Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235347 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Na ile mu pozwolić ?

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez DoMiNiSsiAxXX » 27 Gru 2011, 18:02

Mój chłopak gdy chce wypić to pyta mnie czy może sobie wypić. Na ile razy w tygodniu mogę mu pozwolić aby sobie wypił ?

DoMiNiSsiAxXX

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Darcia K » 27 Gru 2011, 18:06

DoMiNiSsiAxXX napisał:Mój chłopak gdy chce wypić to pyta mnie czy może sobie wypić.

:shock:
DoMiNiSsiAxXX napisał:Na ile razy w tygodniu mogę mu pozwolić aby sobie wypił ?

A skąd my to mamy wiedzieć? Pozwól mu (Boże, dziwnie się czuję pisząc to) pić tyle, ile uważasz, że jest w granicach normy.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez mgirl » 27 Gru 2011, 18:06

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Gareth » 27 Gru 2011, 18:10

A może pozwól mu po prostu pić kiedy chce i ile chce? Chyba, że chcesz mieć faceta pantoflarza, który pyta cię czy może ubrać świeże skarpetki.

Awatar użytkownika
Gareth
Moderator

• Miejscowość:Olesno
  • Pochwały:2

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez DoMiNiSsiAxXX » 27 Gru 2011, 18:13

no to jak mu pozwole pić kiedy chce i ile chce to bedzie pic codziennie, a nie chcę faceta alkoholika

DoMiNiSsiAxXX

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Skrzaciik » 27 Gru 2011, 18:14

Gareth napisał:A może pozwól mu po prostu pić kiedy chce i ile chce? Chyba, że chcesz mieć faceta pantoflarza, który pyta cię czy może ubrać świeże skarpetki.

Dokładnie. Powiedz mu tylko, że w granicach rozsądku i tyle.. To raczej jego sprawa kiedy i ile pije. Fakt, miło, że pyta Cię o zdanie, nie chce Ci podpaść, ale daj mu trochę wolności.

edit: Kto powiedział, że będzie pił codziennie ?
Holly: Wie pan, co to jest wściekła chandra?
Paul: Rodzaj depresji?
Holly: Depresję masz wtedy kiedy przytyjesz lub za długo pada. To zwykły smutek. Wściekła chandra to potworna rzecz. Nagle odczuwasz nieuzasadniony lęk.

Awatar użytkownika
Skrzaciik
Kumpel

• Pochwały:23

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez dziewczyna39 » 27 Gru 2011, 18:15

dobrze, ze sie pyta. dobrze by bylo jakbym ja sie czasem zapytala czy moge; d
daj mu luzu, niech pije ile chce, jak zacznie przesadzac to zwrocisz mu uwage i tyle;)
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:6

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez mgirl » 27 Gru 2011, 18:15

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez DoMiNiSsiAxXX » 27 Gru 2011, 18:17

było już tak że pił codziennie, porozmawialiśmy na ten temat i od tamtego czasu pyta o to

DoMiNiSsiAxXX

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Darcia K » 27 Gru 2011, 18:17

DoMiNiSsiAxXX napisał:no to jak mu pozwole pić kiedy chce i ile chce to bedzie pic codziennie

Skąd możesz to wiedzieć?
DoMiNiSsiAxXX napisał:a nie chcę faceta alkoholika

Problem z alkoholizmem zacznie się dopiero w momencie, kiedy facet w chwili, kiedy nie ma możliwości wypicia piwa danego wieczoru, robi się nerwowy etc., a tak wcale nie musi być, może podejść do tego na luzie. To, że wypije codziennie jedno piwko to jeszcze nie jest tragedią.
Poza tym, jak już naprawdę coś niedobrego będzie się działo, to od tego razem jesteście, żeby sobie pomagać nawzajem wychodzić z przeróżnych bagien, a jak nie będzie z czegoś ratunku, to zawsze można się pożegnać.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Pochwały:15

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Skrzaciik » 27 Gru 2011, 18:20

DoMiNiSsiAxXX napisał:było już tak że pił codziennie, porozmawialiśmy na ten temat i od tamtego czasu pyta o to

To w takim razie wg własnego uznania. Chociaż ja na Twoim miejscu postawiłabym sprawę jasno i nie bawiłabym się w jakieś pozwolenia. Powiedziałabym, że może pić kiedy chce i ile chce, tylko ma nie przesadzać i nie ma to być codziennie. Jakby przeginał, to zwróciłabym mu uwagę, jakby nie poskutkowało, to bardzo poważnie bym z nim pogadała. Nie lubię jak w związku trzeba się pytać drugiej połówki o pozwolenie na cokolwiek.
Holly: Wie pan, co to jest wściekła chandra?
Paul: Rodzaj depresji?
Holly: Depresję masz wtedy kiedy przytyjesz lub za długo pada. To zwykły smutek. Wściekła chandra to potworna rzecz. Nagle odczuwasz nieuzasadniony lęk.

Awatar użytkownika
Skrzaciik
Kumpel

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Salami » 27 Gru 2011, 18:31

Związek to nie więzienie, więc z jednej strony rozumiem tych, którzy mówią, że powinien robić co chce, a nie być pantoflarzem. Niemniej jednak...
To wcale nie jest tylko i wyłącznie jego sprawa, kiedy i ile pije, przecież zaangażował się w związek, jest z dziewczyną, na której mu zależy. Najwidoczniej pojawił się problem z nadużywaniem alkoholu, skoro aż doszło do takiej sytuacji, że facet pyta się swojej dziewczyny, kiedy może- dobrowolnie nałożył na siebie pewne ograniczenie w ramach kompromisu w związku. Dlatego nie uważam tego pytania za takie dziwne, czy niedorzeczne.
Popieram tych z poprzedników, którzy mówili, byś pozwoliła mu pić w granicach rozsądku. Najlepiej chyba zostawić mu wolną wolę, zaznaczając jednakże swoje zaufanie wobec niego. Wtedy myślę, że sam będzie się bardziej pilnował, chyba, że jest już naprawdę nałogowym alkoholikiem.
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Mandy » 27 Gru 2011, 18:43

Powiedz mu żeby pił tyle ile uważa za słuszne ale nie chcesz by się codziennie upijał. Ale to strasznie dziwne że się tak ciebie pyta :crazy:
Dziewczyny dzisiaj z byle kim nie tańczą
Nie wiem czy o tym wiesz
Naturę mają coraz bardziej samczą
Więc ty się lepiej strzeż

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez hanna_anna » 27 Gru 2011, 22:00

Skoro ma pociąg do alkoholu, to będzie pil tak czy siak. Chyba że sam będzie chciał to zmienić, co z tego że Ty będziesz mu wyznaczała daną ilość, jak on za jakiś czas pójdzie i wypije tyle ile będzie uważał.
Daj mu wolna rękę , jeżeli już będziesz widziała ze nadużywa alkoholu i faktycznie będzie to stawało się problemem to zakończ ten związek, sama napisałaś ze nie chcesz mieć chłopaka alkoholika.
Οἶδα οὐδὲν εἰδώς

Awatar użytkownika
hanna_anna

• Pochwały:9

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Ser. » 27 Gru 2011, 22:15

Nie radziłabym mu mówić coś w stylu : "możesz pić we wtorki, czwartki i soboty, od godziny 17-20". Facet będzie czuł się uwięziony. A związek chyba na tym nie polega?
On pokazał, zadając takie pytanie, że jesteś dla niego bardzo ważną osobą w życiu i liczy się z Twoim zdaniem. Ty powinnaś teraz dać mu do zrozumienia, że mu ufasz. Niech pije kiedy chce i ile chce, byleby to mieściło się w granicach zdrowego rozsądku.
Gdy zacznie przesadzać, porozmawiaj z nim. Powiedz, że się martwisz o niego i wolałabyś, żeby nieco przystopował.
"Wystarczy gest, słowo, by zranić tak boleśnie, zniszczyć szansę, cienką nić porozumienia."

Awatar użytkownika
Ser.

• Pochwały:2

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez castoravie » 27 Gru 2011, 22:42

Pozwól mu pić w takich ilościach, aby skutkiem tego nie były kłótnie między Wami.
"Człowiek będzie zupełnie wolny tylko wówczas, gdy otoczy się światem całkowicie stworzonym przez siebie."

Awatar użytkownika
castoravie

Na ile mu pozwolić ?

Postprzez Arsen » 28 Gru 2011, 12:57

Odpowiada Tobie takie coś, że on się Ciebie pyta ile może sobie wypić? Moim zdaniem trzeba zmienić same podstawy, niech się nie pyta i robi wedle własnego uznania nie nadszarpując oczywiście Twojego zdania w tej kwestii.
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry