Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235347 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Moje włosy nie rosną

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez MaalaaLaady » 12 Gru 2008, 13:06

Witam :wink:
Mam pewien problem z włosami i już sobie nie radze z nimi mam nadzieje ze poradzicie mi coś na to,więc tak od kilku lat tak z 2 lata w ogóle mi nie rosną,stosowałam już chyba wszystko maseczki ,tabletki ,odżywki podcinam je regularnie i dalej nic są cały czas takie same nawet byłam u dermatologa i nic też na to nie umiał poradzić :? ...taka długośc włosów mi sie juz znudziła :D chciałabym mieć długie włosy a już nie wiem co mam z nimi robić żeby rosły.Może wy kochani macie jakieś sposoby na to mieliście podbny problem czy cóś to poradźcie mi coś i pomóżcie.z góry bardzo dziękuje ;)) .każda rada będzie napewno potrzeba mi ;).pooozdrawiam ;)

// Przeniosłam do Zdrowia, chyba bardziej pasuje ;]

MaalaaLaady

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez Phony » 22 Gru 2008, 14:21

Ja mam pytanie- czy te wszystkie tabletki etc ktore sie lyka na 'wzmocnienie i porost wlosow i paznokci' dzialaja tylko na paznokcie i wlosy na glowie? czy tez owlosienie na calym ciele? :P

/kiedys juz mialam o to zapytac ale mi z glowy wylecialo ;p
You were talk, talk, talk, talkin' in circles that day,
when you get to the point make sure that I'm still awake, OK?[...]
God who'd wanna be such an asshole?

Awatar użytkownika
Phony

• Pochwały:3

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Gru 2008, 14:21

Awatar użytkownika
mgirl

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez Brydzia_94 » 22 Gru 2008, 16:13

zależy jak długie masz teraz, mi włosy urosną do pasa i dalej nawet po 10 latach nie urosną, zawsze jest jakaś granica.
Tak jak włosy na nogach -rosną do pewnego stopnia.

Brydzia_94

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez dusia124 » 03 Sty 2009, 14:49

słyszałam że szampon brzozowy jest dobry na szybki porost włosów. Niby jest tani,ale podobno dobry. Słyszałam że jednej osobie w ciągu miesiąca włosy urosły 4 cm. I spotkałam się w większością pozytywnych opinii dotyczących tego szamponu.Większość osób potwierdza to ,że po używaniu tego szamponu włosy rosły jak szalone....Ja nie moge tego potwierdzic bo niedawno sobie kupilam dopiero ten szampon i wlasnie chce sie przekonac czy na mnie to podziala....chociaż zauważyłam że mam widocznie dluzsze wlosy od dwóch tygodni... :P

Awatar użytkownika
dusia124

• Miejscowość:Lublin
  • Pochwały:2

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez Skullder » 03 Sty 2009, 15:45

Głowa w pokrzywy i jazda :> Będziesz przy okazji zdrowsza :]
Wypowiadaj swoja prawdę jasno i spokojnie ale wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych; oni tez maja własną opowieść Max Ehrmann

Awatar użytkownika
Skullder

• Miejscowość:Gdzie Światło Nie dociera
Użytkownik zbanowany

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez tiko » 09 Mar 2010, 11:11

Hm..może są słabe,powinnaś je wzmocnić, ja np bym Ci sugerowała taki szampon Prolab,on wzmacnia włosy, są w lepszej kondycji to i lepiej rosną...

tiko

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Mar 2010, 11:11

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez pogo_stick » 14 Mar 2010, 00:14

Przedłuż sobie, ew. skróć.

Awatar użytkownika
pogo_stick

Re: Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez Alicja1990 » 05 Wrz 2010, 14:41

Na mnie świetnie działa skrzyp i pokrzywa. No i co 2-3 miesiące podcinam je.

Alicja1990

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez kosikosi » 09 Wrz 2010, 22:52

watek stary ale moze komyś się przyda - polecam odżywkę WAX ( tylko należy tzymać ją przynajmnei pół godziny po turbanem z recznika!) Dobrze było by jeszcze je podgrzewać...

kosikosi

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez ankalin » 28 Wrz 2010, 22:59

Zgadzam się - WAX jest rewelacyjny! :lol:

Awatar użytkownika
ankalin

• Pochwały:2

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez moira » 16 Lis 2010, 15:02

I dzięki tej odżywcze włosy szybciej rosną? Jeżeli ktoś chce mieć od razu długie włosy to oczywiście najłatwiejszym sposobem jest przedłużanie. Ale z doświadczenia wiem, że wystarczy co jakiś czas podcinać końcówki, wtedy włosy zaczynają szybciej rosnąć.

moira

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez Sylala » 16 Lis 2010, 16:41

Dla mnie najskuteczniejszą i najszybszą metodą okazało się picie herbaty HERBAVEN z pokrzywy, z cynkiem. Polecam każdemu :).
"Zaiste, jak mawiał król Dezmod, zaglądnąwszy po skończonej potrzebie do nocnika: „Rozum nie jest w stanie tego ogarnąć”."

Andrzej Sapkowski

Sylala

• Pochwały:32

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez czarna_skrzynka » 16 Lis 2010, 16:58

proponuję jakiś suplement diety ze skrzypem polnym. mi pomogło. poza tym sama mam ten problem, tyle że pogodziłam się, że długie włosy są nie dla mnie. fryzjerka powiedziała mi, że skoro prostuję włosy, to powinnam je często podcinać w myśl zasady, że nawet jeśli będę je zapuszczała 'na siłę', to i tak co urośnie, to się ukruszy z drugiej strony :D gdzieś też czytałam o szamponie i odżywce Wax. podobno da się zauważyć rezultat nawet dwa tygodnie od rozpoczęcia stosowania. stosują je nawet osoby, które w wyniku chemioterapii straciły włosy i jest bardzo skuteczny. może warto spróbować. ze swojej strony jednak powiem tyle, że jeśli włosy mają być długie i byle jakiej jakości (jak w moim przypadku, robią łaskę, że w ogóle rosną :D ), to może lepiej byłoby postawić na jakąś oryginalną i twarzową fryzurkę? pozdrawiam
Słabość jest siłą w nas!

czarna_skrzynka

• Pochwały:3

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez dainty » 28 Lis 2010, 18:06

Powinnas regularnie podcinac koncowki, to pomaga :)
A teraz, teraz to jest wojna
I dzień za dniem coraz bardziej kończy się świat

Awatar użytkownika
dainty

Moje włosy nie rosną

Nieprzeczytany postprzez lork » 29 Lis 2010, 20:42

Jeżeli włosy nie rosną, to coś jest nie tak z cebulkami, z przemianą hormonalną, dietą, albo jest to zaburzenie na tle nerwowym... Przyczyn moze być wiele. Powinnaś przede wszystkim się przebadać. Piszesz, że stosowałaś wszystkie możliwe odżywki itd. A preparaty wzmacniające cebulki? Dermatolodzy często polecają Revalid, ZObacz sobie tutaj: http://www.moclekow.pl/products/details ... _na_wlosy/ i jeżeli jeszcze nie próbowałaś to może warto.... ale po tak dlugim czasie bez wzrostu włosa i tak badania powinnaś wykonać.

lork

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry