Spis treści:
1. Obsługa Forum i skryptu
2. Moderacja forum i tematów
3. Spam tolerowany i nietolerowany.
4. Rangi
CDN.
Pyt. 1a:Dlaczego grafika forum mi się rozjeżdża, litery nachodzą na siebie i wszystko jest wyśrodkowane?
Prawdopodobnie używasz przeglądarki Internet Explorer 6.0 (Standardowa Windowsowa). Forum nie wspiera tej przeglądarki i nie będzie, jeśli bardzo Ci zależy na używaniu tego programu możesz zmienić styl forum
Pyt. 1b. W takim razie jak zmienić styl forum?
ucp.php?i=165 przy opcji "Mój styl Forum" należy zaznaczyć opcje prosilver.
Pyt 1c. Czy mogę usunąć swoje konto?
NIE !. Konta i posty są częścią forum ! Przed rejestracja się sto razy zastanów.
Pyt 1d. Czy mogę zmienić nazwę swojego nicka?
[s]Nazwę nicka zmieniamy tylko w jednym przypadku. 1. Nick zawiera zbędne cyfry bądź inne znaki. Gdy nowy nick jest zajęty zmiana nie jest możliwa[/s]
Pyt. 2a. Czemu mój temat został zamknięty/usunięty/wrzucony do śmietnika bez podania przyczyny?
Prawdopodobnie temat był tak bardzo żenująco niezgodny z regulaminem, że moderatorowi/adminowi nie chciało się pisać przyczyny zamknięcia tematu.
Pyt. 2b. Dalej nie wiem czemu mój temat został zamknięty..
Napisz do moderatora/administratora prywatną wiadomość z prośbą o wytłumaczenie problemu, wiadomości bez odnośnika do tematu który został zamknięty lub bez tytułu tego tematu zostaną zignorowane a w wyjątkowych przypadkach user zostanie nagrodzony banem/ostrzeżeniem.
Pyt. 2c. Napisałem/am do administratora na gg nie dostałem/am odpowiedzi. Czemu?.
Administrator ma swoje życie nie siedzi ciągle przed komputerem lub poprostu user został zignorowany, od tego służą prywatne wiadomości.
Pyt 3a. Czemu usunięto mi link z podpisu?
Kasujemy linki które traktujemy jako spam (linki z tak zwanym poleconym, programy partnerskie, spamy stron www)
Pyt 3b. Co się stanie jak ponownie dodam link do podpisu?
Zostaniesz permanentnie zbanowany
Pyt 3c Czy mogę zostać odbanowany?
NIE !. Nie zostaniesz od razu zbanowany za małe przewinienia. Użytkownik otrzymuje 3 ostrzeżenia. 4 ostrzeżenie = PERMANENTNY BAN !
BAN - jest to zablokowanie możliwości korzystania forum przydzielany na adres e-mail/nick/adres IP/ranga IP
Pyt 3d. Czy mogę dodawać linki polecone, partnerskie, referencyjne do postu?
Nie! Posty z takimi linkami są natychmiast usuwane, a autor posta dostaje ostrzeżenie. Jednopostowcy są banowani.
Pyt 4a. Czy mogę dostać rangę moderatora/kumpla?
NIE, pytania takie zostaną nagrodzone automatycznym banem. Sami przyznajemy rangi i pytamy kogoś, czy chce być moderatorem.
Pyt 4b. Co muszę zrobić, żeby dostać range kumpla/moderatora?
Musisz się udzielać na forum i chacie, dać się poznać administracji i moderatorom, zero ostrzeżeń, wysoki poziom wypowiedzi, staż itp.
Pyt 4c. Co rozumiecie pod słowem staż?
Użytkownik który się stara o rangę nie może mieć nabitych postów w dziale plac zabaw, mieć konto założone tydzień czasu itp. Wystarczy spojrzeć na to, kiedy moderatorzy zakładali konto