpiewu, i wiem że większość nawet nie ma zielonego pojęcia czym jest Metal, że Rocka od Metalu różni tylko to że w Metalu gra się jeden strój gitar niżej. Grane jest wysokie C, znane kiedyś jako nuta zła bo wywołuje silne podniecenie, dlatego muzyka Wagnera była kiedyś zakazywana. Wszystkie zespoły takie jak AC/DC, Twisted Sister czy Europe to tak naprawde nie jest Rock tylko Heavy Metal.

Zgadzam się że w Metalu są skrajne zespoły np. w stylach black czy death, gdzie muzyka nawet nie jest przeze mnie uznawana za muzyke a bezsensowną rzeźnie, a growl to kpina ze śpiewu, a teksty propagujące przemoc czy okultyzm są żałosne, durnowate i godne potępienia. Ale powiedzenie że Metal nic nie wniósł do muzyki to tak jakby powiedzieć że do muzyki nic nie wniósł Jazz, Blues, Rock czy Pop.

Mentiroso napisał:
Nawet nie wiesz jak mi kiedyś pomogła. Zresztą teraz też przeżywam taki stan umysłu, że po prostu takie piosenki bardzo pocieszają człowieka.

Mi Metal tak pomógł swego czasu że ciężko to nawet opisać, ta muzyka ma tyle energii i mocy że chwilami to właśnie Metal trzymał mnie w pione, poza tym wiele utworów ma tak radosny nastrój (Twisted Sister, AC/DC, KISS itp) że często utrzymywały mnie w dobrym humorze kiedy naprawde było ciężko...

IronischWesen napisała:
I tutaj nie wytrzymałam i wnet oplułam się herbatą. S z a t a ń s k i e j? A ja myślałam, że szatańską muzyką jest metal. Hm, może się mylę.

No widzisz i bardzo się myliłaś. Bazowanie na durnych stereotypach bez jakiejkolwiek znajomości tematu, jak pisałem wyżej, są elementy które się afiszują satanizmem ale powiedzenie ze metal to szatańska muzyka to tak jak powiedzenie że każdy polak jest złodziejem...
"Nieważne czy myślisz że możesz lub nie, w obu przypadkach masz rację"

Sylvan

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Damian_wilczur » 29 Sty 2012, 12:49

Witam wam serdecznie. Jestem prostym sługą bożym i nierozumiem skąd u was tyle agresji. Wyraziłem swoją opinię na temat tej muzyki. Młodzież zamiast słuchać takiej wulgarności słuchałaby lepiej Arki Noego albo czytała Biblię. Pozdrawiam Damian Wilczur

Damian_wilczur

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Sylvan » 29 Sty 2012, 13:03

A mogę jeździć na rowerze czy mam się tylko non-stop modlić?
"Nieważne czy myślisz że możesz lub nie, w obu przypadkach masz rację"

Sylvan

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez FairPlay » 29 Sty 2012, 13:10

Sylvan napisał:A mogę jeździć na rowerze czy mam się tylko non-stop modlić?

Przecież rower to dzieło szatana :roll:

Masz konto na chomiku, zgnijesz w piekle.
Kod: Zaznacz wszystko
http://chomikuj.pl/wilczur313/Wilczur+Software

Inne "dzieło":
Kod: Zaznacz wszystko
http://www.filmweb.pl/film/Avatar-2009-299113/discussion/Szokuj%C4%85cy%2C+brutalny+film.,1829471

:devil:

Może jakieś konkrety, samozwańczy "sługo boży"?
"Życie to najcięższy melanż, każdy kończy zgonem."

Awatar użytkownika
FairPlay

• Miejscowość:Oberschlesien
  • Pochwały:3

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 29 Sty 2012, 13:10

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez NieDramatyzuj » 29 Sty 2012, 13:13

Damian_wilczur napisał:Witam wam serdecznie. Jestem prostym sługą bożym i nierozumiem skąd u was tyle agresji. Wyraziłem swoją opinię na temat tej muzyki. Młodzież zamiast słuchać takiej wulgarności słuchałaby lepiej Arki Noego albo czytała Biblię. Pozdrawiam Damian Wilczur

Sorry,ale śmierdzi mi tu trollem.
- So here we are: two people... streetlamp... full moon...
- ...Guy pissing onto dump... Oh, did I brake the mood?

NieDramatyzuj

• Miejscowość:Oświęcim
  • Pochwały:5

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Damian_wilczur » 29 Sty 2012, 13:16

Bardzo mi przykro, że tak to pan odbiera. Widać nie umie się pan pogodzić z tym, że ktoś ma inne zdanie niż pan. Pozdrawiam Damian Wilczur

Damian_wilczur

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 29 Sty 2012, 13:28

A teraz proszę o wypowiadanie się każdego usera na temat, nie chcę nikomu wrzucać specjalnie osta.
Autora tematu upraszam o zachowanie spokoju, nie każdy na forum jest wyznania katolickiego, szanujmy siebie nawzajem.

Damian_wilczur napisał:Młodzi ludzie biją się na ulicach i meczach aby popisać się przed autorami piosenek.

O kurczę, a pokazowe pobicie żony czy psa przez katolika w niedzielę, to czyn chwalebny.

Damian_wilczur napisał:Młodzi ludzie zafascynowani tą agresywną muzyka wzorują się na swoich idolach i zaczynają pić alkohol, palić papierosy i marihuane.

Młodzi ludzie i bez tego zażywają używek,a czasem nawet wzorując się na duszpasterzach sięgają po szkodliwe substancje.

Twoja arogancja Damianie_wilczurze jest co najmniej śmieszna.
Powołujesz się na stereotypy, nie pozwolisz sobie nawet zacytować konkretnych nawiązań,
nie doszukujesz się źródła problemu, a jedynie wyrażasz to, o czym pojęcia nie masz.
Chcesz mówić o muzyce ulicy, to wyjdź najpierw na ulicę i zobacz na czym to zjawisko polega.
Zapewniam Cię, że zdecydowanie bardziej satanistyczna jest sama religia katolicka, skoro dopuszcza istnienie zła.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Nie dla Hip-Hopu i Rapu

Nieprzeczytany postprzez Ewka250394 » 29 Sty 2012, 16:30

Może i niektóre kawałki są wulgarne, ale to nie znaczy,że nawołują do przemocy. Co to za stereotypowe myślenie? Zacytuję Słonia:
Ty obwiniasz rap za całe zło, które wokół nas rządzi
Jeśli ktoś w życiu zbłądził, to nie z powodu wersów
Tylko przez własną głupotę, która podpowiada sercu
Chcą tłumaczyć morderców, samobójców i gwałty
Zwalić winę na muzykę za to, że świat jest brutalny.

I tyle w temacie ;)
Na chodniku stawiam kolejne kroki.
Syndrom ocalałej z katastrofy
Dam radę, chociaż to scenariusz jeden z gorszych.
Tak jak oczy przyzwyczajam się do ciemności.
Całe życie próbuję sama odnaleźć się w tym tłumie
Niby wiem prawie wszystko, ale mało rozumiem.

Ewka250394

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry