Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Najpiękniejsze miejsca na świecie!

Tu możecie pisać na luźne tematy zupełnie nie związane z forum.. Dyskutować, kłócić się i takie tam. Oczywiście bez przesady :)

Nieprzeczytany postprzez Incomprehensible » 14 Wrz 2011, 23:23

Pewnie byliście w życiu w wielu miejscach. Niektóre z pewnością wywarły na Was niesamowite wrażenie i moglibyście okreslić je najpiękniejszymi na świecie. Gdzie jest Wasz raj na ziemi? Co to za miejsce? Dlaczego uważacie, że jest najpiękniejsze? Może jakies zdjęcia albo ciekawe wspomnienia?

Enjoy. (:
le coeur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien.

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

• Miejscowość:zielona kraina.
  • Pochwały:22

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Najpiękniejsze miejsca na świecie!

Nieprzeczytany postprzez Cisowianek » 14 Wrz 2011, 23:40

Jeśli chodzi o najlepsze wspomnienia to Bułgaria, Słoneczny Brzeg oraz miasto Alicante w Hiszpanii :-) nie za bardzo tam zwiedzałem, tylko imprezowaliśmy z kumplami, ale są to takie moje małe "raje" ^ ^ chciałbym sie jeszcze wybrać do Brazylii, do Rio, nie tylko ze względu na karnawał, ale również na to, że fascynuje mnie ten kraj... no i zawody w brazylijskim ju jitsu :-)

Awatar użytkownika
Cisowianek

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 14 Wrz 2011, 23:40

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Pina » 30 Wrz 2011, 16:05

Park narodowy Plitwice został założony w roku 1949, od roku 1979 znajduje się na spisie światowego przyrodniczego dzidzictwa UNESCO. Tworzony jest systemem 16 jeziór, na ktore nawięzują liczne wodospady i kaskady. Cały park zajmuje 295 km2. System jezior otaczają zaleśnione masywy Male Kapele i Pljeszivce. Systém jeziór rozdzielona jest na górne piętro z 12 jeziorami i piętro dolne z 4 jeziorami. Park położony jest na podstawach wapiennychciągle zmieniając swój kształ, dzięki ciągle dorastającym tamom i erozjom trawertynowym, czy innym wpływom.

Niesamowicie zauroczyły mnie Plitvickie Jeziora w Chorwacji. Ten, kto tam był, wie o czym mówię. Jest tam wprost bajkowo, mnóstwo zieleni, spokój i cisza, mimo wielu turystów. Można przenieść się myślami w swój własny i tajemniczy świat :wink: Marzy mi się, żeby to właśnie tam odbyła się moja ślubna sesja :mrgreen:
A tutaj kilka fotografii z tego magicznego miejsca:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

`Sometimes I feel, that I am from another world... - she sad.

Awatar użytkownika
Pina

• Miejscowość:Wioska Muminków :D
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez NYC » 30 Wrz 2011, 17:08

Ja tylko Polskie. Zakopane tam jest cudownie, te widoki. Nocą gdy widać góry jest przecudownie. Gdynia piękne widoki, ładne miasto. Toruń: panorama miasta jak się jedzie mostem, jeszcze większe wrażenie to robi gdy jedzie się już gdy jest ciemno. Warszawa: Wieżowce, metro pokochałam. Pewnie niekórtych taki krajobraz odpycha, a ja takie coś kocham

NYC

• Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez Incomprehensible » 26 Paź 2011, 12:15

Pina, widziałam Jeziora Plitwickie, jednak była to już końcówka mojego pobytu w Chorwacji i Bośni, i widziałam przedtem tyle wspaniałych miejsc, że jakoś te jeziora, którymi wszyscy tak się zachwycali, w ogóle nie zrobiły na mnie wrażenia. (: Gdybym zaczęła od Plitwic, pewnie byłabym równie zachwycona.

Ja chcę Wam przedstawić jedno z piękniejszych miasteczek, jakie widziałam w swojej "karierze" wolnej podróżniczki. (: Nazywa się St. Ives i mieści się w Anglii, a dokładniej w Kornwalii. Kiedy tylko się tam znalazłam, poczułam, że jestem o wielki krok bliżej w poszukiwaniu swojego miejsca na świecie. Miasteczko jest malowniczo położone nad zatoką St. Ives Bay i jest raczej turystyczną miejscowością. Jest to port rybacki, więc nad zatoką nieustannie śmierdzi rybami, ale to tylko dodatkowy plus do tego niesamowitego klimatu, jaki tam panuje. Pożółkłe dachy budynków, przepiękne, małe domki z kolorowymi drzwiami i okiennicami, uliczki tak wąskie, że kiedy obok przejeżdża samochód, trzeba się starać zrównać ze ścianą, brak chodników, konieczność ciągłego stromego schodzenia w dół albo wchodzenia na górę, mnóstwo galerii sztuki i artystycznych sklepików i tłumy turystów, którzy jednak aż tak bardzo nie przeszkadzają, bo tworzą również klimat tego miasta. A do tego pranie rozwieszone na sznurkach w wąskich uliczkach (I love it!) i w tym całym zgiełku ludzie siedzący na progu swoich domów i czytający spokojnie książkę. A przy okazji całkiem niezłe Cornish pasty, tradycyjna potrawa z tamtych rejonów. (; Na pewno nie każdy czułby się tam dobrze, ale ja poczułam się jak w domu i spędziłam tam jeden z lepszych dni mojego życia. (:
Image
Image
Image

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

Nieprzeczytany postprzez Nancy » 28 Paź 2011, 20:05

łolszyna- las mojej babci, bażanty, sarny, stare drzewa mające po okoła 500lat, rzeka.. ;)
Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać.

Awatar użytkownika
Nancy
Kumpel

• Pochwały:33

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Paź 2011, 20:05

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez rozczochrany » 28 Paź 2011, 20:27

Incomprehensible, coś pięknego.

Mnie jak na razie najbardziej urzekła Chorwacja. Góry Biokovo, Makarska - półwysep św. Petar, plaża Nugal. Ogólnie całe wybrzeże Riviery Makarskiej między miastami, śliczne widoczki. Wyspa Brać - ale tylko same wybrzeże widziane od strony można, sama wyspa natomiast jakoś mnie nie porwała.
Poza tym w Chorwacji oprócz Jezior Plitwickich polecam także Jeziora Bacińskie, naprawdę piękne.
Patrz, piękną maskę każdy założył na swoją twarz.
Pewnie i Ty też ją masz.

Awatar użytkownika
rozczochrany
Kumpel

• Pochwały:59

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 28 Paź 2011, 20:38

Przed południem, w wilgotny dzień trasa na Chojnik, boczna, w stronę strumyka.
Coś niesamowitego, cisza, zero turystów, wkoło las i szum wody z oddali.
Żałuję,żadnego zdjęcia jeszcze nie mam, ale jak dotąd w życiu wiele miejsc na świecie zwiedziłam, ale to własnie sprawiło, że zakochałam się i w Jeleniej, i znalazłam swój mały magiczny kącik.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Nieprzeczytany postprzez hidalgo » 03 Lut 2012, 00:40

Przez wymianę międzyszkolną z żabolami byłem dwa lata temu w Le Mont Saint-Michel. Przepiękne widoki, przepiękne miejsce,po jednej stronie ocean po drugiej ląd.Te uliczki ,ta zabudowa,te ogrody na dachu, to sanktuarium no poprostu coś pięknego.
'Są chwile które w pamięci zostają i chociaż czas mija one nie mijają.'

'Życie jest piękne... podaj sznur.'

Awatar użytkownika
hidalgo

Nieprzeczytany postprzez Infini » 03 Lut 2012, 11:01

Hastings, w Anglii, nad morzem północnym.
Nie mogłabym tam zamieszkać, bo za mała miejscowość jak dla mnie, ale na wypoczynek - idealna.
Pięknie tam jest, cudnie wręcz.
W prawdzie spędziłam tam tylko jeden dzień, ale to wystarczyło żebym się zauroczyła w tym miejscu.
Image
Image
Image
Image
Przed seksem mężczyzna nie myśli jasno, a kobieta tak. Po seksie sytuacja się odwraca. Męzczyzna myśli jasno, a kobieta nie.

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez Incomprehensible » 03 Lut 2012, 11:03

Infini, moje klimaty. <33 W tamtych rejonach jeszcze nie byłam - to Sussex, prawda?
Nie miałam pojęcia, że to tylko 2,5 godz. od Londynu. Trzeba kiedyś pojechać.

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

Nieprzeczytany postprzez Rajtar » 03 Lut 2012, 12:18

Według mnie, nasze rodzime, słowiańskie ziemie mogą się cieszyć na równi urokiem z Irlandią, Szkocją, Anglią i Norwegią, jednak ponad wszystko, jeśli chodzi o piękno, wygrywa dla mnie Islandia, zarówno jeśli chodzi o kobiety, jak i krajobrazy :P

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Aha.

Awatar użytkownika
Rajtar

• Miejscowość:Gdańsk

Nieprzeczytany postprzez NieDramatyzuj » 06 Lut 2012, 23:53

Tatry Wysokie, od pierwszej wizyty ciągnie mnie tam,nie potrafię dokładnie wyjaśnić co mnie tak w nich zachwyca.
- So here we are: two people... streetlamp... full moon...
- ...Guy pissing onto dump... Oh, did I brake the mood?

NieDramatyzuj

• Miejscowość:Oświęcim
  • Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez MoniX » 06 Lut 2012, 23:56

Lignano Sabbiadoro we Włoszech <3
Może też być Valras Plage we Francji oraz Okinawa w Japonii

Awatar użytkownika
MoniX

• Miejscowość:Gdańsk

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry