Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235347 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Mój chłopak nie chce/boi się pierwszego razu

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Nieprzeczytany postprzez Kira. » 21 Sty 2012, 11:51

Chciałabym się poradzić, zwłaszcza panów. Otóż jestem z chłopakiem prawie 3 miesiące, dla nas obojga to pierwszy poważny związek, wiem, że niektórym wyda się to krótko, ale dla nas ramy czasowe jakiegoś większego znaczenia nie mają, ja nie mam żadnych oporów i w sumie czasem myślę, że ma ze mną trochę za dobrze. Petting i seks oralny zaczęliśmy jakoś po 2 tygodniach, był w sumie zaskoczony, bo nie musiał mnie namawiać do 'robienia loda', czy połykania. Po prostu taka jestem, że do większości takich rzeczy mam stosunek 'ok, czemu nie?' O normalnym seksie też sporo rozmawialiśmy, byliśmy oboje na 'tak' i stwierdziliśmy, że jak będzie okazja, więcej czasu, bez rodziców za ścianą, na spokojnie, to spróbujemy. No i tu pojawił się problem, bo okazja była wczoraj, 2 dni wcześniej sam wyszedł z inicjatywą, ale potem odwrócił kota ogonem, że boi się o mnie, że dla mnie jako kobiety to jest coś ważnego itd. Wyciągnęłam go na spacer, bo chciałam z nim pogadać w cztery oczy, dowiedzieć się, o co mu naprawdę chodzi. No i dowiedziałam się za wiele - na samym wstępie zapytał się mnie 'czy nie jestem zła, że on nie chce teraz'. Motał się w zeznaniach po prostu, powtarzał, że nie za bardzo potrafi mi to wytłumaczyć, raz było, że to nie są jakieś niewinne zabawy, jak do tej pory, że dla niego ok, ale chodzi mu o mnie, żebym niczego nie żałowała, że boi się, że będzie nie tak, jakbym chciała, a z drugiej strony, że co by było, gdybyśmy wpadli, że jego rodzice by zabili, że co innego, jak skończy technikum. Miałam po prostu karpia, bo zdał sobie dopiero teraz sprawę z faktu, że seks może skończyć się dzieckiem... A ja mu już kiedyś mówiłam, że na wiosnę (w domyśle - jak zaczniemy) pójdę do ginekologa po tabletki, ogólnie prowadzę kalendarzyk, a gumki to podstawa. Nawet, jakbym wpadła, czego w sumie nie biorę pod uwagę, bo na matkę się nie nadaję, to jakoś by to było, moi rodzice pokrzyczeliby, ale po wszystkim cieszyliby się z wnuka. Kiedyś też usłyszałam od niego, że jego była miała parcie na seks, ale on jej nie kochał i nie chciał, stwierdził, że ze mną to co innego. Ale teraz czuję się, jak się czuję - podkopał mi samoocenę strasznie, poczułam się wystawiona, zwłaszcza, że sam na początku zaczynał rozmowy o seksie, badał grunt, a jak przyszło co do czego, wyszło na to, że ja chcę, a on nie. I nie będę ukrywać, że naprawdę źle się z tym czuję, jest mi po prostu przykro i tak naprawdę nie wiem, jak to ogarnąć, jak się zachowywać itd. Bo po tej rozmowie odechciało mi się wszystkiego po prostu.

Awatar użytkownika
Kira.

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez hanna_anna » 21 Sty 2012, 12:14

Jesteście dopiero trzy miesiące ze sobą, fakt czas może nie odgrywa większej roli, ale mimo wszystko.
Moim zdaniem powinnaś dać mu jeszcze więcej czasu. No bo jaka byś miała z tego przyjemność jeżeli robił by Twój partner coś wbrew sobie?
Nie musisz od razu czuć się odrzucona, z jednej strony to chyba dobrze ze się o Ciebie troszczy i nie chce żebyś podejmowała pochopnej decyzji ;)
Οἶδα οὐδὲν εἰδώς

Awatar użytkownika
hanna_anna

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 21 Sty 2012, 12:14

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Bobbb » 21 Sty 2012, 12:23

Z reguły działa to w drugą stronę, nietypowa sytuacja.
Kira. napisał:boi się, że będzie nie tak, jakbym chciała

Hm, brzmi to trochę tak, że chce być bardzo dobry w łóżku, zaspokoić Cię w pełni, a uważa że nie będzie w stanie :D Dlaczego tak sądzi, czy chodzi o jakieś wcześniejsze doświadczenia, nie wiem.
Kira. napisał:co by było, gdybyśmy wpadli

Każdy się o to boi, ale szanse są niezwykle małe i raczej chłopak zdaje sobie z tego sprawę. Może seks nie jest dla niego ważny, bardziej zależy mu na więzi niefizycznej i nie jest w stanie podjąć nawet tego minimalnego ryzyka? Odpowiedzi szukałbym jednak bardziej w tym pierwszym cytacie.

Nie bądź zła na niego, ma prawo do czegoś takiego. Trzeba to zrozumieć, no i o tym rozmawiać. Na pewno będzie jeszcze wiele okazji i życzę aby się udało.
bobbb

Awatar użytkownika
Bobbb

• Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez ema » 21 Sty 2012, 12:46

Jeszcze nie skończyłas technikum więc zakładam, że macie po naście lat, może chłopak po prostu się boi, i tyle?
Toż to tez człowiek ^^
Może się bać ciąży, że nie stanie na wysokości zadania, że nie spodoba Ci się i go zostawisz, że za mocno się do niego przywiążesz skoro to Twój pierwszy raz, a nie jest do końca pewny czy po 3 miesiącach znacie się na tyle, żeby podejmować takie powazne kroki etc etc... Pogadaj z nim, powiedz mu, że nie zamierzasz naciskać, zmuszać go czy cokolwiek, ale niech Ci powie jasno i wyraźnie co jest powodem zmiany decyzji, bez ściemniania. I wtedy jak usłyszysz jasno, że boi się niewypału, albo boi się dzidziusia, to może trochę przestaniesz się martwić, że zostałaś wystawiona. Pamiętaj, że facet może miec takie same rozterki jak kobieta w tym temacie, nawet większe ^^

Ewentualnie możesz go jeszcze zgwałcić (co wcale nie zostało napisane ironicznie^^), jak już będzie jakieś kiziu miziu, atmosfera się rozgrzeje, będziecie rozebrani to pociągnij sprawę dalej i tyle, 99% nie będzie umiało odmówić w takich okolicznościach, popęd bierze górę nad rozumem. Tylko czy na prawde chcesz, żeby jego pierwszy seks wydarzył się wbrew jego woli i żeby potem miał z tego powodu rozterki, że nie umiał nad sobą zapanować?

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Kira. » 21 Sty 2012, 13:00

Właśnie naprawdę myślałam, że chodzi mu tylko o mnie i o moją reakcję, bo pierwsze, co mi powiedział, to to, że chce, żebym to sobie przemyślała itd. Chciałam go upewnić, że jestem gotowa i chcę, ale on się po prostu mną wykręcił. To też trochę tak, jakbym nie umiała myśleć samodzielnie albo była upośledzona, czego jeszcze nikt u mnie wbrew pozorom nie stwierdził i trzeba myśleć za mnie. Jak zobaczył, że jest mi przykro, to zaczął śpiewkę, że jak chcę, to możemy... Z tym, że teraz to już w ogóle nic mi się nie chce.

I właśnie wiem, że to jest nietypowe i źle się z tym czuję i podejrzewam, że nawet jeśli to jakoś z czasem obejdziemy, to jednak to, czego się nasłuchałam, gdzieśtam zostanie.

Co do zaspokojenia - kiedyś na to zeszło i mu szczerze powiedziałam, że nie mam nie wiadomo jakich oczekiwań. Wiadomo, że pierwszy raz nie jest jakoś mega przyjemny, orgazmu też ze świecą szukać. Liczę się z tym. A na
Bobbb napisał:jakieś wcześniejsze doświadczenia

nie mam co narzekać, więc to też nie to.

Bobbb napisał:Może seks nie jest dla niego ważny, bardziej zależy mu na więzi niefizycznej i nie jest w stanie podjąć nawet tego minimalnego ryzyka?

Jest. Już bardziej stawiałabym na to, że się po prostu rozleniwił, nie chce zmieniać obecnego stanu rzeczy, bo tak mu jest wygodniej.

Bobbb napisał:Nie bądź zła na niego, ma prawo do czegoś takiego

Mimo wszystko jestem, to nie ja pierwsza podgadywałam, to nie ja pierwsza zaproponowałam. Jakbym ja nie była gotowa, powiedziałabym to na wstępie, jak tylko zeszlibyśmy na temat seksu. A tak uraził moją dumę po prostu.
ema napisał:że za mocno się do niego przywiążesz skoro to Twój pierwszy raz, a nie jest do końca pewny czy po 3 miesiącach znacie się na tyle, żeby podejmować takie powazne kroki etc etc...

Od dwóch miesięcy mi mówi, że mnie kocha. Z resztą, nawet jakby nie mówił - coś takiego widać i już.
I nie, nie chcę robić nic wbrew jemu, nie chcę, żeby to było na 'odwal się', z musu. Tyle, że widział, że jest mi przykro i teraz nawet nie wiem, czy następnym razem sam nie wyjdzie z inicjatywą, tylko dlatego, żeby mieć mnie z głowy...

Awatar użytkownika
Kira.

Nieprzeczytany postprzez TalRash » 21 Sty 2012, 17:46

ema, dobrze radzi. Chłopak po prostu się boi. Jest to dla niego nowa sytuacja, nie czuje się w niej pewnie i ma prawo mieć obawy.
Ciężko jest mi postawić się w jego sytuacji, jednak uważam, że tym co powiedział próbował "kupić" sobie trochę czasu. Czasu na to, aby oswoić się z tym wszystkim. Nie naciskaj na niego zbyt mocno i rozmawiajcie, rozmawiajcie i jeszcze raz rozmawiajcie.
Z biegiem czasu chłopak poczuje się bardziej komfortowo i w końcu się przełamie :wink:
Mia: Okropne, nie?
Vincent: Co?
Mia: To krępujące milczenie. Czemu ględzenie o bzdetach uważamy za wyraz nieskrępowania?
Vincent: Nie wiem. To dobre pytanie.
Mia: Po tym można poznać kogoś wyjątkowego. Kiedy można zamknąć ryj i wspólnie sobie pomilczeć.

Awatar użytkownika
TalRash

• Miejscowość:Szczecin i okolice
  • Pochwały:13

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 21 Sty 2012, 17:46

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Jacek2012 » 21 Sty 2012, 20:06

Myślę, że dla Twojego chłopaka będzie to pierwszy raz. Wiem z własnego doświadczenia, że chłopak, gdy juz zamota się w kłamstwo, że już się z jakąś dziewczyną kochał, ma przechlapane. No bo jak takie kłamstwo odkręcić? Niby proste, ale męska ambicja nie pozwala. Jakie wyjście? Jeśli bardzo chcesz i to właśnie z nim to po prostu musisz przejąć pełnię inicjatywy. Bez umawiania się na seks, bez ustalania czegokolwiek - po prostu sama bądź gotowa, a on i tak będzie chciał, bo samiec niemal nigdy nie odmawia.

Jacek2012

• Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez Kira. » 23 Sty 2012, 15:31

Jacek2012 napisał:Myślę, że dla Twojego chłopaka będzie to pierwszy raz. Wiem z własnego doświadczenia, że chłopak, gdy juz zamota się w kłamstwo, że już się z jakąś dziewczyną kochał, ma przechlapane. No bo jak takie kłamstwo odkręcić? Niby proste, ale męska ambicja nie pozwala. Jakie wyjście?

Nie wiem, może napisałam to wszystko niejasno, ale chyba jednak Ty nie do końca przeczytałeś ze zrozumieniem, skoro inni nie mieli problemu z pojęciem tego, że to pierwszy raz nas obojga...

Jestem po rozmowie z nim no i zaczął mnie przepraszać, ze to wyszło, jak wyszło i zarzekać, że naprawdę chodziło mu tylko o to, że jak np. zerwiemy, to ja mogę żałować, że to z nim, a nie z innym. Neoromantyk mi się trafił :?

Awatar użytkownika
Kira.

Nieprzeczytany postprzez Mendoxes » 23 Sty 2012, 16:24

Jest prawiczkiem, boi się, że nie będzie umiał Cię zaspokoić ; zrób pierwszy krok za niego to odzyska swoją męskość umysłu...
Kiedy świat gryzie jak pies wściekły, on przypomina Tobie, że Ty też masz zęby.
Image

Awatar użytkownika
Mendoxes
Moderator

• Miejscowość:Łódź/kajak czy co tam chcecie ;;
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez ema » 23 Sty 2012, 18:41

Kira. napisał:Jestem po rozmowie z nim no i zaczął mnie przepraszać, ze to wyszło, jak wyszło i zarzekać, że naprawdę chodziło mu tylko o to, że jak np. zerwiemy, to ja mogę żałować, że to z nim, a nie z innym. Neoromantyk mi się trafił :?

Jak tak to jednak polecam gwałt. Zabierz sie do rzeczy, w trakcie nie bezie dyskutował ;)
Tych mniej odważnych niestety trzeba siłą, bo sami to się w życiu nie zdecydują ^^

Swoją drogą to miłe ze strony faceta, że tak bardzo przejmuje się Twoimi uczuciami, jesli to nie była tlyko głupia wymówka to duży plus dla niego.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Loki1993 » 24 Sty 2012, 01:27

Mój męski rozum podpowiada mi że albo jest bardzo skromnie obdarzony przez naturę, albo jest gejem, albo ty jesteś nie w jego typie.

Loki1993

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry