Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nauka

Wszystko co tyczy się nauki w szkole gimnazjalnej :]

Nauka

Postprzez dawid_lec » 22 Wrz 2010, 21:22

Cześć, jestem nowy. A więc, w 1 i 2 gimnazjum, wcale się nie uczyłem, zdawałem oczywiście z prawie samymi ocenami dopuszczającymi. Ale zasięgnąłem po rozum w głowie, odrobiłem większość zaległości już na koniec 2 gim., ponieważ musiałem poprawiać. Teraz zacząłem się uczyć. Widać już efekty- dwie 4 z matematyki, na przykład. Słuchajcie, mam zamiar iść do III Liceum Ogólnokształcącego Unii w Lublinie. Uwielbiam polski, WOS, oraz historię. Dlatego raczej bym szedł na humana. :D Proszę o jakieś porady, jak przygotowywać się do testów, itp. Z góry dzięki. To dla mnie ważne.

dawid_lec

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nauka

Postprzez Pyro » 23 Wrz 2010, 03:08

Metoda jest dość prosta. Codziennie (no poza weekendem), nawet jakby się waliło i paliło, te 2 godzinki nad książkami powinieneś spędzić. Przed klasówkami w zależności od potrzeb. Co do testów to postaram się załatwić jakieś wersje z poprzednich lat i je sobie powoli rozwiązywać, żeby wiedzieć mniej więcej co może się pojawić i jakich odpowiedzi oczekują.

Awatar użytkownika
Pyro

Nauka

Postprzez mgirl » 23 Wrz 2010, 03:08

Awatar użytkownika
mgirl

Nauka

Postprzez dawid_lec » 23 Wrz 2010, 07:42

Dziękuję, tak będę robił. To wystarczy aby dostać się do Unii???

dawid_lec

Re: Nauka

Postprzez JesteśmyFajniToFakt » 24 Wrz 2010, 17:14

Te sprawdziany nie wymagają szczegółowej wiedzy, po prostu systematycznie odrabiaj prace domowe, siedź dopóki to zrobisz. I tyle powinno wystarczyć. :P
Razeeeem od 29.05.2010 :P; ****

JesteśmyFajniToFakt

• Pochwały:3

Nauka

Postprzez dawid_lec » 25 Wrz 2010, 08:54

Dziękuję bardzo. Podciągnęliście mnie na moralu ;]

dawid_lec

Nauka

Postprzez Hard Candy » 30 Wrz 2010, 20:24

Ważne jest przygotowanie do testów we strony praktycznej - pamiętam jak zużyłam całą ryzę papieru na drukowanie i rozwiązywanie testów próbnych i dobrze na tym wyszłam. Ważne jest również, aby zaopatrzył się w jakieś pomoce naukowe, które mają wszystkie informacje z danego przedmiotu - polecam przedmiotowe Vademecum z OPERONa. Zawierają wszystkie informacje, które powinno się wynieść z gimnazjum.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Nauka

Postprzez mgirl » 30 Wrz 2010, 20:24

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nauka

Postprzez Mandy » 01 Paź 2010, 17:29

A macie jakieś kółka dodatkowe w szkole przygotowujące do testów? Jak tak to chodź na nie systematycznie dużo dają wierz mi. Poza tym jak sie nie uczyłeś wcześniej to poczytaj chociaż jakieś dobre streszczenia i opracowania lektur już przerobionych(zgaduje że ich nie czytałeś :wink: )
Dziewczyny dzisiaj z byle kim nie tańczą
Nie wiem czy o tym wiesz
Naturę mają coraz bardziej samczą
Więc ty się lepiej strzeż

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Nauka

Postprzez Ant3K » 09 Paź 2010, 21:33

widze temat już trochę wygasł, ale też chciałbym coś napisac;]
Co do nauki, to wiadomo:rób zad. dom, ucz sie na sprawdziany itp.
A jeśli chodzi o egzaminy, to rozwiązuj ich jak najwięcej. Ja miałem to szczęscie, ze uczyła mnie matmy bardzo dobra nauczycielka i w trzeciej klasie gim co tydzień dostawalismy testy z lat ubiegłych do rozwiązania w domu. Oczywiście mało komu się to podobało, ale później było widać efekty ;]
Catch me if you can!

zapraszam na mojego bloga poświęconego żużlowi
----->http://www.my-speedway.bloog.pl/ <------

Awatar użytkownika
Ant3K

• Miejscowość:Zielona Góra

Nauka

Postprzez bananowa » 09 Paź 2010, 22:16

Hmm, najlepsza metoda to uczyć się systematycznie;) Porozwiązuj sobie testy z innych lat, powinno Ci to co nieco pomóc.
if u close ur eyes, u see darkness. but if u keep them closed for long enough, and concentrate hard, u'll see light.

Awatar użytkownika
bananowa

• Miejscowość:Neverland
  • Pochwały:7

Nauka

Postprzez monia15b2 » 11 Paź 2010, 19:38

Zgadzam się. Najlepiej jest uczyć się systematycznie bo nie ma się zaległości jest się jak najbardziej na bieżąco. Alanie wszystkim chce się poświęcić te 2-3 godziny na naukę i później są tego skutki i na końcu : to nie moja wina, Ci nauczyciele itd itd . UCZ SIĘ SYSTEMATYCZNIE :P :lol:

monia15b2

• Miejscowość:Limanowa

Nauka

Postprzez Miranda » 12 Paź 2010, 14:33

Oprócz nauki systematycznej po kilku miesiącach raz na kilka chwil wracaj do starszych tematów, żeby utrwalić, przypomnieć. Nie na hura wszystko na miesiąc przed egzaminem, tylko zawsze. Co z tego, że coś trafi do pamięci krótkotrwałej, sztuką jest to pamiętać całe gimnazjum (no i liceum... Wbrew pozorom wiedza z gimnazjum cholernie ułatwia życie w liceum, gimnazjum to nie przerwa i urlop!).
Jestem normalny. Dopóki mnie religia nie dopadnie. (Kuba Wojewódzki)
Piorunochron na wieży kościoła dowodzi, że wszyscy miewamy wątpliwości.

Awatar użytkownika
Miranda

• Miejscowość:Imperium Czarna

Re: Nauka

Postprzez Deobe » 12 Paź 2010, 15:39

Szczerze to ucz się w miarę regularnie i poświęć ostatni tydzień przed testami na naukę i tyle wystarczy na dobre wyniki, chyba że chcesz mieć z każdego testu powyżej 45 pkt to rób tak jak wcześniej pisali.

Deobe

Nauka

Postprzez dawid_lec » 14 Paź 2010, 12:43

Słuchajcie, bardzo dziękuję. Pomogliście;]]. Do Mandy- książki czytałem- same piątki miałem ;]]. Tak samo dyktanda. Teraz nieźle przyciskam i widać powoli efekty. Te z 3 szmaty już złapałem, ale poprawię zaczynając od poniedziałku, także idę się uczyć. ;]]

dawid_lec

Nauka

Postprzez monia15b2 » 15 Paź 2010, 13:57

Dobrze, że wiesz, że musisz działać od razu.
Życzę powodzenia w dalszej nauce i obyś same piątki miał :D :razz:
Pozdrawiam

monia15b2

• Miejscowość:Limanowa

Nauka

Postprzez dawid_lec » 15 Paź 2010, 15:10

Dziękuję. Kurczę jak ja nie lubię chemii, matmy i fizyki. ;[[

dawid_lec

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry