Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235347 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nacjonalizm

Dział poświęcony ciekawym aspektom życia, jakimi z pewnością są sprawy kulturalne. =)

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez Tomasz0882 » 02 Gru 2010, 18:12

WItam. Co sądzicie o nacjonalizmie? Czy uważacie że jest on dobrą czy złą postawą?
Zauważcie że nacjonalista to niekoniecznie ktoś łysy, napakowany kto bije czarnych, żydów i w ogole inne narody i kultury, to osoba która przede wszystkim KOCHA swój naród ( specjalnie niepisze kraj bo to są 2 różne pojęcia które nie są jednakowe a jedynie dość podobne), ktoś taki mógłby przekładać swoje dobro nad dobro ojczyzny, walczyć o nią, i jeśli już doszłoby do takowych incydentów jak np. atak na czarnych itp. to doszłoby do tego w jakims okreslonym celu, zauważcie jaka jest aktualnie sytuacja w niemczech, jeszcze około 50 lat i w kraju tamtym władze przejmą Turcy których jest tam coraz więcej w stosunku do Niemców, gdyby 30-20 lat temu Niemcy zareagowały mogliby tego uniknąć, dziś jest już chyba za późno ... gdyby w dobrym momencie zareagowali nacjonaliści niemieccy może udałoby im się tego uniknąć? Lecz niestety tam ich prawie niema, i nikt nie bronił kraju przed tym napływem Turków którzy pogrywają sobie w Niemczech coraz śmielej. Jeśli macie już ugruntowane poglądy to wyraźcie swoje zdanie na ten temat ; )

Tomasz0882

Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez Salami » 15 Lut 2011, 23:08

Ja uważam, że nacjonalizm był niezbędny w czasach kryzysu naszej państwowości, teraz wystarczy świadomy patriotyzm ;)
Niektóre poglądy nacjonalistów są wg mnie w porządku, jednak w wielu sprawach są zbyt radykalni.
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 15 Lut 2011, 23:08

Awatar użytkownika
mgirl

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez Krit » 15 Lut 2011, 23:30

Czuję się patriotą, ale już nie nacjonalistą. Przywiązanym bardzo do ojczyzny, tradycji, historii i jej wielkich kart. A i z rozwagą myślę, że o haniebnych trzeba pamiętać i wypić ten szlachetny patriotyczny trunek z łychą dziegciu.

Dlaczego nie nacjonalizm? Prymat narodu mi nie pasi. Tyle. Ze mną to jak ze Słowackim, Piłsudskim i Gombrowiczem.

Pirat

Kocham Twój avatar :d

Awatar użytkownika
Krit

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:1

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez Blud » 10 Maj 2011, 13:20

Bardzo szanuję świadomych patriotów ale nacjonalizm źle mi się kojarzy. Najgorsi są jednak samozwańczy nacjonaliści, którzy nie znają nawet historii swojego kraju. To jest żałosne.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

• Pochwały:1

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez Kontrabassi » 16 Maj 2011, 15:39

Wszystko jest dla ludzi.. ale trzeba korzystać z umiarem...

Awatar użytkownika
Kontrabassi

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez givemereason » 18 Maj 2011, 09:10

Czy mając w większości lewicowe poglądy, można być nacjonalistą? Nie wiem, ale jestem. W niewielu sprawach zgadzam się ze skinheadami, ale z Polską dla Polaków owszem. To nie do pomyślenia, że młodzi wykształceni ludzie tak często decydują się na emigrację zarobkową, bo państwo nie potrafi im zapewnić godziwych warunków pracy w zawodzie i takichże dochodów. Przyjedzie zaś taki Niemiec, Amerykanin, czy inny, i obsypują go czym się da, podsuwają poduszkę pod tyłek i traktują jak pekińczyka. Nie podoba mi się to, nie chcę, żeby tak było. Kocham swoje państwo, ale, jak to nasz Ojciec Niepodległości kiedyś powiedział, naród dobry, tylko ludzie kurwy. Któż inny, jeśli nie ludzie, są winni temu, co się dzieje w kraju?
Myślę, że należy grubym murem odgraniczać pojęcia nacjonalista i nazista. Utożsamiam się raczej z antifą niż narodowcami, ale swoje państwo kocham i daleko mi do uważania za ojczyznę całego świata.

Autor postu otrzymał pochwałę
[...] Ojcze Nasz, którego nie ma,
Którego imienia nawet nikt nie wzywa [...]

S. Barańczak

Awatar użytkownika
givemereason

• Pochwały:4

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 18 Maj 2011, 09:10

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez pawel21 » 12 Wrz 2011, 12:10

Każde radykalne i ekstremistyczne ruchy i ideologie są złe.
http://lostraveolos.com

pawel21

Nacjonalizm

Nieprzeczytany postprzez cezar23 » 23 Wrz 2011, 16:06

Każda forma ograniczania światopoglądu jest niekorzystna.

cezar23

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry