Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235347 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Nachalna ex

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez luis » 26 Sty 2012, 22:17

Witam wszystkich!

Mam problem z moją byłą a mianowicie chodzi o to że przyczepiła się mnie jak rzep psiego ogona. Próbowałem już dosłownie wszystkich sposobów, które udało mi się wykombinować ale jak na razie nic nie pomaga.
Chodzi o to, że ciągle do mnie wypisuje, wydzwania, na portalach typu Facebook jakieś dziwne wiadomości. Zablokowałem ją na gg, facebook'u, nk nawet numer zmieniłem, który ona i tak zdobyła i katorga od nowa się zaczęła. Miałbym to gdzieś gdyby nie moja obecna dziewczyna, która przez przypadek natknęła się na wiadomość, w której moja ex proponuje mi sex i chce być szczęśliwy i nie chce się z moją obecną kłócić. Ignorowanie też nie wchodzi w gre bo razem pracujemy a ona traktuje każde moje zdanie (nawet na tematy służbowe) jako zachętę i rozpala w niej to promyk nadziei, że jeszcze może nam się uda.
Macie może jakieś pomysły co zrobić z tą psychiczną dziewczyną?

Pozdrawiam
Luis
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny, i napełniać łzami oczy kobiety.

Ludwik Van Beethoven

Awatar użytkownika
luis

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:3

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez sindi24 » 26 Sty 2012, 22:23

Pokieruj ją na jakiegoś specjaliste np psychologa który pozwoli się jej uporać z waszym rozstaniem. sama miałam i mam problemy z ex

sindi24

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Sty 2012, 22:23

Awatar użytkownika
mgirl

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez martuśka. » 26 Sty 2012, 22:26

Powiedz jej, że to nękanie i zgłaszasz to na policję i zrób to naprawdę. Masz jakieś wiadomości i to jak często pisze, wydzwania? Jeśli akurat kasowałeś to poczekaj tydzień, czy dwa i nie usuwaj nic, możesz gdzieś to zapisywać i normalnie zgłosić. Myślę, że nieproszeni goście ostudzą jej zapał.
A jeśli nie to powiem szczerze, że innego rozwiązania jakoś nie widzę.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez Kizoku » 26 Sty 2012, 22:27

Blokuj i ignoruj dalej, powinna się w końcu znudzić. Jeśli rzeczywiście nie jest psychiczna. Wiadomości typu "Nie jestem zainteresowany dalszym prowadzeniem tej znajomości. Życzę sobie, byś przestała się ze mną kontaktować w sprawach innych niż dotyczących pracy." nie skutkują? Możesz także spróbować nakazać pozostawienie Cię w spokoju agresywniej, poprosić pracodawcę o przeniesienie Cię do innego działu albo w ogóle zmienić pracę, znaleźć jej jakiegoś amanta, dać się przyłapać na robieniu kupy itp. itd. Zastanów się chwilę sam. Pewnie wpadnie Ci do głowy jeszcze z tysiąc pomysłów. A dziewczynie oczywiście wyjaśnij sytuację i ładnie poproś o cierpliwość i wyrozumiałość.

Awatar użytkownika
Kizoku

• Pochwały:11

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez Mentiroso » 26 Sty 2012, 22:32

Powiedz jej prosto w twarz, co o niej myślisz. Może a nawet powinna poczuć się urażona, ale może w taki sposób się jej pozbędziesz. Uświadom jej, że nie jest Ci do niczego potrzebna.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 26 Sty 2012, 22:35

Tak jak mówi Mentiroso, dać porządnego kopa w dupe, inaczej się nie odczepi.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Sty 2012, 22:35

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez luis » 26 Sty 2012, 22:36

Mentiroso napisał:Powiedz jej prosto w twarz, co o niej myślisz. Może a nawet powinna poczuć się urażona, ale może w taki sposób się jej pozbędziesz. Uświadom jej, że nie jest Ci do niczego potrzebna.

Problem w tym, że ja ją już traktuje na prawdę jak szmate ale ona ma w dupie jak ja się do niej odnosze. Jak ona twierdzi cytuje "ja jestem szczęśliwa, że w ogóle ze mną rozmawiasz, nie ważne w jaki sposób ale rozmawiasz"
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny, i napełniać łzami oczy kobiety.

Ludwik Van Beethoven

Awatar użytkownika
luis

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 26 Sty 2012, 22:40

luis, nie traktuj jej jak szmatę, bądź miły, ale stanowczy.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez qxReVeRxp » 26 Sty 2012, 22:40

luis napisał:Problem w tym, że ja ją już traktuje na prawdę jak szmate ale ona ma w dupie jak ja się do niej odnosze. Jak ona twierdzi cytuje "ja jestem szczęśliwa, że w ogóle ze mną rozmawiasz, nie ważne w jaki sposób ale rozmawiasz"

No to pozostaje ci łopata i worek. ; P

Tak na poważnie na pewno się w końcu znudzi , a jak nie to się wynieś z miasta. xD
"Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym." - Jan Paweł II

Awatar użytkownika
qxReVeRxp

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez Mentiroso » 26 Sty 2012, 23:00

Nazwałeś ją np.tak jak się nazywa samice u psów? Naprawdę musisz być stanowczy. Bo jak tak to już masz przerąbane. Szczerzenie rozumiem jak ona może z Tobą rozmawiać skoro ją wyzywasz. Peszek.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez roock#96> » 27 Sty 2012, 14:22

Nie ma sensu, żebyś cokolwiek zmieniał w swoim życiu i w dodatku może to się okazac z niekorzyścią dla Ciebie. Ignoruj ją i unikaj wszelkiego kontaktu, a jak się nie odczepi to faktycznie zgłoś na policję

Awatar użytkownika
roock#96>

• Ostrzeżenia:1

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez ema » 27 Sty 2012, 16:38

Przeczekaj. Nie ma innej opcji, bo kobieta jest chyba lekko chora psychicznie. Póki nie próbuje Ci zrujnować związku i życia - olej, tylko wyjaśnij swojej partnerce jak wygląda sprawa i zapewnij, że ze swojej strony jesteś w porządku, a za nią nie odpowiadasz. Jak zacznie posuwać się za daleko to zgłoś nękanie na policję.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez hanna_anna » 27 Sty 2012, 19:35

Chora sytuacja i chora ex. Jeżeli nie przestanie, to zgłoś sprawę na policję.
Chyba nie chcesz się dłuższy czas z tym męczyć?
luis napisał:Problem w tym, że ja ją już traktuje na prawdę jak szmate ale ona ma w dupie jak ja się do niej odnosze.

A więc traktuj ja inaczej, może akurat to ja kręci? ; P

A tak na poważnie to olej, co w tym przypadku może być niezwykle trudne skoro do niej nie da się w żaden sposób dotrzeć. :?
Οἶδα οὐδὲν εἰδώς

Awatar użytkownika
hanna_anna

• Pochwały:9

Nachalna ex

Nieprzeczytany postprzez luis » 28 Sty 2012, 22:44

Wiecie chyba wszyscy macie racje. Postrasze ją troche sądem i policją może zadziała a jak nie to sie wybiore na komende i mam nadzieje że oni się nią zajmą.

Dzięki wszystkim za pomoc

Ludwik Van Beethoven

Awatar użytkownika
luis

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry