Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210464 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Nauka gry w piłkę.

Dział dla każdego miłośnika piłki nożnej. Prowadzimy dyskusje na temat gwiazd, ciekawych meczów, czy innych ważnych wydarzeń ze świata piłki.

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez tibliskow » 05 Sie 2010, 20:47

Mam 16 lat. Nigdy nie przepadałem za wf, ba, miałem wręcz przed nim jakąs fobię, o czym pisałem sporo w innym temacie, ale nie chcę sie tutaj publicznie użalac. Byłem tez niedawno chory, w związku z czym w ogóle nie cwiczyłem 2 lata na wfie. Ide do liceum, a praktycznie nie umiem grac w piłkę nożną, grałem w nią może z 10 razy w życiu, poza tym zawsze na obronie i praktycznie nic nie robiłem, bo zawsze jakos nie lubiłem,bałem czy może krępowałem się (m.in przez to, że zawsze demotywowałky mnie komentarze kolegów i po prostu dbierały mi pewnosc siebie i smiałosc) tej gry. Nie rozważajmy dlaczego, po co i jak. Od czego zacząc, żeby za pare miesięcy jakkolwiek umiec grac, chociaż na tą "dwóję" (minimum umiejetnosci). Od czego zacząc, żeby zacząc grac>? Bo nie wiem jak, proszę o jakies rady. Wiem, że w tym wieku to trochę mało spotykana sprawa, żeby zaczynac się uczyc no ale niemniej jednak prosze o pomoc;/radę - Jak zacząc.

tibliskow

• Miejscowość:Grudziądz

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez CorN93 » 05 Sie 2010, 20:55

Nikt nie jest dobry we wszystkim, na siłę nie masz co się uczyć jak Cie to nie kręci. Jeśli chcesz się nauczyć chociaż trochę to kup sobie piłkę i kop nią o ścianę biegaj z nią żebyś ją poczuł przy nodze. Może masz znajomych co grają na podobnym poziomie do Ciebie. Na meczach lepiej byś się ogrywał. Piszesz że nic nie robiłeś bo się krępowałeś, a to najgorsze co możesz zrobić, tu trzeba być zdecydowanym i pewnym siebie. Chcesz podać, podajesz. Ja jak zaczynałem grać w piłkę i byłem słabszy technicznie, nadrabiałem braki walką i kondycją. Możesz iść w tą stronę, nie odpuszczać wycinać równo z trawą i być nie do przejścia. Z wiekiem mi się to zmieniło, teraz to już mniej biegam a lepiej gram 'piłką' :D Ale pamiętaj, że nie każdy musi grać w piłkę.
M-Forum nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi tego użytkownika.

When I get sad, I stop being sad and be AWESOME instead. True story.

Awatar użytkownika
CorN93

• Miejscowość:okolice Krakowa
  • Pochwały:6

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 05 Sie 2010, 20:55

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez tibliskow » 05 Sie 2010, 21:02

CorN93 napisał: Piszesz że nic nie robiłeś bo się krępowałeś, a to najgorsze co możesz zrobić, tu trzeba być zdecydowanym i pewnym siebie. Chcesz podać, podajesz. Ja jak zaczynałem grać w piłkę i byłem słabszy technicznie, nadrabiałem braki walką i kondycją..

Uważam, że ten brak pewnosci siebie i wręcz strach był najgorszym hamulcem i wyrządził najwięcej szkody, no ale teraz to juz za późno na roztrząsanie. Może masz rację z tym nadrabianiem...
Pomyslę, dzięki.

tibliskow

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez CorN93 » 05 Sie 2010, 21:10

Wiem to z własnego doświadczenia, kiedy mecz z początku mi się nie układa to i tracę pewność siebie i gram jeszcze gorzej. Nie raz po prostu nie wiem jaką decyzję podjąć. I na odwrót jak wyjdą akcje, gram bez błędu to cały czas gram lepiej. Udało mi się to w pewnym stopniu wyćwiczyć żeby mimo słabej gry nie tracić tej pewności. Co do nadrabiania to są nawet przykłady w światowym futbolu, taki np. Claude Makelele. Gość kopał piłkę na poziomie dobrego piłkarza polskiej ekstraklasy, ale wymiatał w odbiorze, walce, potrafił się świetnie ustawić, wytrzymałość, szybkość itp. Technika to nie wszystko.
M-Forum nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi tego użytkownika.

When I get sad, I stop being sad and be AWESOME instead. True story.

Awatar użytkownika
CorN93

• Miejscowość:okolice Krakowa
  • Pochwały:6

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez Chris » 06 Sie 2010, 00:31

Hm... trenuj przeróżne zagrania, podania, strzały, pooglądaj parę spotkań i graj, graj, graj :)
Pozdrawiam :)

"Pamiętaj, że twoja krew to płyn
któremu serce nadaje życia rytm
energia co pozwala latać bez Ikara piór
to raggamuffin, zapamiętaj ten wzór!"

Awatar użytkownika
Chris

• Miejscowość:Olsztyn
Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez repciuch » 06 Sie 2010, 01:12

stoj pod bramka przeciwnika i wylapuj szanse na strzelenie gola, nawet przypadkowe kopniecie pilki moze skonczyc sie bramka

ja tak robie bo mi sie biegac nie chce i jest git ; d

Awatar użytkownika
repciuch

• Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Sie 2010, 01:12

Awatar użytkownika
mgirl

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez kropek. » 06 Sie 2010, 07:33

repciuch napisał:stoj pod bramka przeciwnika i wylapuj szanse na strzelenie gola, nawet przypadkowe kopniecie pilki moze skonczyc sie bramka ja tak robie bo mi sie biegac nie chce i jest git ; d

Nie radze, jeśli nie umiesz grać to nie stój pod bramką przeciwnika bo wylecisz z tego boiska szybciej niz przyszedłeś.

Co do samego treningu to tak jak mówi CorN93, najlepiej kup sobie piłke i biegaj z nią. Szukaj obycia z piłką. To powinno pomóc bo innej możliwości raczej nie ma. Nie spodziewaj się cudów. zaczynając grać w piłke w wieku 16 lat nie dojdziesz do takiego poziomu jakbyś zaczął w wieku 6 lat. Ale nie poddawaj się! Pamiętaj, trening czyni mistrza. :P
Idź z Bogiem, życzę dużo odwagi,
Warto zacząć bić się, by diabła zabić
W imię tego, który tlen wpuścił ci w piersi
Kiedyś, gdy ledwo podnosiłeś swoje powieki.
Pamiętasz, idę prosto, ciągle wierny,
Razem z wami, by dojść do swojej Eternii.

Awatar użytkownika
kropek.

Nieprzeczytany postprzez fdswer » 13 Sie 2010, 22:41

poćwicz żonglowanie piłką przez pół godziny dziennie (tylko nie jedną nogą, ma być każde dotknięcie piłki na zmiane lewa prawa), piłka powinną się nisko odbijać (np. wysokość kolan), pierwszy dzień albo kilka może być trudnych, ale szybko będą efekty.
Do tego możesz pokopać piłką w jakąś ścianę lub bramkę (chodzi głównie o celność).
Skuteczne też są zwykłe biegi z jednoczesnym prowadzeniem piłki na różne sposoby (lewa, prawa, zewnetrzna,wewnetrzna, różne kombinacje).
Poza tym jak już będziesz grał to pamiętaj żeby nie próbować zabierać piłki na raz bo najważniejsze jest zablokowanie drogi do bramki i pressing inaczej będziesz mijany jak pachołek.
Jak się zastosujesz do porad to będzię ok, powodzienia ;)

Trudne Pytania: Dlaczego nie mam orgazmu Kiedy bede mial zarost Jak wypic duzo alkoholu Kiedy sa dni plodne Jak mozna zarazic sie HIV Dlaczego nie mam miesiaczki Kiedy moge zrobic test ciazowy Czy mozna zajsc w ciaze w czasie miesiaczki

fdswer

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez lucek55511 » 15 Sie 2010, 21:30

ja to uwazam tak jesli chcesz nauczyc sie grac w noge to wbij na moja strone na forum http://www.WszyscySportowcy.socjum.pl tam ci wszystko masz opisane i nawet za 3 tygodnie bedziesz sredni weic zapraszam wszyskich na strone i na forum :) moje gg 2544732 jak chcesz to na gg ci moge opisac

Dodano 15 Sie 2010, 22:30:54:
ja to uwazam tak jesli chcesz nauczyc sie grac w noge to wbij na moja strone na forum http://www.WszyscySportowcy.socjum.pl tam ci wszystko masz opisane i nawet za 3 tygodnie bedziesz sredni weic zapraszam wszyskich na strone i na forum :)

lucek55511

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez tibliskow » 28 Sie 2010, 23:41

Chyba sobie odpuszczę to wszystko. Za stary jestem, poza tym, zbyt wiele złych doswiadczeń/wspomnień, ale dziękuję za rady...

tibliskow

Nauka gry w piłkę.

Nieprzeczytany postprzez Nadzial » 23 Wrz 2010, 19:24

Witam. Ja gram w piłkę gram juz 8 lat, a nie przychodzi mi to z wiekszym trudem. Ale obecnie korzystam ze strony www.moja-trasa.pl, polecam ! ;)

Nadzial

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry