Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Najgorsza książka

Dział przeznaczony dla wszystkich moli książkowych i nie tylko ;)

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez Tawerna » 26 Gru 2007, 13:59

Która z książek, jakie czytaliście, była wg was najgorsza i dlaczego?

Teraz mogę stwierdzić, że były to z pewnością "Pamiętniki księżniczki" i innego tego typu książki, które jeszcze kilka lat temu czytałam. Nie widzę tam teraz za grosz sensu.
Nie podobały mi się również "Syzyfowe prace", a dokładnie opisy, które, jak dla mnie, były zbyt długie i nużące.

---
Postanowiłam uaktualnić ten temat, gdyż nieco moje zdanie się zmieniło.
"Syzyfowe prace" uważam za ważną książkę, a umieściłam ją tu ze względu na jej trudność czytania. Niestety, nie była to trudność ze względu na jej głęboką treść, a nużące opisy.
Dołożę jeszcze, co może zdziwi niektórych, którzy pamiętają moje wypowiedzi z tematu o Coelho, "Piątą górę". O ile większość jego książek podobała mi się mniej lub bardziej, ale odnajdywałam z nich coś, tak ta, była dla mnie katorgą, ale z uporem dotrwałam do końca w nadziei, że jednak zmienię zdanie. Czytało mi się ją ciężko, była gorszą wersją "Alchemika", w której na każdej stronie pojawia się to samo. No może co dwie. Jedynie gdy spoglądam na nią, jako na historię przedstawioną tam, widzę większy sens.
Ostatnio edytowany przez Tawerna, 26 Wrz 2008, 12:49, edytowano w sumie 1 raz
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

A. Einstein

Awatar użytkownika
Tawerna

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez hanako60 » 02 Mar 2011, 17:26

Dla mnie prawie żadna książka nie jest zła. Jak to kiedyś W. Szymborska ładnie powiedziała : "Każda, nawet najnudniejsza książka coś wynosi ze swojego czytania. Aczkolwiek miałam najgorszą : były to Syzyfowe prace oraz Akademia Pana Kleksa :D
Głupich nie sieją, sami wschodzą.

Awatar użytkownika
hanako60

• Pochwały:3

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Mar 2011, 17:26

Awatar użytkownika
mgirl

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez Achaszka » 20 Lip 2011, 20:30

Mnie powaliła swoją naiwnością bezdenną seria "Świat Nocy". W zasadzie przebrnęłam tylko przez pierwszą część, nie podołałam reszcie. Straszne zaiste to było... Jak DOROSŁA osoba może napisać tyle stron czegoś tak marnego? Nie pojmuję tego.
"Jedyna osoba, z którą pragnąłem spędzić chociaż kilka upojnych chwil, kokietowała mnie lalkami Barbie w lodówce."

Dexterrr...

Awatar użytkownika
Achaszka

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez masochistka » 20 Lip 2011, 20:39

Jeśli chodzi o najgorszą książkę do "Chłopi''. Jak dla mnie to była najgorsza lektura i nie potrafiłam przez nią przebrnąć. Jeszcze żadna książka nie wywarła na mnie tak złego wrażania jak ta. A co do książek z poza kanonu, nie potrafię wskazać tej najgorszej, gdy jakaś już na wstępie nie podoba mi się - nie czytam jej i tyle.
ja składam się z części niespójnych, przeczących sobie nawzajem.

Awatar użytkownika
masochistka

Re: Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 13 Paź 2011, 17:12

Darcia K napisał:
Darcia K napisał:'W pustyni i w puszczy', 'Krzyżacy', 'Pinokio' i tym podobne lektury.
Spoza lektur seria 'Nieważcy'.

Do listy dołączam absolutne rozczarowanie literackie 2010 roku, a mianowicie Nostalgię anioła.

I kolejne, tym razem trochę lektur (kolejność nieprzypadkowa, od najgorszej do złej, ale takiej do wytrzymania):
- Cierpienia młodego Wertera,
- Dziady cz. III,
- Dziady cz. IV,
- Konrad Wallenrod.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez hanako60 » 13 Paź 2011, 17:39

Dżuma Camus
Antygona
Głupich nie sieją, sami wschodzą.

Awatar użytkownika
hanako60

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Paź 2011, 17:39

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Najgorsza książka

Nieprzeczytany postprzez Mandy » 13 Paź 2011, 21:03

Darcia K napisał:Do listy dołączam absolutne rozczarowanie literackie 2010 roku, a mianowicie Nostalgię anioła.

Bez przesady jeśli nie liczyć zakończenia książka była dobra a nawet bardzo dobra.
Najgorszą książką jaką czytałam jest "Wojna Polsko-Ruska po biało-czerwoną flagą" Masłowskiej. Jak dla mnie kompletne dno zwłaszcza jak w niezwykle idiotyczny sposób wkomponowała samą siebie w fabułę. Żenada
Dziewczyny dzisiaj z byle kim nie tańczą
Nie wiem czy o tym wiesz
Naturę mają coraz bardziej samczą
Więc ty się lepiej strzeż

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry