Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235347 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

miłość a kariera, potrzebuje pomocy !!

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez kasiuchaa34 » 17 Sty 2012, 22:19

Witam...
Wiecie potrzebuje waszej pomocy...
jestem od kilku miesięcy w Szkocji zostawiłam w polsce, rodzine, chlopaka, przyjaciół...
a teraz musze podjąć decyzje... Chłopak ktory mimo wszystko na mnie czeka ( sprostowanie: bedac z nim zostawiłam go dla innego, jednak mimo wszystko nadal chce ze mna byc... tak wiem zrobiłam źle.. ale żałuje... chce z nim być) czy praca w szkocji zdala od wszystkiego i od wszystkich a lepszy start w życiu. Jestem młoda mam 20 lat, ale dla mnie pieniądze to nie wszystko.. i po prostu nie umiem sobie z tym poradzić... czy jest ktoś kto może coś doradzić ?? POMOCY !!

kasiuchaa34

• Miejscowość:Aberdeen

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 17 Sty 2012, 22:23

Chłopak w jakim wieku jest i studiuje ? Jak wygląda Wasz kontakt i relacje po oraz przed wyjazdem ? Co czujesz głęboko w sercu i co podpowiada Ci rozum ?

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 17 Sty 2012, 22:23

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez NightAnasazi » 17 Sty 2012, 22:27

Wyobraź sobie siebie za 50 lat (tylko naprawdę się w to zagłąb). Czy będzięsz żałować, że go nie ma przy Tobie, czy nie?
Złodziej z Bagdadu (1993) (bajka) - poszukuje tego filmu - najchetniej kupię (w sklepach, ani na necie tego nie ma) lub zasponsoruje zrobienie kopi cyfrowej. Szczegóły - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5069245

Awatar użytkownika
NightAnasazi

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez kasiuchaa34 » 17 Sty 2012, 22:29

jest dla mnie bardzo ważny.. co czuje.. sama nie potrafie powiedziec... ma wady jak kazdy ale z dnia na dzien coraz mnie mi przeszkadzaja i z dnia na dzien coraz bardziej chce z nim byc... ma 26 lat, pracuje w wojsku, ma podpisany kontrakt na ok 6 lat jezeli to tez ważne.. miedzy nami zawsze dobrze sie układało, mieszkalismy ze sobą jakieś 3 miesiace.. dopóki nie wyjechałam. W szkocji jestem u ojca... pracuje..

czy będę żałować, że go przy mnie nie ma ?? nie mam pojęcia... nie potrafię wybiegać aż tak daleko myślami w przyszłość.. ale myślę, że i owszem.
Ostatnio edytowany przez Nineku, 18 Sty 2012, 20:09, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Połączono dwa posty.

kasiuchaa34

Nieprzeczytany postprzez hidalgo » 17 Sty 2012, 22:41

Jesteś jeszcze młoda wieć zastanów sie czy chcesz spedzic z nim reszte życia,czy go tak naprawde kochasz.Jeśli tak to ja bym sie na Twoim miejscu nie zastanawiał długo i pakowałbym manatki i wracał,a co do kariery to ją zawsze można zrobic.Tu w Polsce czy zagranicą jeśli sie tego naprawde chcesz to dasz rade. Zastanów sie,nikt za Ciebie nie podejmie decyzji,to Twoje życie i Ty będziesz sie kiedyś z tego cieszyć bądz żałować.
'Są chwile które w pamięci zostają i chociaż czas mija one nie mijają.'

'Życie jest piękne... podaj sznur.'

Awatar użytkownika
hidalgo

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez vetus » 18 Sty 2012, 01:43

Zostań w Szkocji. Gdybyś go szczerze kochała to byś mu czegoś takiego nie zrobiła. Daj mu spokój, szkoda jego czasu.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 18 Sty 2012, 01:43

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez kasiuchaa34 » 18 Sty 2012, 20:02

hidalgo napisał:Jesteś jeszcze młoda wieć zastanów sie czy chcesz spedzic z nim reszte życia,czy go tak naprawde kochasz.Jeśli tak to ja bym sie na Twoim miejscu nie zastanawiał długo i pakowałbym manatki i wracał,a co do kariery to ją zawsze można zrobic.Tu w Polsce czy zagranicą jeśli sie tego naprawde chcesz to dasz rade. Zastanów sie,nikt za Ciebie nie podejmie decyzji,to Twoje życie i Ty będziesz sie kiedyś z tego cieszyć bądz żałować.

Witam.
Tak wiem że to moja decyzja z tym, że po prostu ciężko jest mi ją podjąć, ponieważ nie chciałabym nikogo skrzywdzić...
Sytuacja może wydaję się prosta... a więc może tak pokrótce opisze dlaczego nie jest.
Przyjechałam tu do Ojca, który mieszka ze swoją kobietą i dziećmi, znamy się wszyscy od lat gdyż owa kobieta była przyjaciółką rodziny. Mieszkam z nimi w sumie oni mnie utrzymują, dzięki temu ja mogę odłożyć sobie pieniądze na wynajęcie tu mieszania, bo taki był mój zamiar przyjechania tu. Poprawienie sobie bytu. Jednak okoliczności się zmieniły gdyż życie tu w obcym kraju pomiędzy obcymi ludźmi nie jest wcale takie proste jakby mogło się wydawać. Tym bardziej że wiem że w Polsce jest ktoś kto na mnie po prostu czeka, chce dać mi szczęście przy czym i sam być szczęśliwy. Tak mogłoby się wydawać, że to wszystko może zostać łatwo rozwiązane ale okazuje się że jednak nie. On nie może przyjechać tu do mnie by zostać i ułożyć sobie tu lepsze życie... Wszystko by było proste gdyby nie jeden fakt... Z ojcem nie dogadywałam się nigdy dość dobrze, zawsze było go mało w moim życiu, a teraz gdy mam okazje być bliżej niego i w sumie też tego potrzebuje muszę wybierać miedzy nim a swoim własnym życie...
A więc jeśli zostanę tu skrzywdzę osobę na której mi zależy i której zależy na mnie i na naszym szczęściu... Jeżeli wyjadę, w pewnym stopniu skrzywdzę ojca, bo on chciałby by było mi w życiu lepiej...

A zatem, proszę abyście pomogli mi podjąć właściwy wybór... wiem że tą decyzję muszę podjąć sama, ale może wasze wypowiedzi wpłyną na ową decyzję. z góry dziękuje wszystkim...

kasiuchaa34

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 18 Sty 2012, 20:11

kasiuchaa34 napisał:Jeżeli wyjadę, w pewnym stopniu skrzywdzę ojca, bo on chciałby by było mi w życiu lepiej...

Nie poświęcaj się tak dla ojca. Piszesz sama, że jest Ci w tej Szkocji ciężko. W Polsce masz kogoś, kto na Ciebie czeka, kto Ciebie kocha. Jak się postarasz, to i w Polsce zapewnisz sobie dobre życie. Ja bym wróciła. Ojca przecież można odwiedzać.
Ostatnio edytowany przez Darcia K, 18 Sty 2012, 20:12, edytowano w sumie 1 raz
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 18 Sty 2012, 20:11

kasiuchaa34 napisał:A więc jeśli zostanę tu skrzywdzę osobę na której mi zależy i której zależy na mnie i na naszym szczęściu... Jeżeli wyjadę, w pewnym stopniu skrzywdzę ojca, bo on chciałby by było mi w życiu lepiej.

jakieś niespełnione ambicje ? To twoje życie i on powinien zrozumieć, że zależy Ci na własnym szczęściu. Niech wie, że szanujesz jego starania, lecz kochasz kogoś z kim może się nawet ożenisz. Pamiętaj, że to Twoje życie. Wydaje mi się, że gdybyś go kochała na zabój to takiego tematu by tutaj nie było, lecz masz wątpliwości i to one skłaniają do refleksji. Chcesz go rzucić, ale nie wiesz jak ? Czy może jest to trudny wybór ? Z jednej strony czekający ukochany, a z drugiej inny kraj i zarobki lepsze.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez kasiuchaa34 » 18 Sty 2012, 20:20

trzymają mnie tu właśnie lepsze zarobki... co do Niego... zależy mi na nim wiem ze byłam z nim szczęśliwa i wiem że będę ale... skrzywdziłam go i to dość mocno a mimo to nadal chce ze mną być... a ja może po prostu się boje że za jakiś czas zacznie mi wypominać i zostawi mnie... mimo iż zapewnia mnie że tak nie będzie...
Tak naprawdę nie potrafię tego wszystkiego określić...

a co do nie spełnionych ambicji.. jeżeli chodzi o ojca to być może.. cale życie jeździł w polsce na tirach przez co nie bylo go wiecznie w domu i rozpadło się małżeństwo moich rodziców... matka wychowywała mnie w sumie sama... teraz ojciec ma inna kobiete w sumie z dziecmi które trzeba jeszcze wychować... a więc może i w jakimś stopniu próbuje i nadal wychowywać mnie...
Ostatnio edytowany przez kasiuchaa34, 18 Sty 2012, 20:24, edytowano w sumie 1 raz

kasiuchaa34

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 18 Sty 2012, 20:22

kasiuchaa34 napisał:ja może po prostu się boje że za jakiś czas zacznie mi wypominać i zostawi mnie...

Wypominać może Ci faktycznie - w nerwach, podczas kłótni, niestety. Zostawić Cię nie zostawi, jeżeli kocha Cię naprawdę.
A w razie czego, nie będziesz mogła znów wrócić do Szkocji do ojca?
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

Nieprzeczytany postprzez kasiuchaa34 » 18 Sty 2012, 20:30

heh no własnie... u mnie w rodzinie jestem uważana za osobę że czego się nie dotknę czego sie nie załapie to spier**le.... wyjechałam z rodzinnego miasta 600 km za lepszym zycie do chlopaka... zostawilam prace szkole zaoczna.. wrociłam po kilku miesiacach.. znalazlam prace chlopaka (o którym teraz jest mowa) wszystko fajnie sie ukladalo... jednak... jak to ja musialam zepsuc.. rzucilam prace... poraz kolejny wyjechalam... znalazlam kolejna prace... jednak wszystko sie posypalo iii... wyjechalam do szkocji...aby nie sluchać o kolejnych porazkach i słow "a nie mówiłam" ktore slyszalabym od rodziny... On(chlopak o ktorym mowa w poście) wybaczyl mi ze wyjechalam w sumie do innego... jeszcze tego samego dnia powiedzial mi ze gdyby mi tam nie wyszlo moge do niego wrocic ze on na mnie czeka... jestem tu a czuje ze nie powinnam... wiem ze mnie kocha...

kasiuchaa34

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 18 Sty 2012, 20:33

kasiuchaa34 napisał:jestem tu a czuje ze nie powinnam

To co Ty w tej Szkocji jeszcze robisz?
kasiuchaa34 napisał:wiem ze mnie kocha...

To wróć do niego, spróbujcie. Rodzinę olej.
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

Nieprzeczytany postprzez Adek1358 » 18 Sty 2012, 20:34

Kochasz go, on kocha ciebie po co się zastanawiać??? Wróć do polski. Kariera??? Kariera poczeka. Jeśli z chłopakiem ci nie wyjdzie to jeśli jesteś dobra w tym co robisz to i w polsce znajdziesz dobra pracę a gdy będziesz chciała z powrotem do szkocji to też cię przyjmą. Wróć do polski bo bez miłości się nie da żyć a twój chłopak... Sama wiesz, nie może jechać z tobą (kontrakt)
"Nigdy jak niewolnik, zawsze jak król"

Adek1358

• Miejscowość:Kraków

Nieprzeczytany postprzez kasiuchaa34 » 18 Sty 2012, 20:37

heh w sumie wiecie macie racje...
tu w szkocji i tak nie spełniam się zawodowo... nie robi tego co lubie.. w polsce robiłam to co lubie bylam zadowolona mimo ze kasa dość słaba... wiem że pieniądze szczęścia nie dają.. ale sami wiecie ze bez kasy zyje się ciężko...

kasiuchaa34

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry