Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235347 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nacjonalizm

Dział poświęcony ciekawym aspektom życia, jakimi z pewnością są sprawy kulturalne. =)

Nacjonalizm

Postprzez Tomasz0882 » 02 Gru 2010, 18:12

WItam. Co sądzicie o nacjonalizmie? Czy uważacie że jest on dobrą czy złą postawą?
Zauważcie że nacjonalista to niekoniecznie ktoś łysy, napakowany kto bije czarnych, żydów i w ogole inne narody i kultury, to osoba która przede wszystkim KOCHA swój naród ( specjalnie niepisze kraj bo to są 2 różne pojęcia które nie są jednakowe a jedynie dość podobne), ktoś taki mógłby przekładać swoje dobro nad dobro ojczyzny, walczyć o nią, i jeśli już doszłoby do takowych incydentów jak np. atak na czarnych itp. to doszłoby do tego w jakims okreslonym celu, zauważcie jaka jest aktualnie sytuacja w niemczech, jeszcze około 50 lat i w kraju tamtym władze przejmą Turcy których jest tam coraz więcej w stosunku do Niemców, gdyby 30-20 lat temu Niemcy zareagowały mogliby tego uniknąć, dziś jest już chyba za późno ... gdyby w dobrym momencie zareagowali nacjonaliści niemieccy może udałoby im się tego uniknąć? Lecz niestety tam ich prawie niema, i nikt nie bronił kraju przed tym napływem Turków którzy pogrywają sobie w Niemczech coraz śmielej. Jeśli macie już ugruntowane poglądy to wyraźcie swoje zdanie na ten temat ; )

Tomasz0882

Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nacjonalizm

Postprzez Grzywa » 02 Gru 2010, 18:23

Jestem nacjonalistą. Niezbyt utożsamiam się z Narodową Demokracją, ale jednak. Prawdą jest, że nie każdy nacjonalista to łysy psychopata hajlujący ile wlezie. Wśród nacjonalistów jest wiele wykształconych oraz inteligentnych ludzi, badających historię, politykę itp. Nacjonalizm nie musi się wiązać z dyskryminacją rasową. Grunt, żeby mimo wszystko była widoczna różnica: Polak - gospodarz, obcy - gość. Jak wiadomo, gościa w swoim domu należy szanować, ale jeśli zaczyna wprowadzać własne zasady, to już tak być nie powinno.
Pain is the weakness leaving the body.

You will never forget their faces. You will never forget their names. You will never forget the Drill Instructors.

Krwawa ;*

Awatar użytkownika
Grzywa

• Miejscowość:Rybnik
  • Pochwały:5

Nacjonalizm

Postprzez mgirl » 02 Gru 2010, 18:23

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nacjonalizm

Postprzez Tomasz0882 » 02 Gru 2010, 18:27

Dokładnie, wiem że może poglądów nie powinno się komentować ale to co powiedziałeś naprawde bardzo mi się podoba i też się utożsamiam z takim zdaniem,też jestem nacjonalistą, i jeśli np. 3 żydów zaatakowalo i pobiło mojego kolege to zrobił bym wszystko żeby się zemścić i także zrobić im krzywde, jeśli nic nie robią , nie plączą sie itd. to ok spoko, nic do nich niemam, ale jak np. slysze o zamachach na katolików w krajach arabskich, to mnie krew zalewa czasem i mam straszna ochote działać.

Tomasz0882

Użytkownik zbanowany

Nacjonalizm

Postprzez bloodflower_ » 02 Gru 2010, 18:36

Szanuję nacjonalistów bo mają okreslone zasady którym są wierni, przy czym nie są to zasady typu "brak zasad". Jeśli chodzi o kwestię szanowania swoich gości ale ograniczania ewentualnego panoszenia się jestem jak najbardziej za. To chyba istotne dbać o interesy swojego narodu... Piszę "chyba" bo wydaje mi się że dziś nieco się to zatraciło, ludzie tracą swój instynkt samozachowawczy, a później narzekają, jak im źle. A instynkt samozachowawczy to całkiem zdrowy odruch, właściwie konieczny aby żyć, dziś natomiast w imię tolerancji (która staje się jakimś kurde nowym dyktatorem) ludzie dają się rozszarpać jakimś obcym siłom.

Ups, chyba jestem ciut pompatyczna, ale wiadomo o co chodzi.

Awatar użytkownika
bloodflower_

• Miejscowość:wschodnie rubieże RP
  • Pochwały:2

Nacjonalizm

Postprzez Vuldart » 02 Gru 2010, 18:39

W nacjonaliźmie nie ma nic złego. Przeciwnie. Gorzej, jeśli ten nacjonalizm przeradza się w faszyzm...
Jestem nieuczciwy. I Ty możesz uczciwie liczyć, na moją nieuczciwość.

Awatar użytkownika
Vuldart

• Miejscowość:Trnw
  • Pochwały:3

Nacjonalizm

Postprzez Tomasz0882 » 02 Gru 2010, 19:15

Dokładnie, i denerwują mnie wypowiedzi typu: " Ten kraj jest do niczego, politycy ciągle się kłócą nie da się tu zarobić, jest tu niebezpiecznie " itd itp.

Powiem na to krótko, jeśli komuś się w Polsce nie podoba to ta osoba ma 2 wyjścia:

1. Ruszyć się i zrobić coś konkretnego aby było lepiej

Albo

2.Wyp***dalać !!

Bo jeśli ktoś chce siedzieć w kraju i marudzić to proszę bardzo, ale nie u nas ; )

Cd. Faszyzmu, nazizmu, szowinizmu-To nie jest nacjonalizm, to jest już pseudonacjonalizm , czyli coś naprawde bardzo złego i negatywnego co prowadzi do wojen, sporów i śmierci.

Tomasz0882

Użytkownik zbanowany

Nacjonalizm

Postprzez mgirl » 02 Gru 2010, 19:15

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nacjonalizm

Postprzez licej » 07 Lut 2011, 11:22

Zła jest ksenofobia, rasizm itp. A to, że ktoś uznaje idee narodowe to co w tym złego ma być? Niestety lewicowe media wmawiają nam, że patriotyzm i szacunek dla naszych przodków to ciemnota.

Awatar użytkownika
licej

Nacjonalizm

Postprzez Wishbone » 07 Lut 2011, 17:45

Nie jestem nacjonalistą, patriotą, nie czuję nawet przywiązania do ojczyzny.
Urodziłem się w Polsce, żyję tu, ale nie uważam tego ani za szczęście, ani za pecha. Mógłbym zamieszkać w innym kraju i nie tęsknic za Polską, a jedyne czego by mi brakowało to ludzie, z którymi miałbym się rozstać. Doświadczyłem tego i nie sądzę, by za drugim razem miałoby być inaczej Gdyby nie struktury polityczno-gospodarcze, oraz dane osobowe, jedyne co łączyłoby mnie z tym krajem, to język.

Awatar użytkownika
Wishbone

Nacjonalizm

Postprzez Pirat » 07 Lut 2011, 18:49

Grzywa napisał:Polak - gospodarz, obcy - gość. Jak wiadomo, gościa w swoim domu należy szanować, ale jeśli zaczyna wprowadzać własne zasady, to już tak być nie powinno.
to zdanie w zasadzie oddaje to co chciałem napisać. Jeśli gość dba o mój dom, nie brudzi, nie stłucze lampy, i nie puszcza głośno muzyki drąc się przy tym, to nie mam nic przeciwko, a nawet powiem więcej - zapraszam. Bo korzyści z tego mają zarówno oni, jak i my. Ale ta zasada działa również gdy my jedziemy gdzieś w gości, i o tym zdarza się zapomnieć.
Tomasz0882 napisał:jeśli np. 3 żydów zaatakowalo i pobiło mojego kolege to zrobił bym wszystko żeby się zemścić i także zrobić im krzywde,
a jak 3 Polaków zaatakuje go to ok?

licej napisał:Niestety lewicowe media wmawiają nam,
mmm, już zacieram ręce co będzie dalej : >
licej napisał: że patriotyzm i szacunek dla naszych przodków to ciemnota.
Michnik ciemnuje szacunek do przodków!
W ogóle ja uwielbiam te spiski żydowskie, czasem dla odmiany lewicowe, a ostatnio nowością jest spiski Platformowe. I właśnie za to lubię ten kraj, bo kiedy myślisz, że już coś wiesz, to przyjdą ci takie małe małpki, będą skakały po głowie i zaczniesz wierzyć, że 2+2 to wcale nie 4, bo to żydowscy matematycy wymyślili tak i cały świat w to wierzy.
I ja wiem, że wg ciebie to ja pewnie jestem ogłupiony przez Wyborczą i tvn24. Błąd. Dzienników nie kupuję, a z telewizji oglądam tylko ze 4kanały i nie ma w nich kanałów informacyjnych. Chyba, że wg ciebie comedy central to lewacka propaganda to ok.
Od tematu trochę mi się odbiegło..
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Nacjonalizm

Postprzez Agresij » 15 Lut 2011, 21:59

Jestem nacjonalistą i nie biję żydów ani czarnych na ulicach : ) Jak już wcześniej ktoś wspomniał, gość ma być gościem a gospodarz gospodarzem. No i gości nie może być za wiele. Łysy jestem, ale nie ma to nic wspólnego z nacjonalizmem. Po prostu tak mi pasuje. Czasami przykro słuchać jak ludzie porównują idiotów spod znaku 88 z polskimi narodowcami.
A my będziemy bronić wartości
Które dla wielu znaczą już nic
Idąc przed siebie, nie znając litości
Z podniesiona głowa będziemy żyć!
Skinheads!

Awatar użytkownika
Agresij

• Miejscowość:Żory

Nacjonalizm

Postprzez La Papesse » 15 Lut 2011, 22:34

Nacjonalizm to bardzo zła postawa. Tyle sądzę o tej postawie a opieram to na moich przemyśleniach i doświadczeniach - nie mam także zamiaru rozwijać dalej tej myśli.

/argumenty, argumenty

La Papesse

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:1
Użytkownik zbanowany

Re: Nacjonalizm

Postprzez Grzywa » 15 Lut 2011, 22:42

La Papesse napisał:Nacjonalizm to bardzo zła postawa. Tyle sądzę o tej postawie a opieram to na moich przemyśleniach i doświadczeniach - nie mam także zamiaru rozwijać dalej tej myśli.

Najprościej tak napisać, co?

You will never forget their faces. You will never forget their names. You will never forget the Drill Instructors.

Krwawa ;*

Awatar użytkownika
Grzywa

Nacjonalizm

Postprzez Kicek0 » 15 Lut 2011, 22:46

Według mnie nacjonalizm w skrajnej formie jest bezpośrednim promotorem konfliktów zbrojnych, jednak świadomość narodowa i dostrzeganie granicy między wyżej wymienionymi prze kolegów: gość - gospodarz, jest, nieco przewrotnie, kluczowa by do wojen nie doprowadzać.
Skrajność - nie. Świadomość i stanowczość - tak.

Dodano 15 Lut 2011, 21:48:39:
Grzywa napisał:
La Papesse napisał:Nacjonalizm to bardzo zła postawa. Tyle sądzę o tej postawie a opieram to na moich przemyśleniach i doświadczeniach - nie mam także zamiaru rozwijać dalej tej myśli.

Najprościej tak napisać, co?

Przywyknij. To już któryś temat, w którym zdanie tego usera kończy się na "bo tak". I nie chodzi mi teraz o walenie prywatą, ale chcę jakoś obronić dyskusję przed kolejnym spamem tego typu.
Temat jest dość poważny, bo rozchodzi się o światopogląd - zostawianie zdania bez argumentów to jak napisanie pustego posta. La Papesse - jeśli chcesz krytykować jakiś pogląd to śmiało, ale użyj chociaż zdania złożonego + jednego uzasadnienia.
Zima.
A latem zapominam.

Awatar użytkownika
Kicek0

• Pochwały:10

Nacjonalizm

Postprzez Grzywa » 15 Lut 2011, 22:51

Poza tym, pragnę zauważyć, że nie wszyscy nacjonaliści, to niewiadomoco. Podczas wojny, polscy endecy ratowali Żydów narażając własne życie i nie raz płacąc tę najwyższą cenę. Prawdziwy nacjonalista broni swojego narodu, a nie atakuje innych. Np. UPA to teoretycznie byli nacjonaliści, ale moim zdaniem, to zwykli mordercy, tacy jak SS. Zamiast pomóc swojemu narodowi, zrobili coś zupełnie odwrotnego.

Krwawa ;*

Awatar użytkownika
Grzywa

Nacjonalizm

Postprzez La Papesse » 15 Lut 2011, 22:56

Czy nie żałujesz teraz, że nie jesteś moderatorem,kotku? Z jaką chęcią byś mnie załatwił... Możliwe, że masz wystarczająco dużo czasu, aby tracić go na bezowocne debaty na tematy typu "co o tym sądzisz?" - czyli modelowego rozwalacza forum, bo każdy sądzi co innego. Ja tego czasu nie mam, więc nie zamierzam robić na forum syfu jak Rydzyk tylko dlatego, że nie podoba Ci się moja opinia. Moje zdanie jest takie, jak je wyraziłem i raczej nie ulegnie zmianie - nie zgadzasz się z tym? Proszę bardzo, ale naprawdę mało mnie to obchodzi.

La Papesse

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:1
Użytkownik zbanowany

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry